Dating perikelen tijdens de zomerblues --> vervolg | ENJOY! The Good Life

Dating perikelen tijdens de zomerblues –> vervolg

Ik schrik mij te pletter als ik aangesproken word door een man aan de bar. Van schrik laat ik bijna mijn telefoon uit mijn handen vallen. Hij vraagt of ik iemand zoek? En begint een praatje. Niet handig als ik met deze man druk in gesprek ben terwijl mijn ‘date’ hier ergens rondstruint of in aantocht is. Ik maak mij snel uit de voeten en vlucht naar binnen. Binnen wil ik mij net op de barkruk hijsen als ik achter mij ineens vragend mijn naam hoor. Daar is hij….. mijn date voor vanavond.

Galant laat hij mij voorgaan naar buiten, waar we een plekje zoeken. Eerst maar iets drinken en als het gezellig is, eten we wat samen. Dat was de afspraak. We vinden een fijn plekje aan het water in de volle zon. Binnen no time heb ik het zweetheet. Niet handig voor een eerste indruk. Gelukkig kunnen we vrij snel verkassen naar een schaduwplek. Het ijs is gebroken en eigenlijk is het gelijk al ontspannen en gezellig.

We bestellen een paar goede glazen wijn en proosten op het goede leven. Na twee slokken besluiten we dat we samen wat eten. We bestellen een plank vol hapjes. Dat lijkt mij een goed plan want ik krijg zeker geen hap door mijn keel. We bestellen nog eens een glas wijn en happen zo hier en daar wat van de lekkere gerechtjes op de plank. Het meeste blijft echter onaangeroerd. Hij heeft blijkbaar ook ineens niet zoveel trek meer.

Samen kletsen we over ons verleden, de kinderen. Hij blijkt niet stil gezeten te hebben want hij heeft vier keer voor nageslacht gezorgd. Allemaal volwassen en uitgevlogen. Heerlijk, want op kleine blagen van een ander zit ik niet bepaald te wachten. Hij maakt leuke trips, heeft interesses die mij ook wel wat lijken en hij is niet ongeïnteresseerd in wat ik te vertellen heb. Er steekt een verkoelende bries op en de zon zakt langzaam in het water. Ik vergeet waar ik ben en ga helemaal op in mijn gezelschap.

Van de complimentjes van zijn kant word ik weer enigszins op scherp gezet en als hij te lang in de poppetjes van mijn ogen kijkt breekt het zweet mij aan alle kanten uit. Heel ongemakkelijk word ik daarvan. Ik probeer het weg te drukken en bij de les te blijven. En ergens heel ver in die grijze massa in mijn bovenkamer begint een stemmetje aan te zwellen die steeds luider van zich laat horen.

Raar, dat hij niet eerlijk geweest is over zijn naam. Ook vreemd dat hij toch niet heel dicht bij mij blijkt te wonen, maar aan de andere kant van het land. Hoewel ik niets kan aanmerken op de goede man, de avond, de locatie, de interesses. Er is geen foute kleding, gekke schoenen, witte sokken. Hij is geen extreme sportfreak en ik heb geen gekke fetish weten te ontdekken. Niets om op af te knappen. Nou ja, hij laat graag merken dat hij goed in de slappe was zit. Hoewel het op het randje is, moet ik stiekem toegeven dat ik dat wel sexy vind.

Hoewel ik nog uren door had kunnen brengen met deze leukerd, moeten wij een eind maken aan deze gezellige avond. De volgende dag moet er gewerkt worden en meneer is niet bepaald binnen twintig minuten thuis. Hij heeft nog een flinke rit voor de boeg. Even schiet door mijn gedachten dat hij misschien verwacht dat hij bij mij kan crashen. Maar dat kan hij gerust vergeten. Ik weet nog helemaal niet wat ik nu eigenlijk echt van onze ontmoeting vind. Hij vraagt de rekening en betaald. Ook dat valt niet tegen. Niets zo’n grote afknapper als een man vraagt of de rekening gesplit kan worden op een eerste date.

We lopen naar onze auto’s en ik geef hem een arm. Eigenlijk doe ik dat omdat ik nog steeds ongelukkig loop en op die manier mijn tred er nog een beetje appetijtelijk uitziet. Hij vind het prima en eigenlijk voelt het wel goed. Tegelijkertijd schieten die stemmetjes weer door mijn hoofd. In de verte zie ik mijn auto staan. Geen idee welke van hem is. Degene waarvan ik hoop dat het hem niet is passeren wij, en een andere die er mee door kan ook. Blijft over een glimmende bolide en een Panda. Die laatste is van mij. Ook de auto is geen afknapper. Ik krijg er acuut de zenuwen van.

We staan wat ongemakkelijk tegen zijn auto aangeleund en evalueren de avond. Voor ons allebei was die geslaagd. Ik kon niet anders dan toegeven dat hij een leuke man is. En zeg hem dat ook. Ik heb de woorden nog niet uitgesproken of we staan hevig zoenend op de parkeerplaats. Zeker niet onprettig, maar die godvergeten stemmetjes gillen het uit. Daarbij zie ik in mijn ooghoek mensen van het restaurant naar de parkeerplaats komen lopen.

Ineens ben ik weer ontnuchterd. Ik sta hier vreselijk te kussen voor een veel te grote auto en denk de gasten te herkennen uit het dorp. De situatie is op z’n zachtst gezegd gênant. Ik wrik mij los uit de innige omhelzing, probeer nog een praatje te maken, wat helemaal nergens meer op slaat en weet niet hoe snel ik weg moet komen. Mijn date enigszins verbouwereerd achterlatend.

Ik stap in mijn Panda, geef veel teveel gas en rijd terug naar huis. Onderweg weet ik nou niet of ik vreselijk moet schaterlachen of verschrikkelijk moet huilen. Als ik thuis kom plof ik op de bank en zie het even helemaal niet meer zitten. Wat is dat toch met mij? Ik ben gewoon bang om ook maar iets voor iemand te voelen.

Even later hoor ik dat er berichtjes binnenkomen op mijn telefoon. Ik geloof het wel even. Neem nog een drankje, zap wat op de televisie en als ik niets vind wat mijn interesse heeft, druip ik af naar boven en duik mijn bed in. Met grote tegenzin open ik de berichten. Ze zijn van mijn date. Hij heeft een behoorlijke kater. Hij had een goed gevoel over de avond en over mij en dan eindigt de avond met een paar karige kusjes. Nou ja! Wat had hij dan gedacht? Dat ik mij gewillig laat nemen op de motorkap van zijn auto! Ik sluit mijn telefoon af en ga slapen. Ik ben er weer helemaal klaar mee. Wat is dat daten toch een gedoe. Morgen zien we wel weer……

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.