Ceder’s Crips, een smaakvolle gin zonder alcohol

We worden ons steeds bewuster dat we matig met alcohol om moeten gaan. Dat is niet zo’n sexy stelling. Toch ontstaan er steeds meer trends zoals ‘Dry January’, waarbij de eerste maand van het  nieuwe jaar geen alcohol gedronken wordt. Ook alcoholvrije bars en feestjes zijn in opkomst en alcohol vrije dranken, zoals bier, winnen aan populariteit. En nu is er ook een alcohol vrije gin, Ceder’s Crisp, voor die geliefde gin-tonic!

Ceder's Crips, een smaakvolle gin zonder alcohol | ENJOY! The Good Life

Gin-Tonic

Een Gin-Tonic is al heel lang een grote favoriet, ook hier bij ENJOY!. Een verfrissend drankje op een zomers terras en feestelijk als je gasten hebt. Om eerlijk te zijn gaat een goede G&T cocktail er altijd wel in! Hoe fijn dat Ceder’s Crisp nu met een alcohol vrije variant komt, waardoor je als BOB of geheel onthouder, ook ‘gezellig’ een drankje mee kunt drinken.

Ceder's Crips, een smaakvolle gin zonder alcohol | ENJOY! The Good Life

Alcoholvrij

Deze alcoholvrije gin is zo goed van smaak, dat je er zelfs de ‘echte’ gin voor zou laten staan. Een perfect alternatief voor iedereen die op zoek is naar een volwassen drankervaring zonder alcohol. De makers van dit perfecte non-alcoholische alternatief, het koppel Craig (Zuid-Afrikaan) en Maria (Zweedse), vonden inspiratie in Cederbergen in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Daar werden zij geïnspireerd door de natuur en intrigerende plantenextracten. Dat bracht ze op het idee om deze kruiden te distilleren. Hun beider roots komen samen in dit drankje. De exotische Kaapse botanicals van Craig, met het zuivere Zweedse water van Maria.

G&T cocktail

Het verhaal is mooi, de fles ziet er prachtig uit, maar hoe is de smaak? Wat ons betreft komt deze alcoholvrije gin-tonic vrijwel overeen met de smaak van een normale gin-tonic. Mits je een goede tonic gebruikt voor je cocktail. Voor ons is dat Feever-Tree. Ook de garnering is belangrijk. Wij gaan voor de komkommer en munt. Houdt er wel rekening mee, dat je meer ‘gin’ gebruikt, dan bij een normale gin om hetzelfde smaak effect te krijgen. Als je de juiste verhoudingen hebt gevonden is dit een perfect alternatief voor een goede gin-tonic.

Tieners

Ook de tieners (18+) hier bij ENJOY! hebben de Ceder’s Crisp ontdekt. Die smaakte prima bij een doordeweekse lunch in de tuin. Als het er goed uitziet en de smaak prima is, zijn zij er ook niet vies van. En ik trapte er in want was in opperste staat toen ik een foto binnen kreeg van twee pubers die op maandag aan de G&T’s zaten.

Een aanrader dus, deze Ceder’s Crisp. Ook leuk als cadeautip want met de mooie fles kom je goed voor de dag. De Ceder’s Crisp is verkrijgbaar bij Gall & Gall voor € 20,99.

ENJOY! your weekend!

Beeld: ENJOY! The Good Life & Ceder’s Crisp.
Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.