CROISSANTS MET APPEL EN KANEEL
Niets lekkerder dan in het weekend te ontbijten met zelfgebakken brood of croissantjes. De tafel gezellig dekken en warme broodjes uit de oven. Bij ons is zondag de enige dag dat wij aan tafel ontbijten. De rest van de week komt het er niet van.
Op zondag pakken we ook meteen goed uit. Pot thee, glaasje jus, gekookt eitje, lekkere broodjes, beschuitjes, vleeswaren en zoet broodbeleg. Een beschuitje met roomboter en hagelslag….. hmmmmm.
En natuurlijk broodjes uit de oven en zoals laatst deze heerlijke croissants met kaneelsuiker en appel. Met heel weinig moeite tover je dan iets lekkers op tafel.
- Bikje croissantdeeg
- 5 el. suiker
- 1 tl. kaneel
- 1 appel
- 1 ei
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het croissantdeeg uit en leg de punten deeg naast elkaar.
- Bestrooi deze met suiker vermengd met kaneel.
- Schil de appel. Snijd deze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de parten nogmaals in de lengte doormidden.
- Leg het partje appel op het brede deel van het deeg en rol de croissant op.
- Klop het ei los en bestrijk de croissants hiermee.
- Bak de croissants in 15 minuten af.
ENJOY! your weekends breakfast.
Pictures: ©ENJOY! The Good Life