Dit is hem dan…. de wijn die je langer doet leven! En hij smaakt ook nog eens heerlijk. Goed begin van het weekend.

Cannonau

Van deze wijn kun je zonder schuldgevoel heerlijk genieten. Indien je hem met mate nuttigt natuurlijk….

Zoals jullie weten ben ik zeer geïnteresseerd in de Blue Zones. Hier heb ik al eerder een artikel over geschreven dat je hier kunt vinden. Blue Zones zijn vijf gebieden in de wereld waar de bewoners bovengemiddeld oud worden en niet zomaar oud maar heel vitaal oud. Het percentage 100-jarige ligt hier tienmaal hoger dan in de rest van de wereld.

Sardinië behoort ook tot één van de vijf gebieden van de Blue Zone. Om precies te zijn in de regio Barbagia. Er zijn diverse redenen waarom de mensen hier heel oud worden door o.a. veel te wandelen (van origine schaapherders), overdag rust te nemen, familie te koesteren, veel lol te maken met vrienden, een plantaardig dieet met een minimale vleesinname, geitenmelk gebruiken en…. dagelijks één of twee kleine glazen rode Cannonau wijn te drinken.

De Cannonau wijn schijnt het grote geheim te zijn van hun ouderdom. Dit is niet zomaar een rode wijn maar een wijn die twee tot drie maal hoger gehalte flavonoïden bevat. De druiven van deze wijn zijn bestand tegen het extreem warme weer in de zomer op Sardinië en maken daardoor meer rood pigment aan om zich te beschermen tegen de ultraviolette straling. Daardoor bevatten ze enorm veel antioxidanten. Wat weer heel gezond is….

Oh… nu ik dit zo teruglees was meneer Tinder toch misschien wel een goede match geweest. Anyway….. de wijn is niet in de supermarkt verkrijgbaar maar bij een goede slijter of online. De prijs ligt ongeveer op 7,50 euro per fles.

Ik kreeg deze fles van mijn zus die op vakantie was geweest op Sardinië. Met dank en “Very Enjoyable!!”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.