CHIAPAS TACO CARTEL, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

CHIAPAS TACO CARTEL, Amsterdam

Hè lekker… eens iets anders dan de voorspelbare foodconcepten, die de laatste tijd als paddestoelen de grond uit ploppen in Amsterdam. In de ‘van Wou’ hoef je niet ver te zoeken naar dit restaurant want de fel gekleurde gevel wijst je precies de weg. En zodra je hier binnenkomt, is het net of je een oude Mexicaanse cantina binnengaat. Mexican food it is today!

En in mijn kielzog, de damespuber. Want tortilla en wraps is echt pubervoer. Dus is zij graag van de partij. En zomaar op een doordeweekse dag tussen school, de bijbaan en hockey door even ‘happen’ in Amsterdam. Dat…. laat zij zich geen twee keer zeggen.

CHIAPAS TACO CARTEL, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Mexicaanse cantina

We ontmoeten Yaron, de eigenaar van de zaak, die ons enthousiast verteld over de inrichting. Deze lijkt in authentieke staat maar alles is zo gemaakt. Er zijn gewaagde kleurcombinatie’s gebruikt die verrassend genoeg helemaal in deze zaak passen. Het geheel ziet er prachtig kleurrijk uit.

CHIAPAS TACO CARTEL, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Taco’s

We maken een keus en gaan op aanraden van onze buurman voor de taco’s Crunchy Chicken. Taco’s die je hier bij Taco Cartel en in Mexico eet lijken niet op de Taco’s zoals wij die in de supermarkt kopen. Bij ons zijn het harde schelpen maar van origine zijn het kleine, zachte maïs pannenkoekjes. Ze lijken op de tortilla’s of wraps zoals wij die kennen maar dan kleiner. Hier in Nederland worden deze weer van bloem gemaakt omdat ‘wij’ ze anders te droog vinden.

CHIAPAS TACO CARTEL, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Niet één maar twee.

Als je hier taco’s besteld krijg je twee kleine, gevulde tortilla’s of je kunt ook kiezen voor een burrito, dan krijg je een grote gevulde tortilla zoals wij die kennen als wraps. Maar wij gaan voor de taco’s die bomvol gevuld zijn met in panko gefrituurde kip met mango salsa, mais en limoenmayo. En die vouw je dubbel en dan probeer je ze enigszins fatsoenlijk naar binnen te krijgen. Vergeet het. Lukt niet! En dat geeft niet want iedereen zit hier in hetzelfde schuitje.

CHIAPAS TACO CARTEL, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Streetfood

Wat is dit lekker! De damespuber en ik hebben ieder ons eigen taco en we zitten heerlijk te smullen. Die kip! YUM en dan het zoete van de mango en het zure van de limoenmayo. Perfecte combi. We bestellen wat te drinken. En dat is even schakelen want hier krijg je gewoon een blikje of een flesje Corona op tafel. Geen gedoe. Dat is het streetfood concept.

Publicatie artikel Chiapas Taco Cartel op ENJOY! The Good Life

We hebben de smaak te pakken en gaan voor nog een ronde. De damespuber gaat voor de Baya Skifa Bay, een taco gevuld met stukjes crunchy gebakken kabeljauw, guacamole, Pico de Galle (Mexicaanse salsa) en mango salsa. En ik ga voor de El Pastor gevuld met varkensvlees, appel guacamole, ananas, zure uien en salsa verde. Whaaaaa! heerlijk en een beetje pikant.

CHIAPAS TACO CARTEL, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Good food

Verwacht hier geen fancy toestanden. Good food to eat and to take out. Gewoon lekker smullen. Er wordt niet aan tafel geserveerd. Je besteld jouw lekkers gewoon aan de counter. Mexican streetfood met zelfgemaakte salsa’s, verse ingrediënten en pittige smaken. Daarbij kun je frisdranken, Mexicaanse biertjes, tequila & mezcal bestellen.

CHIAPAS TACO CARTEL, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

To go or to deliver

Bij Taco Cartel kun je ook alles afhalen. En lig je van de zomer ergens in een parkje te chillen of dobber je ergens in de gracht? Dan laat je Deliveroo, Uber Eats of Foodera deze heerlijke taco’s gewoon bij jou op het picknick kleed of aan boord bezorgen. Easy does it!

Wij vonden het echt een aanrader. Na een dagje Albert Cuijp hier even crashen voor dit Mexicaanse lekkers en weer door. En woon je in Amsterdam? Spring dan zeker even op de fiets om deze taco’s te gaan proeven!

Wij waren op uitnodiging te gast bij Chiapas Taco Cartel om hier een review over te schrijven. Natuurlijk deel ik mijn persoonlijke en eerlijke mening met jou. Wil je ook dat wij een bezoek brengen en een review schrijven of wil je een samenwerking aangaan? Kijk dan hier.


CHIAPAS TACO CARTEL, van Woustraat 29h, Amsterdam website


ENJOY! these tasty taco’s.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.