Cakerol met Nutella en framboos
Het is herfstvakantie dus de damespuber heeft weer bezit genomen van mijn keuken. Ze heeft samen met haar vriendin een Cakerol met Nutella en framboos gemaakt. Ze kijken graag de filmpjes van Foodgloss waar ze dit recept ook vandaan hebben.
Pret in de keuken
Tijdens het bakken hebben de meiden dikke lol, maken ze ontelbare Selfies en filmpjes en wordt alles natuurlijk geproefd. Ondertussen waren de dames ook nog een ander baksel aan het maken met gecondenseerde melk. Ik geloof dat ze uiteindelijk een beetje groen zagen van al dat snoepen.
De Cakerol ziet er erg feestelijk uit en wat hebben ze de keuken keurig achter gelaten! Knap gedaan hoor, meiden 🙂
Wat heb je nodig? (voor 1 rol):
- 100 gram bloem
- 25 gram maizena
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gram suiker
- 4 eieren
- 140 gram frambozen
- 150 gram Nutella
- poedersuiker
- 50 gram chocolade
Klop de eieren met de suiker en de vanille suiker 10 minuten (niet korter!) met de mixer zodat alles heel luchtig doorgeklopt is. Dit is noodzakelijk voor een luchtige en sponzige cake. Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de maïzena door de bloem en voeg dit bij het eiermengsel en roer alles heel voorzichtig door met een spatel van buiten naar binnen. Als je te hard roert of klopt gaat de lucht uit je beslag. Leg bakpapier op de bakplaat. Laat het bakpapier ook over de randen steken zodat het beslag niet naast het bakpapier kan lopen. Verdeel het beslag over de bakplaat (ong. 1 cm dik) tot een dunne plak en zet het deeg 15 minuten in een warme oven. Zorg ervoor dat het beslag niet te bruin wordt. Het beslag moet eigenlijk net gaar zijn en heel licht gekleurd zodat je het makkelijk op kan rollen. Zet desnoods de oven de laatste minuten iets lager (150 graden).
Haal de cake uit de oven en rol hem met bakpapier en al op terwijl deze nog warm is en laat het opgerold liggen tot het helemaal is afgekoeld.
Smelt de chocolade Au Bain-Marie en rol ondertussen de cake heel voorzichtig weer uit en besmeer de cakeplak met de Nutella en de frambozen en rol deze weer heel voorzichtig op maar dit keer zonder het bakpapier.
Strooi nu de poedersuiker door een zeef over de Cakerol. Doe het via de zeef want anders krijg je allemaal kleine klontjes op de Cakerol.
Doe de chocolade in een klein spuitzakje gemaakt van bakpapier en knip daar een heel klein puntje af en spuit de chocolade in streepjes over de Cakerol zoals je op de foto kunt zien.
Laat de chocolade goed afkoelen en leg de cakerol voorzichtig op een mooie schaal en klaar is deze feestelijke traktatie.
ENJOY! baking…
Foto’s ©ENJOY! The Good Life.