De Beverwijkse Bazaar | ENJOY! The Good Life

De Beverwijkse Bazaar

Samen met een vriendin ging ik naar de Beverwijkse Bazaar voor groente, fruit en noten. De meeste mensen kennen de markt van alle rommel die daar verkocht wordt. Tenminste…. dat vind ik. Ieder z’n ding. Elk weekend is het er een drukte van belang. Hallen vol met namaak artikelen, leer, bruidsjurkjes, electronica etc. etc.

INKOPEN DOEN OP DE BAZAAR | ENJOY! The Good Life

Oosterse markt

Maar Hal 32 vind ik fantastisch. Al die kleuren, geuren, exotisch producten en mensen. In deze hal bevind zich de Oosterse markt. Op vrijdagmiddag zijn de standhouders druk bezig om al hun waar uitnodigend uit te stallen. Je hoeft dan geen parkeergeld te betalen en kunt makkelijk voor de deur parkeren.

De Bazaar, Beverwijk

Als je binnenkomt waan je je meteen in het Midden Oosten. Kramen vol met groenten en fruit. Naast het aanbod dat we normaal ook bij de plaatselijke groenteboer aantreffen zijn hier heel veel vergeten groenten en exotisch fruit te vinden. Prachtig om te zien en spotgoedkoop. Het liefst wordt alles in grote hoeveelheden verkocht maar enkele stuks kan gelukkig ook.

Ook zijn er verse kruiden verkrijgbaar. Bossen vol munt, koriander, peterselie en dille. Ik kan bij mij in de buurt slecht aan koriander komen dus heb een flinke bos meegenomen die ik dan invries. En verse munt voor de thee! Gelukkig hadden we een paar kleine pakezeltjes mee die de bergen verse waar voor ons konden tillen;) Voor kinderen is het hier ook een feestje want alles mogen ze proeven. Hoewel ze sommige dingen toch wat bedenkelijk aanpakken. Drakenfruit klinkt toch een beetje griezelig voor ze.

De Beverwijkse Bazaar | ENJOY! The Good Life

De Beverwijkse Bazaar | ENJOY! The Good Life

Turks fruit

In de hal naast de groentemarkten staan de stands met noten, zaden, Turks Fruit etc.. Jemig, wat is dat lekker allemaal. Walnoten, Macademia’s, Pistache, Amandelen, Pindarotsen, chocolade pinda’s, pijnboompitten…. Eindeloze bergen vol noten. Tegenwoordig spelen ze ook in op de Superfoods. Chia- en Hennepzaden, Quinoa, Goji- en Moerbeibessen etc. En… Je krijgt allemaal lekkers toegeschoven om te proberen. Dit is mijn favoriete kraam. Jammie! Ik heb amandelmeel, macademia’s, walnoten, chocolade walnoten en kaneelamandelen gekocht.

De Beverwijkse Bazaar | ENJOY! The Good Life

INKOPEN DOEN OP DE BAZAAR | ENJOY! The Good Life

Olijven

In dezelfde hal zijn ook bakken vol met diverse soorten olijven, dadels en vijgen te vinden.

De Beverwijkse Bazaar | ENJOY! The Good Life

De Beverwijkse Bazaar | ENJOY! The Good Life

Specerijen

En ook specerijen zijn hier te koop. Je kunt het echt zo gek niet bedenken. Alles voor slechts 1,- euro per bakje. Er is zelfs een 40 kruiden mengsel te koop die er prachtig kleurrijk uitziet.

IMG_8180

Turkse pizza

Toen we allemaal krom liepen met tassen vol lekkers zijn we nog even langs het broodstalletje gegaan die buiten staat. Voor thuis een enorme Turkse pizza meegenomen voor slechts 6 euro 50 en baklava als toetje. De kleine man vond het goed spul.

Wil je de Oosterse Markt bezoeken dan kan dat op zaterdag en zondag (9.30-19 uur). De entree is gratis. Op vrijdagmiddag kun je terecht om een uur of half vier. Niet alles is dan al open maar het fruit, noten, kruiden en brood etc. kun je dan al krijgen.

ENJOY! good food.

Pictures: @ENJOY! The Good Life

 

 

 • Avatar
  Inge

  Echt een aanrader, zeker op vrijdag!!

  maart 14th, 2014 20:33
  Reply
  01
  • Avatar
   enjoythegoodlifeblog
   http://enjoythegoodlifeblog.wordpress.com

   Voor herhaling vatbaar. Hoe was de Pizza?

   maart 15th, 2014 16:03
   Reply
   02
 • Avatar
  Lisa

  Ik moet toch ook maar eens mee hoor!

  maart 17th, 2014 10:09
  Reply
  03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.