Goedemorgen! Mijn dag begint meestal met yoghurt, vers fruit en muesli of cruesli. Ik ben er achter gekomen dat ik van de ontbijtsmoothies behoorlijk aankwam. Dus die skip ik voorlopig maar even. Aan een broodje in de vroege ochtend moet ik echt niet denken. Dus mijn nieuwsgierigheid werd gewekt toen vriendin I. op Facebook deelde dat ze zelf Cruesli had gemaakt. Dat wilde ik ook! Receptje van haar gebietst en aan de slag.
Dat was overigens nog wel even een gedoetje want er moet een enorme berg aan ingrediënten in die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Op de markt bij mij in de omgeving staat een immense notenkraam “Pindabranderij Noten & Zuidvruchten” waar ik prima geslaagd ben om alles te vinden én ook nog eens heel bruikbare tips kreeg anders zou het cruesli met een gouden randje worden.
Het is heel leuk om dit een keer zelf te maken en eigenlijk is het super simpel. En lekkerrrrrr! Dit is een basisrecept. Je kunt natuurlijk toevoegen wat je wilt of weglaten wat je niet lekker vindt maar dit is een leidraad.
Ingrediënten
- 200 g honing
- 1 tl zeezout
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g gedroogde abrikozen
- 250 g havervlokken
- 50 g sesamzaad
- 50 g gedroogde bananen
- 1 tl vanillepoeder, ongezoet (reform/bio winkel)
- 50 g amandelen
- 50 g hazelnoten
- 50 g walnoten
- 120 g gesmolten kokosolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden, haverzemelen en vanillepoeder. Los in een klein kommetje het zout op in 1 eetl. heet water. Klop de honing en kokosolie erdoor. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat.
Zet de bakplaat 40 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Zet de oven uit, zet de ovendeur half open en laat de cruesli in de oven helemaal afkoelen. Meng er dan eventueel het gedroogde fruit door. Bewaar de cruesli goed afgesloten.
ENJOY! your breakfast.