De 8 leukste tips met kids in de meivakantie | ENJOY! The Good Life

De meivakantie is weer begonnen. Officieel is hij van 2 t/m 10 mei maar hier hebben de scholen vakantie van 2 t/m 17 mei. De middelbare school-pubers hadden 25 april al vakantie t/m 10 mei. Resumé…. ik heb 3 weken puber(s) thuis. Nu maakt het voor een puber niet uit of het vakantie is. Het beweegt gewoon het liefst niet. Op zich is dat vrij relaxt ware het niet dat je niet wilt dat je kroost doorlig plekken krijgt. Dus…. probeer ik ze van de bank te krijgen. Wish me luck 🙂

Ik heb een overzicht gemaakt van succesvolle uitstapjes die ik met mijn kids maakte toen ze nog kleiner waren. Dus nog graag met mams de hort op gingen. En ik heb wat tips toegevoegd waar je ‘misschien’ je pubers mee van de bank krijgt. De uitstapjes zijn gratis of betaalbaar.

Tijdens de officiële meivakantie week zal ik nog een paar uitstapjes apart uitlichten. Ik hoop dat je er iets aan hebt en zo een paar gezellige dagen kunt beleven met je kroost.

Royal Delft delfts blauw workshop

ROYAL DELFT – Workshop Schilder je eigen Delftsblauwe tegel, eierdopje, bord of vaas.

Een leuk uitstapje voor kinderen tussen ongeveer 7 en 12 jaar is het Royal Delft Museum. Ga voor de Royal Delft Experience .

  • Een verrassende en multimediale rondtour door de geschiedenis van het Delfts Blauw.
  • Bezoek de echte fabriek waar productie in de werkplaats live plaats vindt
  • Zie een Meester-schilder aan het werk
  • Bezoek de Koninklijke Schatkamer.
  • Boek een schilderworkshop voor kids. Tijdens de workshop schilderen de kids een tegel, eierdopje etc. naar keuze.

Royal Delft audio tour

Toegang voor kids (t/m 12 jaar) is gratis. Voor volwassenen is het € 12,50 p.p. De kids schilderworkshop kost € 15,- incl. speurtocht. Ook volwassenen kunnen een schilderworkshop volgen. Voor meer info hierover check de site van Royal Delft.

Royal Delft, Rotterdamseweg 196, 2628 AR Delft. Dagelijks geopend van 9 tot 17 uur.

kidnep

Dé familiefilm KIDNEP

De hoofdrolspeler Teun Stokkel is een bekende van ons én een vriendje van de damespuber dus wij gaan natúúúrlijk naar deze film. Het lijkt ons een heel grappige film met goede acteurs. Natuurlijk gaan we deze film weer bekijken in de Filmhallen in Amsterdam!

KIDNEP is dé avontuurlijke familiefilm die je dit voorjaar niet mag missen! Een verhaal over de bijzondere band die ontstaat tussen ontvoerder Fred (Martin van Waardenberg – De Marathon, Loenatik) en het rijkeluiskindje Bo (Teun Stokkel). Wat in eerste instantie een spannende ontvoering lijkt te zijn, loopt uit in een doldwaas avontuur waarin Fred en Bo een bijzondere vriendschap opbouwen. Een ontroerend verhaal voor jong en oud van regisseur Diederik Ebbinge (Matterhorn).

Bo, enig kind van rijke ouders, wordt ontvoerd. Zijn beschermde en rijke wereldje komt op z’n kop te staan. Tussen Bo en zijn ontvoerder Fred ontstaat tegen beider verwachtingen in een band. Bo ontdekt in Fred de vader die hij mist en leert voor zichzelf op te komen. Fred ziet in waar hij al z’n leven lang voor vlucht en leert vader te zijn. Bekijk de trailer hier.

churros

Churros maken.

