Curiosa Kerst Route, Krommenie

Curiosa Kerst Route, Krommenie

Hou je van struinen in leuke curiosa en interieur winkeltjes? Op zoek naar vintage items, antiek en brocante? Dat kan in Krommenie tijdens de Curiosa Kerst Route. Vier uiteenlopende winkels zijn elke zondag t/m 20 december geopend van 12-17 uur. Om je huis in kerstsfeer te brengen maar zeker ook om originele cadeautjes voor onder de kerstboom te vinden.

Ik neem je mee….

Loppis

Curiosa Kerst Route, Krommenie

Het stoere Zweedse antwoord op Franse brocante. Deze winkel is al een tijdje een favoriet van mij. Het hele jaar door ben je hier aan het juiste adres voor originele spullen voor je interieur maar ook zeker voor leuke cadeautjes.

Curiosa Kerst Route, Krommenie

Ik ben gek op Scandinavisch design en authentieke Zweedse items. Eigenaresse Josefien gaat een paar maal per jaar naar Zweden om prachtige spulletjes te scoren. En die vind je al dan niet opgeknapt terug in haar geweldige knusse winkeltje naast het grote Zaanse pand waarin zij woont. Zo klein als het winkeltje is zoveel leuks is er te vinden en ook nog eens heel betaalbaar. Eerder schreef ik al eens over Loppis, dat je hier terug kunt vinden. En ook leuk.. voor als je niet in de buurt van Krommenie woont. Alles is online te bestellen.

curiosa loppis


LOPPIS |Zuiderhoofdstraat 70 |1561 AP Krommenie website


Curiosa Kerst Route, Krommenie

Ceres en het Luchthuis

Ceres is het grotendeels houten huis en monumentale pand van Dick en Fred dat midden in het centrum van Krommenie staat.

Curiosa Kerst Route, Krommenie

Tijdens de Curiosa Kerst Route stellen zij een deel van hun huis en het Luchthuis, dat achterin de tuin staat open. Niet alleen op zondag maar in november en december ook op vrijdag en zaterdag.

Curiosa Kerst Route, KrommenieHier vind je heel veel oud en antiek serviesgoed en bestek. Maar ook kroonluchters. Ik heb er al heel wat prachtige serviesstukken vandaan gehaald en wat extra leuk is, dat het ook hier allemaal heel betaalbaar is.

Curiosa Kerst Route, KrommenieEn eksters opgepast…. zie al die glimmende schatten maar eens te weerstaan.

Curiosa Kerst Route, Krommenie

Dit is echt een heel bijzondere plek die ik je echt aanraad eens te gaan bezoeken. Het luchthuis is namelijk de rest van het jaar gesloten.


 CERES & Het Luchthuis, Zuiderhoofdstraat 65, Krommenie

UPDATE: CERES & Het Luchthuis is overgegaan naar een nieuwe eigenaar. Het Luchthuis is nu een unieke B&B geworden. In het voorhuis kun je nog terecht voor brocante. Check hiervoor de facebookpagina.


De Engel

De engel dankt zijn naam aan de in vele soorten en maten engelen die in de winkel staan. Een smal pandje met diverse verdiepingen vol met brocante, engelen en kerstartikelen. Een propvol winkeltje waar zeker iets van je keuze te vinden is. Jammer genoeg had ik geen tijd meer om dit winkeltje aan te doen maar als je de tour doet en je blijft niet te lang bij de andere winkels hangen mag je deze niet overslaan.


 DE ENGEL, Zuiderhoofdstraat 48, Krommenie website 


Lehmstrom

Ook deze bijzondere zaak is aangesloten bij de Curiosa Route. Dit is dé vintagewinkel voor Krommenie en omstreken. Hier vind je curiosa, vintage, antiek, oud en ook nieuw. Voor iedereen is hier wel iets te vinden.


 LEHMSTROM, Noorderhoofdstraat 45, Krommenie website


ENJOY! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.