CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE
Pure chocolade en sinaasappel is weer zo’n ‘match made in heaven’. Al tijden zijn de pure chocoladerepen met sinaasappel van Lindt niet veilig voor mij. Dus toen ik deze cake voorbij zag komen in Nigella Lawson’s boek ‘Keuken’ moest ik deze natuurlijk maken.
Volmaakt geluk
De cake is in een handomdraai gemaakt. Niets fancy want hij wordt gebakken in een ‘recht toe, rechtaan’ cakevorm. Maar de combinatie van die diepdonkere chocolade en het zachte citrusaroma maakt deze cake speciaal. Een dampende kop thee erbij en wat mij betreft heb je een momentje volmaakt geluk.
Ingrediënten voor 10-12 plakken:
- 150 gram zachte, ongezouten boter
- 2 eetlepels Golden Syrup (Jumbo of AH)
- 175 gram donkerbruine basterdsuiker
- 150 gram bloem
- ½ theelepel baking soda
- 25 gram cacaopoeder
- 2 eieren
- geraspte schil van 2 sinaasappels
- sap van 1 sinaasappel
- snufje zout
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht). Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet de cakevorm in met boter.
Meng met de mixer of in de keukenmachine de zachte boter met de Golden Syrup en de suiker.
Meng de bloem, baking soda, zout en de cacaopoeder door elkaar en klop één eetlepel van deze droge ingrediënten door het boter/suikermengsel voordat je er een ei door klopt. Voeg nog een paar eetlepels van de droge ingrediënten toe voordat je het tweede ei erdoor klopt.
Klop de rest van de droge ingrediënten erdoor, de geraspte sinaasappelschil en tenslotte, geleidelijk, het sap.
Stort het beslag over in de cakevorm en bak de cake in 45 minuten af. Test met een satéprikker of deze droog uit het beslag komt. Dan is de cake klaar. Het is geen ramp als de cake van binnen niet helemaal droog is want als de cake van binnen nog ietsje kleverig is, is dat zeker ook geen straf. Laat de cake in de vorm iets afkoelen op een rooster, los hem dan voorzichtig uit de vorm en laat hem op het rooster verder afkoelen.
Dit recept komt uit Nigella Lawson’s “Keuken”. Hierin vind je allemaal heerlijke gerechten waar je, je vingers bij aflikt. Hier online verkrijgbaar voor € 19,99
Op zoek naar meer bakrecepten?
♥ Cakerol met nutella en framboos
♥ Mini cheesecake met amerena kersen
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.