Dating perikelen tijdens de zomerblues

De enige die wel gelijk in de pen is geklommen, is de grote, donkere meneer. Ik durf het bericht nog niet zo goed te openen. Wat heb ik nu weer gedaan…..

Hier eindigde de zomerblues afgelopen week. En inmiddels is er van alles gaande. We hebben afgelopen week alle hitte records gebroken. Ik wist van gekkigheid niet waar ik het zoeken moest. En midden in de verzengende hitte, zit ik verstrengeld in dating perikelen.

Gemis

De scherpe randjes van het gemis van de pubers zijn alweer helemaal weg gepolijst. Zij hebben het geweldig naar hun zin en ik ben inmiddels ook helemaal in mijn element. De dating app heeft ervoor gezorgd dat ik niet in een zware zomerdepressie of gruwelijk isolement ben afgegleden. Eigenlijk wist ik meteen al, bij het activeren van de app, dat dit niet mijn grote liefde op zou leveren. Maar dat het voor het nodige vertier zou zorgen.

De grote donkere, meneer bleek het na wat heen en weer gechat,voor mij toch echt niet te zijn. Ik heb het omgezet in een koppel proces met mijn goede vriendin van mij, die gek is op donker mannenvlees. Volgens mij is dat een perfecte match. Alleen weet de man in kwestie dat nog niet.

Contact

Intussen gebeurde er in mijn eigen account bar weinig. Het bleef stil op de draad. Enerzijds omdat de heren blijkbaar geen contactuele eigenschappen bleken te bezitten en anderzijds omdat ik graag de eerste stap aan de man overlaat. Als hij hetzelfde van mij verwacht, gaat de missie natuurlijk jammerlijk mislukken. Story of my life.

Tot mij een heel goede morgen werd gewenst door Mark. Ik noem hem even Mark, want dat is, als je het mij vraagt de meest voorkomende Tinder naam, op de naam van mijn ex, na. Maar dat zou raar zijn…. Inmiddels dik in de middag, reageer ik terug en informeer naar zijn plannen voor deze mooie zomerdag.

Ditjes en datjes

We hebben gelijk een leuk ‘gesprek’ over dagelijkse dingen. Het is vermakelijk en we drinken er gezamenlijk, op afstand, de nodige glaasjes op. Dit gaat door tot ik ‘s avonds mijn bedlampje uitknip om te gaan slapen. Overdag heb ik geen tijd voor Mark. Mijn werk en klanten geven mij geen ruimte om, tussen de bedrijven door, contacten te onderhouden op Tinder. Als ik uit mijn werk kom, schenk ik mijzelf een goed glas rood in en open de app. Ik moet glimlachen als ik het gesprek met Mark weer open.

We pakken de draad van de vorige dag moeiteloos op en ‘kletsen’ een avond vol over van alles en nog wat. Als ik ga slapen kan ik echter niet het gevoel onderdrukken dat het weliswaar leuk is met Mark, maar dat ik mijn kostbare tijd alleen misschien wel enorm aan het verspillen ben met deze vriendelijke gesprekjes. De volgende dag ben ik vrij, dus praten we overdag vrolijk verder. Ik stel voor om elkaar snel ‘real life’ te zien. Daar heeft Mark wel oren naar en komen uit op een lunchdate. Bij nader inzien bedenk ik mij weer omdat ik nog in nachtgewaad zit en in mijn kapsel lijkt of er een kolonie vogels in genesteld heeft. Niet geweldig voor een eerste indruk.

Date

Onze tête à tête wordt naar de avond verschoven. Heel toevallig stelt hij voor om af te spreken bij een leuk etablissement aan het water. Wat hij niet weet, is dat het in dorp is waar ik woon. Lekker dicht bij huis. Als het niets is ben ik zo weer thuis. Ik ga verder aan het werk en aan het eind van de dag spring ik onder de douche, was mijn haren en besteed wat extra aandacht aan mijn ‘looks’ dan normaal.

    

Wat trek ik aan

Als ik bedenk wat ik aan moet trekken, blokkeer ik. Van alles passeert de revue. Maar alles is te warm, te bloot, te strak, te lomp, te kort, te lang etc. Ik besluit mijn hulplijn in te schakelen. Ik facetime met de damespuber. Die ligt helemaal in een deuk als ze hoort dat ik een date heb. ‘You go, mam!’, is haar enthousiaste reactie. Ik vraag haar wat ik aan moet trekken. Het simpele antwoord dat volgt help mij geen fluit verder. ‘Gewoon wat leuks’, is haar reactie.

Als ik al mijn bedenkingen driftig op de kleine toetsjes van mijn Iphone type, merkt ze droog op dat een coltrui ook een geweldig idee is. Hier heb ik dus ook niets aan. Ik trek een jurkje aan waar ik mij prettig in voel, trek mijn sneakers aan want op iets anders kan ik niet lopen. Niet charmant, maar het is niet anders.

Polo

Ik zie dat Mark ook met een kleding probleem zit. Het is snoei heet en hij komt door van zijn werk. In pak is voor de locatie en gelegenheid niet te doen dus hij besluit tussen het werk door even een polo te scoren. Dat vind ik dan wel weer een schattige actie, maar het legt de druk wel gelijk hoog. Stel dat het niets wordt, dan heeft die arme man helemaal geïnvesteerd in een polo.

Tijd

Aangezien op tijd komen niet direct mijn sterkste punt is, besluit ik voor een goede eerste indruk te zorgen dat ik op de afgesproken tijd ter plekke ben. Dat is niet moeilijk. Eén keer gas geven en ik ben er. Als ik aankom zie ik een auto voor mij rijden waarvan ik hoop dat hij er niet inzit. De auto past namelijk totaal niet bij het beeld dat ik bij deze ontmoeting heb. Gelukkig stapt er een heerschap uit dat niet voldoet aan het signalement.

Bij het terras aangekomen is het een gezellige drukte. Ik word aangegaapt door een vrij gezellige man uit het dorp die mij vriendelijk groet. Kak!…. het laatste wat ik wil is bekenden tegenkomen en maak mij uit de voeten. Ik heb totaal geen zin om uit te gaan leggen wat ik kom doen en met wie ik hier ben. Schuifelend tussen het uitgelaten publiek sta ik bij de bar en kijk ongemakkelijk om mij heen. Ik zie niets dat lijkt op mijn Mark.

Voor de zekerheid wil ik nog even de app openen om te kijken of het beeld dat ik in mijn hoofd gevormd heb wel matcht met de werkelijkheid. Heel omslachtig probeer ik de app te openen, maar het is zo druk dat ik dat bijna niet ongezien kan doen. Gênant! Ik schrik mij te pletter als ik aangesproken word door een man aan de bar. Van schrik laat ik bijna mijn telefoon uit mijn handen vallen. Hij vraagt of ik iemand zoek? En begint een praatje. Niet handig als ik met deze man druk in gesprek ben terwijl mijn ‘date’ hier ergens rond struint of in aantocht is. Ik maak mij snel uit de voeten en vlucht naar binnen. Binnen wil ik mij net op de barkruk hijsen als ik achter mij ineens vragend mijn naam hoor. Daar is hij….. mijn date voor vanavond.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.