Chai tea latte | ENJOY! The Good Life

Chai tea latte.

Vergeet Starbucks, de lekkerste maak je zelf!

Koffie drinken heb ik al heel wat jaartje geleden afgezworen. Sindsdien drink ik liters thee op een dag. In de ochtend altijd een stevige Earl Grey of herfstthee en de rest van de dag groene thee met citrus fruit. Ik mis koffie helemaal niet, hoewel ik de geur van koffie nog steeds heel erg lekker vind. Wel wil ik zo af en toe iets anders drinken dan die eeuwige thee.

Starbucks

Bij Starbucks dronk ik ooit Chai tea latte en was gelijk verkocht. Lange tijd kon je Chai tea latte alleen bij de Starbucks krijgen, maar sinds kort ook wel bij trendy coffee- en lunchrooms. Dat wilde ik thuis of op mijn werk ook wel af en toe drinken. Zeker nu het herfst is, vind ik het heerlijk om dit soort comfort drankjes te drinken.

Na wat speurwerk op internet naar copycat recepten van de befaamde Starbucks chai tea latte en de nodige experimenten van mijn kant, heb ik de perfecte mix gevonden voor een heerlijk chai tea latte. Het enige dat je nog hoeft te doen, is wat heet water toevoegen en als je op ‘chic’ wilt, wat melk opschuimen.

Experimenteren

Het is heel simpel om te maken en je kunt er eindeloos mee experimenteren, door specerijen toe te voegen of weg te laten. Ook de toevoeging van suiker heb je zelf in de hand. In mijn variant zit best wel wat suiker. Ik drink zo af en toe eens een beker chai, maar als je dit vaker drinkt is het misschien handiger om iets minder suiker of helemaal geen suiker toe te voegen. Je zou ook de suiker helemaal weg kunnen laten en op het laatst een beetje honing toe kunnen voegen.

Chai tea latte | ENJOY! The Good Life

Chai-mix

De basis van deze chai tea latte is melkpoeder, coffeecreamer en instant thee. Het beste kun je deze mix maken met ongezoete oplos thee. Die heb ik echter in Nederland nog niet gevonden. Ik gebruik daarom oplos thee van het huismerk. Jammergenoeg zit daar wel veel suiker in. Daarbij voeg je allemaal verschillende ‘chai’ kruiden zoals gemberpoeder, kruidnagelpoeder, kaneel, vanille en kardemom. Die laatste maakt deze chai mix zo bijzonder. Het geeft het dat extra ‘comforty touch’. Ik hou er van!

Ik zou zo zeggen, zak lekker achterover met jouw favoriete serie of een heerlijk boek of magazine en geniet van een heerlijke kop chai tea latte. Reken maar dat het goed is voor een geluksmomentje.

Chai tea latte | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten voor een flinke voorraad Chai Tea Latte:

  • 200 gram (2 cups) melkpoeder
  • 120 gram (1 cup) coffeecreamer
  • 200 gram (1 cup) suiker
  • 150 gram(1 cup) instant thee
  •  2 theelepels gemberpoeder
  • 2¼ theelepels kaneel
  • 1¼ theelepel kardamom
  • 1¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • ½ theelepel vanillepoeder (als je dat niet hebt een zakje vanillesuiker)

Chai tea latte | ENJOY! The Good Life

Aan de slag

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix alles goed door elkaar. Geen keukenmachine? Geen nood, gewoon alles goed door elkaar roeren. De theekorrels blijven dan wat groter, maar dat is geen ramp. Bewaar de mix in een afgesloten voorraadbus of een weckpot.

Voor gebruik: Voor een flinke beker gebruik je 3 eetlepels mix. Kook water en schenk dit op de mix tot driekwart vol. Goed roeren en wil je het chic serveren? Dan voeg je er een laag opgeschuimde melk op en een snuf kaneel. De chai mix is, mits goed afgesloten, zeker 6 maanden houdbaar.

 

 

Bewaren op Pinterest:

Chai tea latte | ENJOY! The Good Life

Op zoek naar meer warme herfstdranken van ENJOY!?

HOT COCOCHOCO | ENJOY! The Good Life

 

 

Hot cocochocomilk

 

 

 

Ladylike frambozen chocolademelk

 

Het lekkerste bakje koffie? | ENJOY! the Good Life

 

 

Het lekkerste bakkie koffie?

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your cup of tea.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.