Koekjes bakken of andere lekkernijen maken is altijd een feestje. In de vakantie is mijn keuken altijd druk bezet met puberdametjes maar ook de kleine man scharrelt daar als een kruimeldief tussendoor. Zolang ik maar ver uit de buurt blijf is het hét ultieme vakantiedagje. Voorwaarde is wel dat alles spik en span achtergelaten wordt.

De churros zijn al eens in een vakantie gemaakt. Hier kun je teruglezen hoe dat bakfeestje eruit zag en hoe je de Chrros moet maken. Check het vrolijke filmpje dat de meiden er van maakten hier.

slot assumburg

SLOT Assumburg, Heemskerk

Dit is een ontzettend leuk uitstapje dat ik eerder eens met de kleine man heb gemaakt. Hier lees je ons verslag. Sinds 1933 is dit slot ingericht als jeugdherberg. Hoe spannend is het niet om te logeren in een écht slot. Dat kan al vanaf € 21,- p.p.

Natuurlijk kun je er ook een dagtripje van maken. Lekker door het slot dwalen. De prachtige kasteeltuinen bezoeken. Groente en fruit plukken uit de moestuin en picknicken in het omliggende park.

Slot Assumburg, Tolweg 9, 1967 NG, Heemskerk. website

de bollenvelden met kids

De bollenvelden en de stranden rond Egmond.

De bollenvelden staan momenteel in volle bloei. De mooiste kleuren tulpenvelden tot aan de horizon. De meeste velden rond Egmond zijn vrij te betreden om een kiekje te nemen. Hoe leuk om de kids tussen de blommetjes op de foto te zetten. Volgens mij heeft iedereen wel zo kiekje van vroeger. En als je toch in Egmond bent….

strand kids

Ga lekker uitwaaien op het strand en slenter door het gezellige dorpje. Een topdagje…. gratis en voor niets!

Fun Forest Klimpark header

FUN FOREST Klimparken, Amsterdamse Bos 

Fun Forest staat voor een actieve, maar vooral leuke beleving van de natuur. Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers, bieden zij een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit!

FOREST090516

Er zijn 9 verschillende klimparcoursen. Van simpel tot heel moeilijk, van laag naar heel hoog tussen de bomen. Door tunnels, over tokkelbanen en over hangbruggen.

Kijk voor het promotiefilmpje hier. Naast het Amsterdamse bos zijn er ook verstigingen in Venlo, Rotterdam en Almere. Voor meer info, prijzen en reserveringen kun je terecht op de site van Fun Forest. Vanaf €17,95 is er al een klimparcours.

Gasterij Kruisberg binnen

Het Noord-Hollands Duinreservaat en Gasterij De Kruisberg

Wat is er leuker voor kinderen dan lekker in bomen te klimmen, dieren bekijken, lekker door de bossen rennen en een balletje trappen op één van de open plekken midden in het bos. Dat kan allemaal in het Noord-Hollands duinreservaat en na al die beweging een warme choco met slagroom en iets lekkers erbij? Dat kan in Gasterij De Kruisberg.

Het Noord-Hollands Duinreservaat | ENJOY! The Good Life

Een uitgebreid verslag over het Noord-Hollands Duinreservaat lees je hier en een review over De Kruisberg hier.

Snapshots #17/2015 | ENJOY! The Good Life

De Foodhallen, Amsterdam

Zoals jullie inmiddels weten ben ik een enorme fan van de Foodhallen in Amsterdam. Maar ook mijn kinderen vinden het geweldig. Ze kunnen zelf uitzoeken waar ze trek in hebben. Meestal halen we allemaal verschillende gerechtjes en peuzelen dat dan gezamenlijk op. Ons bezoek aan de Foodhallen combineren wij meestal met een bezoek aan de Filmhallen. Die combi staat garant voor een perfect dagje uit. Het verslag van mijn bezoek aan de Foodhallen met de kleine man lees je hier.

De Foodhallen, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

De Foodhallen, Bellamyplein, Amsterdam. website

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben voor de meivakantie en er samen met de kids een leuke vakantie van maken.

ENJOY!

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.