Cannelloni al forno con spinaci e ragù | ENJOY! The Good Life

Cannelloni al forno con spinaci e ragù

Deze Cannelloni is een recept van mijn tante uit Italië. Als klein meisje kwam ik, samen met mijn ouders, heel veel bij haar en later ging ik alleen naar haar toe. Heerlijke herinneringen heb ik daaraan. Ik was gek op haar en op haar heerlijke eten.

Cannelloni al forno con spinaci e ragù | ENJOY! The Good Life

Heel, heel lang geleden ging zij samen met haar vriendin op vakantie naar Alassio en heeft daar haar hart verloren aan een Italiaan en is nooit meer terug gekomen.

Cannelloni al forno con spinaci e ragù | ENJOY! The Good Life

Dit is één van mijn favoriete gerechten die ik graag bij haar at.

Cannelloni al forno con spinaci e ragù | ENJOY! The Good Life

Het handige van ovenschotels is dat je het van te voren klaar kunt maken. Wel zo gezellig als je gasten hebt dat je zo min mogelijk tijd in de keuken doorbrengt.

Cannelloni al forno con spinaci e ragù | ENJOY! The Good Life

De mooie ovenschaal is overigens van Appolia. Geweldige ovenschalen van ceramique. Met van die leuke golvende randen en in prachtige kleuren. Tegenwoordig niet zo makkelijk meer te verkrijgen in Nederland. Maar hier vind je ze nog online.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • zak pittige geraspte kaas of rasp zelf een kaas naar keuze (150-200 gram)
  • 450 gram spinazie (diepvries, laten ontdooien en heel goed uit laten lekken)
  • 500 gram gehakt naar keuze
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 2 el geraspte kaas
  • zout en peper
  • 1 tl nootmuskaat
  • pak cannelloni (AH, Cecco)

Voor de saus:

  • vetspek om uit te bakken (± 200 gram)
  • 1 ui
  • 300 gram gehakt naar keuze
  • 1 teentje knoflook
  • 4 blikken tomaat in blokjes (of 3 blikken en een blikje tomatenpuree en twee kleine kopjes water. Vergeet niet de tomatenpuree in dat geval even mee te bakken zodat de zure smaak verdwijnt)

Cannelloni al forno con spinaci e ragù | ENJOY! The Good Life

Bereiden:

Voor de vulling van de cannelloni:

  1. Laat de spinazie ontdooien (niet verhitten) en goed uit laten lekken. Bak de gehakt tot het helemaal gaar is en kruimelig. Voeg een geperst teentje knoflook toe en al roerend een ei.
  2. In een schaal samen met de uitgelekte spinazie, 2 el kaas, zout, peper en de nootmuskaat. Goed doorroeren.
  3. Vul de cannelloni’s hiermee. Handige tip: druk de pijpjes in de vulling tot ze gevuld zijn. Gebruik eventueel een klein theelepeltje.

Voor de saus:

  1. Vetspek uitbakken, spek eruit halen en in het overgebleven vet de ui en knoflook fruiten.
  2. Bak hierin de gehakt kruimelig.
  3. Als dit gaar is de inhoud van de blikken gepelde tomaten toevoegen. Met Italiaanse kruiden, peper, zout en een klein beetje suiker op smaak brengen en op een zacht vuurtje een half uurtje laten pruttelen.

In de ovenschaal:

  1. Begin met een laagje van de saus, laag geraspte kaas, gevulde cannelloni, rest van de saus en weer kaas.
  2. Zorg dat de cannelloni’s goed in de saus liggen!

Ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen tot de saus begint te pruttelen en de kaas mooi bruin is. (25-30 min). Serveer er eventueel een eenvoudige salade bij en wat Italiaans brood.

Cannelloni al forno con spinaci e ragù | ENJOY! The Good Life

 ENJOY! this Italian comfort dish.

Beeld: ENJOY! The Good Life
Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
  • Avatar
    Lifetimes
    http://lifetimes.nl/

    Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga het recept zeker van de week thuis uitproberen. Je maakt mij altijd zo blij met Italiaans eten :). Mooie foto’s trouwens. Xx

    januari 5th, 2016 17:02
    Reply
    01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.