De absurde wereld van Instagram. | ENJOY! The Good Life

De absurde wereld van Instagram.

Instagram en Pinterest zijn de enige Social Media kanalen die ik leuk vind. Ik geniet enorm van de plaatjes van interieurs, eten, reizen, verzamelingen, kringloopvondsten, mode voor meisjes van een zekere leeftijd en van hetgeen mijn vrienden uit het ‘echte’ leven posten. Mijn lijst met favoriete vakantie bestemmingen groeit met de dag, het aantal recepten dat ik inmiddels heb opgeslagen kan ik in dit leven niet meer allemaal maken, de mode items die voorbij komen zijn goed voor een faillissement en ik moet op gaan passen dat ik geen ‘hoarder’ wordt door alles wat ik uit de kringloopwinkel sleep en verzamel.

Inspiratie

Deze twee Social Media kanalen gebruik ik om inspiratie op te doen. Ik geniet enorm van de mooie plaatjes en het brengt mij vaak genoeg op leuke ideetjes of het tovert een dikke glimlach op mijn gezicht. Tijdens het scrollen moet ik er ook echt aan denken om af en toe wat hartjes uit te delen als blijk van waardering en in een enkel geval laat ik eens een reactie achter. Het Sociale aan deze Media kan mij eigenlijk gestolen worden. In ben uit het tijdperk dat je iemand gewoon eens belt of langs gaat voor een kop thee om even bijkletsen.

Plaatjes plaatsen

Zelf plaats ik dagelijks een foto die ik mooi vind. Niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind. Ik vergeet het overigens ook met gemak ūüėČ Dat kiekje kan van alles zijn. Een vers gebakken cake, mijn werkplek van die dag, de luie moody cat, een lunchgerecht, een kiekje als ik op reis ben etc. Wie weet als inspiratie voor een ander die net als ik een beetje aan het rond scrollen is in de virtuele wereld. Zelf sta ik meestal niet op de foto omdat ik daar gewoon geen zin in heb en omdat ik dat ook niet zo heel interessant bij anderen vind.

Getuite lipjes

Als ik op zoek ga naar reisinspiratie kan ik mij er enorm aan irriteren als er een opgepoetste dame met getuite lipjes midden op het beeld staat. Waarom in vredesnaam moet je bij elke foto zelf met je giechel in beeld staan. Als je wilt zien hoe goed je eruit ziet kan je ook gewoon in de spiegel kijken. Voor de Millennial is de selfie een eerste levensbehoefte in welke ‘state of mind’ dan ook. Maar h√©, ieder zijn ding.

Alles voor de volgers

En natuurlijk draait het op Social Media om de volgers, likes en comments. Toen ik pas op Insta zat raakte ik daar weleens gefrustreerd van. Waarom had ik geen 10k volgers en honderden likes op mijn foto’s? Als ik zie hoe mijn pubers hun likes vergaren is het niet alleen een kwestie van het juiste plaatje, maar ook van het constant indrukken van de hartjes-knop. Maakt niet uit wat er op het plaatje staat. Als een dolle vliegen de plaatjes voorbij en net zo hard worden de hartjes achter gelaten. Daar kun je met gemak dagen mee vullen en dus ook een hoop volgers mee scoren.

Liefde voor Instagram

Toch vond ik het leuk dat naar aanleiding van een post op #thesocialgoodgirl een aantal lezers ENJOY! noemde als account voor #liefdevoorinstagram. Hierin wordt opgeroepen om je als Instagrammer niet meer te richten op het algoritme, de likes en de volgers, maar op de echte volgers achter de accounts. Een leuk initiatief. Toch zou ik daarin nog een stapje verder willen gaan.

Echt contact

Mijn dagen vul ik niet louter en alleen met Social Media. Veel liever heb ik √©cht contact. Even ‘een bakkie of een happie doen’ en √©cht met elkaar in contact zijn. Zomaar een gesprekje in de trein of bij de bakker. Elkaar weer eens aankijken op straat, groeten of een glimlach schenken. Of misschien eens een kaartje sturen? Leuke gedachte voor de ontvanger om te weten dat iemand speciaal voor jou de moeite heeft genomen een kaart te kopen om die met de hand te beschrijven. Lekker old school. En weet je wat extra leuk is? Daar word je allebei heel blij van! #liefdevoorelkaar

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ Schuilen bij een vogelverschrikker

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.