Dating perikelen: Mijn date met een acrobaat. | ENJOY! The Good Life

Dating perikelen: Mijn date met een acrobaat.

Zoals ik schreef in ‘de terugblik op 2019 en het vooruitkijken naar 2020‘, heb ik het voornemen om weer af en toe te gaan daten. En als het zwart op wit staat, dan moet je dat ook doen. Het nieuwe jaar was al weer een paar weken oud, toen mij dit streven ineens weer te binnen schoot, terwijl ik op het toilet zat. Omdat ik nu toch even een momentje voor mezelf had, opende ik de Tinder app en schakelde die om naar actief. Zo werd ik weer zichtbaar in de etalage.

Swipen

Als een malle begin ik te swipen. Naar links wel te verstaan. Alle plaatsjes die ik voorbij zie komen, spreken mij niet aan. Hoewel ik zelf amper weet waar ik nu eigenlijk naar op zoek ben, is het minste wat ik oogstrelend vind, dat een man er een beetje verzorgd uitziet. Al is het maar voor de foto. Een eerste indruk zegt genoeg. Na de nodige heerschappen voorbij te zien komen, merk ik dat mijn enthousiasme om te gaan daten, het dieptepunt alweer begint te bereiken. Net als ik denk de app maar weer af te sluiten, door te trekken en over te gaan tot de orde van de dag, krijg ik Frits in beeld.

Leuke match

Frits ziet er aantrekkelijk uit. Foto één, een goede kop, met een vriendelijke blik en dito glimlach. Zijn blik straalt rust uit en geeft mij gelijk het gevoel dat ik met hem wel een drankje wil drinken. Hij draagt een baseball cap en een polo. Een kraagje bij een man kan ik wel waarderen. En hoewel de foto maar tot zijn oksels prijsgeeft, kan ik zo al zien dat hij beschikt over een stevig lichaam. Een echte vent, daar hou ik van. Foto twee is gemaakt tijdens dezelfde fotosessie, alleen dit keer met de cap achterste voren en een zonnebril op. Ik ga er gemakshalve maar vanuit dat hij kaal is.

In zijn profiel zie ik dat 62 is. Blijkbaar heb ik de leeftijd range opgerekt in mijn instellingen. Wat maakt het eigenlijk uit, leeftijd is maar een getal en deze Frits ziet er uitermate goed geconserveerd uit. Ik lees verder dat hij diverse tot de verbeelding sprekende functie’s en interesses heeft. Hij houdt van de natuur, maakt muziek. Doet aan meditatie, yoga en acrobatiek. Bij dat laatste schiet ik in de lach. Hij moest eens weten dat ‘Houten Klaas’ soepel is vergeleken bij mij. En bij acrobatiek begint mijn fantasie gelijk de vrije loop te nemen. Flinke vent die deze dame in een zwaantje weet te hangen.

Verder lees ik dat hij het leuk vind om een massage te geven. Bij de gedachte alleen al krijg ik de slappe lach. Ik kan echt niet tegen masseren, want alles vind ik kriebelen en ben alleen maar bezig om mijn lachstuipen onder controle te houden. Hij eindigt met een uitnodiging voor een oprecht gesprek in de avondschemering met een goed glas wijn en een….? Dat laatste kan alles zijn en negeer ik maar voor het gemak. Dat gesprek, die wijn en de avondschemering zijn mij op het lijf geschreven. Ik swipe naar rechts en zie dat wij een match hebben. Leuk! Mijn eerste match op het toilet.

Contact

Vrijwel direct ontvang ik een spontaan berichtje van Frits. Hij vind het leuk dat we een match hebben. Ik antwoord terug dat ik dat ook vind en vraag hoe zijn weekend is. Hij antwoord dat hij in een voor mij onbekend park is. Als ik vraag wat hij daar aan het doen is, (heb toch altijd de angst dat zo’n Tinder meneer een serie verkrachter blijkt te zijn), verteld hij dat hij een rondleiding geeft door dit bijzondere park. We raken in gesprek en hij heeft mijn interesse. Hij vertelt over zijn passie voor acrobatiek en vraagt of ik aan sport doe. Eh, nee. Totaal niet. Eerlijkheid duurt het langst zullen we maar zeggen.

