Credo, het beste restaurant van Noorwegen | ENJOY! The Good Life

Credo, het beste restaurant van Noorwegen

Afgelopen jaar werd Credo in Trondheim, door Dagens Næringsliv (Noorse Business Daily), uitgeroepen tot het beste restaurant van Noorwegen. En laat ik daar nu tijdens mijn roadtrip door Trøndelag gegeten hebben. Wat mij betreft een terechte winnaar!

Topchef en eigenaresse Heidi Bjerkan is met Credo een heel bewuste weg ingeslagen om louter te koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Haar focus is gericht op duurzaamheid. Zij en haar team werken nauw samen met boerderijen en producenten uit de regio, waaronder Fannremsgården in Orkdal en Skjølberg Søndre in Svorkmo. Het ‘credo’ is om de tradities van de regio te eren.

Lokale versleverancier

Skjølberg Søndre hebben wij bezocht tijdens de roadtrip. Met eigen ogen hebben wij kunnen zien en proeven welke geweldige producten hier uit de grond komen. Elin en Carl-Erik leveren wekelijks de verse groenten en fruit aan en verzorgen ter plekke de tuinen in en rondom Credo. Alle leftovers nemen zij weer mee terug naar de boerderij. Dit wordt weer teruggeven aan de natuur in de vorm van compost.

Credo, het beste restaurant van Noorwegen | ENJOY! The Good Life  

Credo experience

Ga je voor de ‘Credo Experience’, dan ervaar je een avondvullende tasting van maar liefst 21 hemelse gerechten met bijpassende wijnen, die uitgeserveerd worden in even zoveel gangen.

Credo, het beste restaurant van Noorwegen | ENJOY! The Good Life

Al het lekkers van het land en uit het Trondheimfjord komen de revue passeren.

 

Starters

In de lounge krijg je een goed kijkje in de keuken. Niet alleen zit je daar heel relaxt, je ziet ook precies wat voor juweeltjes de chefs daar bereiden. Stuk voor stuk ware kunstwerkjes en smaaksensaties die de keuken verlaten.

Inrichting

Het restaurant is modern en industrieel ingericht. Voorzien van veel licht. Je zou kunnen denken dat de sfeer behoorlijk kil is, maar zoals we in Scandinavië gewend zijn is het sober en tegelijkertijd door het botanische groen en prachtige kunst mooi in balans.

Setting

Na de eerste zes gerechten verlaten we de lounge en zetten wij de avond voort in het restaurant. Als we een uur of zes verder zijn, zijn we toe aan de desserts. De avond is gevallen, het is donker en de kaarsen ontstoken. Een prachtige setting waar de sfeer aan tafel uitbundiger wordt en de laatste gerechtjes geserveerd worden.

Wijnen

We krijgen tussendoor nog een rondleiding door de keuken en de wijnkelder. Die laatste staat bekend om zijn rijke selectie van enkele duizenden wijnen uit de beste wijnregio’s en van de beste wijnproducenten van Europa.

Mijn ervaring

Deze avond bij Credo was wel één van de hoogtepunten van mijn roadtrip door Trøndelag. Dineren op zo’n hoog niveau én met zoveel gangen was een heel bijzondere ervaring. Als je Trondheim bezoekt mag Credo daarom eigenlijk niet ontbreken. Het 20-25 gangen menu, dat elke dag wisselt, kost 1400 kronen (± 145 euro) per persoon. Het bijpassende wijnarrangement 1300 kronen. Dat is stevig geprijsd, maar voor Noorse begrippen en voor wat je krijgt zeker in verhouding. Reis je met een budget? Dan kun je terecht bij het naastgelegen Jossa of Finnes Café dat ook bij Credo hoort en waar je vriendelijker geprijsd én à la carte kunt eten.

Ook naar het Trondheim?

Trondheim is zeker een bestemming die ik je aan kan raden voor een leuke citytrip. Met KLM vlieg je rechtstreeks naar deze Noorse stad. Een fijn hotel om te verblijven is Scandic Nidelven Hotel, midden in het centrum. Dit hotel is al elf maal achtereen bekroond voor het beste hotelontbijt van Noorwegen. Helemaal mee eens, je weet echt niet wat je meemaakt!

Naast een bezoek aan Trondheim is een meerdaagse, individuele rondreis via Up Norway een aanbeveling. Mijn ervaring met Up Norway was geweldig. Zij stellen, indien gewenst, de reis helemaal naar jouw persoonlijke wensen samen en brengen je naar speciale plekken. Een voorbeeld van zo’n reis is de Trøndelag Culinairy Grand Tour van 6 dagen.

ENJOY! the ‘Credo Experience’

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life.

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.