Chinees Lantaarnplantje, een hartelijk hangplantje | ENJOY! The Good Life

Chinees Lantaarnplantje, een hartelijk hangplantje

Zo langzamerhand begin ik al aardig een ‘plantlady’ te worden. Ik weet niet of dat nou zo’n positieve ontwikkeling is, maar het is in huize ENJOY! wel een stuk botanischer geworden. En de planten blijven ook leven. Da’s ook best bijzonder te noemen want ‘vroegâh’ stierf alles wat groen gebladerd was hier een langzame dood.

Sinds een tijdje waag ik mij weer eens aan plantjes in huis. En meestal exemplaren die wij thuis, in mijn jeugd, ook hadden. Iets met nostalgie. Zo ook dit Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia Woodii). Echt een plantje uit de seventies. Toen vond ik ze spuuglelijk en nu beeldschoon.

Chinees Lantaarnplantje, een hartelijk hangplantje | ENJOY! The Good Life

String of Hearts

Dit plantje wordt ook wel liefkozend ‘string of hearts’ genoemd. De blaadjes aan dit plantje zijn, als je goed kijkt, hartvorming. Dat is vast de reden waarom ik zo gek ben op deze plantjes. Ze zijn overigens heel makkelijk om te houden. Één keer in de week een klein beetje water is voldoende om de ellenlange strengen vol hartjes te laten groeien.

Chinees Lantaarnplantje, een hartelijk hangplantje | ENJOY! The Good Life

Hoog of hangend

De beste plek voor dit schatje is bovenop een kast of een hoge plank. Zorg ervoor dat de strengen met blaadjes mooi naar beneden kunnen groeien. Je kunt hem ook ophangen als hangplantje aan het plafond. In zo’n leuke macramé hanger is het helemaal lekker retro.

Chinees Lantaarnplantje, een hartelijk hangplantje | ENJOY! The Good Life

Snoeien

Wil je het Lantaarnplantje een beetje kortwieken? Dat kan zonder problemen. Je zet gewoon de schaar erin. Voor het mooie doe je dat net onder een blaadje anders heb je van die kale slierten hangen. Gooi de strengen die je afknipt niet weg want die kun je weer goed gebruiken om te stekken. Hoe meer hartjes in huis hoe beter! Of geef dit plantje of een stekje weg aan iemand die een opkikker kan gebruiken.

Chinees Lantaarnplantje, een hartelijk hangplantje | ENJOY! The Good Life

Stekken

Je kunt op verschillende manieren stekken. Door het onderste deel van een streng in het water te hangen in een klein glaasje of flesje. Stek gelijk meerdere strengen want dit plantje vermeerdert niet en groeit alleen aan het strengetje. Om een beetje een vol plantje te krijgen is het dan wel handig een aantal strengen te gelijk te planten. Haal de blaadjes die in het water hangen er het liefst af om verrotting te voorkomen en zorg ervoor dat je het water regelmatig ververst. Dan is het geduld hebben tot er worteltjes aan de strengetjes komen. Zodra het goed geworteld is, plant je de strengetjes in de aarde en voilà, je hebt een nieuw Lantaarnplantje.

Chinees Lantaarnplantje, een hartelijk hangplantje | ENJOY! The Good Life

Je kunt ook stekken door een blaadje met een klein stukje steel direct op de aarde te leggen. Of door een knolletje, die zich soms kunnen vormen in de plant, op de aarde te leggen. Deze twee methodes heb ik nog nooit gebruikt, maar dat schijnt ook te werken. Ik hou wel van die, glaasjes en flesjes met stekjes in huis, waarin ik probeer plantjes te kweken.

Chinees Lantaarnplantje, een hartelijk hangplantje | ENJOY! The Good Life

Verzorging

Zoals gezegd heeft het Lantaarnplantje weinig verzorging nodig. Wekelijks een klein beetje water. Liever iets te weinig, dan te veel, want hij houdt niet van natte voeten. Handig is het daarom om een potje te gebruiken met een schotel eronder zodat het overtollige water weg kan.

In het voorjaar en zomer doe ik altijd een klein scheutje plantenvoeding (Pokon) in de gieter voor extra voeding. Het is niet echt noodzakelijk als je jouw planten goed verzorgd, maar sinds ik vaker voeding geef, groeit en bloeit hier alles weelderig. In de winter geef ik maar één keer per maand een beetje voeding.

Ben jij ook zo gek op al die retro plantjes? Wat is jouw favoriete plant in huis? Zelf ook zo’n leuk Chinees Lantaarnplantje? Je vindt ze in het tuincentrum of bestel zo’n schatje, makkelijk en snel online, door te klikken op de plaatjes hieronder.

  

Op zoek naar favoriete planten van ENJOY!?

FAVORITE: De Medinilla kamerplant | ENJOY! The Good Life

 

♥ FAVORITE: De Medinilla kamerplant

 

Kweek je eigen avocadoplant | ENJOY! The Good Life

 

♥  Kweek je eigen avocadoplant

 

SNAPSHOTS WEEK 37/2017 | ENJOY! The Good Life

 

♥  Groen in huis? Ga voor de kamerlinde

 

Meer ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! these strings of hearts.

Beeld: @ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.