Wel geef ik hem mee dat ik elke maand het voornemen heb om mijn Pilates lessen weer eens op te gaan pakken. Gelukkig pakt hij het sportief op. We chatten er gezellig op los over onze interesses, werk en andere dagelijkse dingen. Hij sluit af met zijn telefoonnummer en we spreken af elkaar een keer te bellen. Daar hou ik van, want eindeloos chatten is aan mij niet besteed.

Een paar dagen later toets ik zijn nummer in. Ik ben echt benieuwd naar deze meneer. Aan de andere kant van de lijn hoor ik een rustige, warme stem. We raken direct in gesprek en gaan er allebei eens goed voor zitten. Hij vertelt over zijn passie voor acrobatiek en ik vraag hem of hij dan ook in een circuswagen woont. Het gesprek krijgt een geestige wending als hij dat beaamt en zijn pipowagen beschrijft. Hij is dus op zoek naar een ‘Mamalou’?, vraag ik. Dan heeft hij haar hierbij gevonden!

Natuurlijk woont hij niet in een pipowagen en is de acrobatiek gewoon een enorme uit de hand gelopen hobby. Over de telefoon lijken we wel een klik te hebben dus we besluiten samen dat glas wijn in de avondschemering te gaan drinken. We spreken af op vrijdag, na het werk bij een leuk etablissement aan de Amstel. Ik heb er zin in. Toch voel ik geen enkele behoefte om voor onze date nog contact met hem te hebben, hij ook niet met mij want de lijn valt dood. Die vrijdag ben ik gewoon aan het werk en collega’s vragen mij tijdens de Vrijmibo wat ik ga doen. Ik vertel ze dat ik waarschijnlijk een date heb, maar niets meer heb gehoord. En terwijl ik het zeg, ontvang ik een app of onze date nog doorgaat. Ja dus. Ik drink mijn glas leeg en ga naar de afgesproken plaats.

Date

Als ik over het terras naar de ingang loop, zie ik hem al zitten in de serre. Ik herken hem aan zijn glanzende kale kop en glimlach. Ik heb er zin in. Als ik bij hem aan tafel aanschuif en hem aankijk, is er niets dat tegenvalt. Hij bestelt een glas wijn voor mij en we raken met elkaar in gesprek. Ik voel mij op mijn gemak. Het is gezellig en het gaat over van alles en nog wat. Toch bemerk ik al vrij snel, dat wij op een paar dingen na, eigenlijk geen match hebben. Hij is een vrije geest. Tussen de regels door hoor ik dat hij er van houdt om op het strand in zijn blootje te lopen. Ik zeg hem eerlijk dat ik niets zie in zand tussen mijn plooien en kieren.

Ook op relatiegebied is hij behoorlijk ruimdenkender dan dat ik ben. Als je de aandacht niet krijgt van één vrouw, dan moet het ook kunnen om er dan nog maar een dame bij te nemen om ook dat gat te vullen. Prima wat mij betreft, als je er blij van wordt vooral doen. Maar ik ben een ouderwetse muts en wil mijn vent voor mij alleen en zeker niet met iemand delen als onze agenda’s even niet op elkaar aansluiten. Ik zag naarmate het gesprek vorderde zo weinig matches, dat het bijna hilarisch werd. Blijkbaar maakte dat ons beide niets uit. We hadden een gezellige ontmoeting en gesprek, met een fijn glas wijn en toen de wijn op was namen we afscheid.

Een behoorlijk onhandig afscheid. Want zoals een vrije geest betaamt, neem je geen afscheid met een simpele handruk en een zoen op de wang, maar met een hug. En omdat ik helemaal niet van het huggen ben met vreemden, liep ook deze hug niet geheel soepel, eerder behoorlijk stroef en ongemakkelijk omdat ik de verkeerde kant op hugde en onze armen daardoor onhandig in elkaar verstrikt raakten.

Daarna gaf hij te kennen ook nog altijd even een kus op beide wangen te geven en één vol op de mond. Voor ik daar over na kon denken, had ik ze al te pakken. En vervolgens ging hij links en ik rechts en vervolgden we weer onze eigen pad. Ik liep het grindpad af naar mijn auto en moest ineens gieren van het lachen in mijn eentje. Een voorbijganger keek mij niet begrijpend aan. Ik wuifde het weg. Het mocht dan wel geen match zijn, ik had wel een enorm leuke avond.

ENJOY! your Sunday.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

persoonlijke column | ENJOY! The Good Life

 

 

Ik heb teveel spullen. Ben ik een hoarder?

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en/of Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Header Wiljo Meijnhout

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.