ZOMAAR EEN DAG #HORMONEN | ENJOY! The Good Life

Dateleed: Say what??!!

Het is al even geleden dat ik mijn date-avonturen met jullie deelde. Er viel niet zoveel te delen want ik had na al die troosteloze ervaringen het bijltje er maar bij neergegooid. Ik bevond mij inmiddels in de modus van rustig afwachten tot je een leuke meneer tegenkomt tussen de winstpakkers bij de plaatselijke buurtsuper. En wat geen verrassing zal zijn…. Daar vind je leuke aanbiedingen maar van een andere orde.

Tinder

Maar als één van mijn vriendinnen feedback geeft over een leuke date die zij gehad heeft, dan open ik toch maar weer eens schoorvoetend de Tinder app. En zo aan het begin van het jaar heeft iedereen weer goede moed en wordt er weer flink geswiped, vliegen de hartjes, berichtjes en dikke geen interesse kruisjes weer door het virtuele liefdesuniversum. Ik ben weer van de partij, zei het met de nodige tegenzin. Er zitten gerust een paar leukerds tussen maar waarom, in godsnaam, gaan sommige mannen met hun kinderen, hun visvangst, al dan niet kwijlende, trouwe viervoeter, hun ex?…. hier online in de etalage staan? Zuchtend sluit ik de app.

Swipen

Toch houd ik aan dit kortstondige swipen een paar leuke contacten over. We appen wat heen en weer. Sommige gesprekken vallen dood en andere gaan over in een gezellig heen en weer keuvelen. Om eerlijk te zijn gaat van geen enkel gesprek mijn hart sneller kloppen. Nu ik dit schrijf bedenk ik mij dat ik medicijnen slik om mijn hart aan de gang te houden dus is mijn ‘heartbeat’ strak afgesteld. Zou dat de reden zijn? Nou ja… dat is weer een ander verhaal. Ik hoor de reactie’s alweer van mijn vriendinnen en familie. “Jij bent te kieskeurig, te eigengereid” bla bla bla…. Dus braaf houd ik het gesprek gaande en worden er afspraakjes gemaakt.

Ene M.

Zo ook met M. Een joviale meneer uit het Gooische reservaat, aardig, niet onsoortig, met een interessante baan (als ik het allemaal mag geloven), wel het type ‘snelle jongen’ maar daar heb ik nu eenmaal een zwak voor. We hebben leuke gesprekken over de WhatsApp over van alles en nog wat en mijn interesse is enigszins gewekt. Graag wil hij mij snel ontmoeten maar ik heb andere prioriteiten en hij is daar niet één van. We besluiten een week later een afspraak te maken voor een wandeling bij mij in de buurt. Hij kijkt naar onze date uit en vooruit…. ik gooi ook een enthousiaste duit in het zakje. Te zijner tijd zouden wij onze date nog even ‘finetunen’.

dateleedStilte

In de week die volgt heb ik geen contact meer met hem. Ik hoor niets van hem en hij niet van mij want ik heb geen enkele behoefte om iets met hem te delen. De avond voor mijn date ga ik een hapje eten met een vriendin en zij wil graag al mijn dataverhalen horen. Ik ben snel klaar want die zijn er niet, op de date voor de volgend ochtend na dan. Als ik haar de foto van deze meneer laat zien, valt het haar op dat wij de hele week geen contact hebben gehad en sommeert zij mij hem een bericht te sturen zodat ik ook weet wat de plannen voor de volgende dag zullen zijn. Met tegenzin stuur ik een kort berichtje ‘Hoe, wat, waar en wanneer…..’ en hoor verder niets meer.

Guilty Pleasure

De volgende ochtend vind ik een antwoord van M. in mijn inbox. ‘Guilty pleasure of anders…..?’ Ik ben net wakker en lig nog in bed. Dus misschien lees ik het niet goed. Ik pak mijn bril van het nachtkastje, frommelen hem op mijn hoofd en lees het bericht nogmaals. Say what??!! Even denk ik nog dat ik een hotspot gemist heb en dat ‘Guilty Pleasure’ de nieuwste ‘place to be’ is. Maar dan had ik dat, als lifestyle blogger, toch wel geweten?

dateleed1

Hulplijn

Ik overleg even met de hulplijn. Deze denkt nog serieus dat het op een miscommunicatie berust. Nu had ik al geen zin in deze date, maar voor mij is het duidelijk. Ik app deze, niet meer zo leuke meneer, dat ik inmiddels andere plannen heb.

dateleed2

Antwoord

Als antwoord krijg ik een verzoek tot een stoute afspraak. Als ik daar ook voor in ben dan moeten we elkaar snel treffen. Ik staar met grote ogen naar het scherm en deel dit bericht met een aantal vriendinnen die helemaal in de kreukel liggen en verbaast zijn dat het er zo aan toegaat in dateland. Ondertussen ontvang ik nog een bericht van M. dat ik mij geen zorgen hoef te maken want het gaat altijd respectvol, veilig, discreet, gelijkwaardig en intens. Yeah right! Gevolgd door een bericht dat ik het eerlijk mag zeggen!. Wat ontzettend aardig van M.

dateleed4

Opgelucht

Ik weet niet waar ik iets gemist heb. Wel ben ik erg opgelucht. Want ik kan gewoon lekker vandaag in mijn jachtpak blijven lopen en doen waar ik zin in heb zonder dat ik ‘leuk’ of ‘bevallig’ hoef te doen. Dat…. is ook heel wat waard 🙂

ENJOY! your Sunday

Photocredits header: © Meijnhout Fotografie

 

 • Avatar
  Nancy Baten
  http://www.nancysfashionstyle.com

  Oh vreselijk zeg! Volgens mij zijn er heel veel ,,snelle onderweg jongens,, die dit soort afspraken maken. Snelle sex. Als vrijgezel zou je er toch moedeloos van worden!

  januari 22nd, 2017 15:09
  Reply
  01
 • Avatar
  AlettA

  Brrrrr de rillingen lopen over mijn rug, hij windt er geen doekjes om… Succes met de speurtocht, en one day….. Kom je er een tegen die wel de moeite waard is… xxx

  januari 23rd, 2017 16:14
  Reply
  02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.