Bullet Journal van de Action | ENJOY! The Good Life

Bullet Journal van de Action

Het is weer de tijd van het jaar om uit te gaan kijken naar een agenda voor het nieuwe jaar. Of in mijn geval naar een nieuwe Bullet Journal. Een vriendin van mij had een Bullet Journal gekocht bij de Action. Het boekje zag er supermooi uit, maar kon voor mijn gevoel nooit veel wezen voor dat geld. Of dat ook zo is, lees je hier 🙂

Bullet Journal van de Action | ENJOY! The Good Life

Leuchtturm1917 versus Action

Hoewel ik heel erg verknocht ben aan mijn Leuchtturm1917 boekjes toog ik toch naar de Action om de bullet journals eens nader te bekijken. Helaas waren ze verpakt in folie en viel er niet zoveel te bekijken. Ik heb toch echt een tijdje staan dubben of ik zo’n boekje zou gaan kopen. Het voelde een beetje als vreemdgaan.

Uiteindelijk heb ik ze toch gekocht. Gelijk ook maar weer twee want ik kon niet kiezen. En voor het geld hoefde ik het niet te laten want ze kosten maar € 1,99 per stuk. Je hebt meerdere soorten. Gebloemd, grafisch, botanisch en met confetti. De confetti en botanische variant vond ik zelf het mooist, maar die had de Action bij mij in het dorp niet. Ik ben voor de grafische bullet journals gegaan.

Hoewel ik nog niet in dit bullet journal van de Action ben begonnen, ben ik er één alvast gaan uittesten. Voordat ik in het nieuwe jaar los ga, wil ik zeker weten dat ik niet voor teleurstellingen zal komen te staan. Het belangrijkst vind ik de papiersoort die gebruikt is. Of het niet heel erg doordrukt en dat het papier zelf lekker glad is. Eigenlijk kan ik er niet de vinger opleggen waar ik naar op zoek ben. Het moet gewoon dat Jaaaa!!!! gevoelletje zijn. Sorry, ik weet dat we het hier alleen maar hebben over een boekje om in te schrijven. Maar hé, een bujo is toch iets heel persoonlijks en gewichtigs. Het is je steun en toeverlaat voor een jaar.

Buitenkant

Het is natuurlijk appels met peren vergelijken. Toch zet ik dit boekje van de Action even tegenover de Leuchtturm1917 omdat dat het boekje is wat ik nu gebruik en die mij heel goed bevalt. Het eerste dat opvalt is dat deze bullet journals een stuk groter zijn dan mijn A5 boekje van Leuchtturm1917. De kaft is van geperst karton met een leuke print en afgeronde hoekjes. Het ziet er mooi en stevig uit. Ik mis wel een elastiek om het boekje. Dat vind ik altijd fijn omdat ik nogal eens losse frutsels in mijn boekjes leg. Als het boekje dan met mij mee gaat dan is het handig dat het elastiek het boeltje bij elkaar houdt.

Bullet Journal van de Action | ENJOY! The Good Life

Van binnen

Als ik het boekje opensla dan zijn de eerste pagina’s al ingevuld met voorbeelden wat je met een bullet journal kunt doen. Het ziet er vrolijk en kleurrijk uit en voor een beginnende bujo’er vast een uitkomst. Ik vind het een beetje zonde. Het maakt het boekje daardoor voor mij meteen een stukje onpersoonlijker. Als je het er dan persé in wilt hebben was het handiger geweest dat achterin te doen.

Wat bij mij direct opvalt is dat het papier spierwit is. Ik weet niet zo goed wat ik er van vinden moet. Het doet een beetje goedkoop aan, maar dat is dit boekje natuurlijk ook 🙂 De pagina’s zijn wel lekker groot en ook de stipjes zijn heel goed zichtbaar. Voor een blinde vink als ik, is dat best handig. De bladzijden zijn goed plat open te vouwen en blijven ook mooi plat openliggen. Je kunt ze dus helemaal benutten zonder dat je vreemde toeren uit moet halen om bij de papierhechting nog iets te kunnen schrijven. De Leuchtturm1917 kun je ook mooi openvouwen.

Bullet Journal van de Action | ENJOY! The Good LifeWat ik mis ten opzichte van de bujo die ik nu gebruik is dat er geen pagina nummering is. Dat vind ik heel handig om een index te kunnen maken. Natuurlijk zou je zelf de pagina’s kunnen nummeren. Ook het aantal pagina’s is een stuk geringer dan die van de Leuchtturm1917. Deze van de Action heeft 150 pagina’s ten opzichte van de 249 die ik nu heb. Dat is best een dingetje want ik kom in een jaar precies uit met de pagina’s die ik nu heb. Ik gebruik minimaal 4 pagina’s per week. Twee voor de weekagenda en twee extra voor allerlei andere lijstjes die ik wekelijks bijhoud. En soms nog extra pagina’s voor tekeningetjes, quotes of andere hersenspinsels. Ook mis ik de enveloppe achterin om knipsels, bonnetjes etc. in te bewaren.

Bullet Journal van de Action | ENJOY! The Good Life

In de bullet journal van de Action zit één lintje om aan te geven waar je bent. Altijd heel erg makkelijk. In die van de Leuchtturm1917 zitten twee lintjes.

Papier

Dan het papier. Ik houd van mooi glad papier. Dat is fijn als je een Micron pen gebruikt. Die glijdt dan mooi over het papier. Het liefst werk ik in de bujo met de Micron pennen of andere fineliners. Het papier in het boekje van de Action is niet glad. Eerder stug. Ik weet dat, dat minder prettig is als je met de pennen werkt die ik gebruik. Stugger papier is wel weer fijn als je met een ballpoint schrijft.

Bullet Journal van de Action | ENJOY! The Good Life

Het papier van de Action (90 gram) is dikker dan die van de Leuchtturm1917 (80 gram). Dat vond ik best een verrassing. Bij mijn Leuchtturm1917 kan het papier nog weleens doordrukken of doorschijnen (ghosting) en dat zie ik niet gebeuren bij het papier van die van de Action. Nu vind ik het niet echt storend als het wel een beetje doordukt, maar het is natuurlijk altijd mooier als papier niet doordrukt. Ik heb het getest met mijn Micron pennen en een marker.

Bullet Journal van de Action | ENJOY! The Good Life

En wat vind ik er nou van?

Ondanks het enorme prijsverschil ga ik niet voor de Bullet Journal van de Action. Ik ben echt verknocht aan mijn Leuchtturm1917. De bullet journal van de Action is wel een dikke aanrader. Zeker als je gaat uitproberen of het bullet journal systeem iets voor jou is. Je krijgt heel veel waar voor je geld en het boekje ziet er ook nog eens heel erg mooi uit. Als ik dus nog niet zo verwend zou zijn met de Leuchtturms zou ik zeker voor deze van de Action gaan. Ik zou wel haast maken want ik denk dat het weleend een enorme hot kan gaan worden. Voor € 1,99 rennen dus naar de Action!

Hoe hou jij je agenda bij en alles een beetje overzichtelijk. Of ben je ook een fan van de bullet journaling? En als dat zo is, wat is dan jouw favoriete boekje? Leuk als je het wilt delen. Ik lees het graag hieronder in de comments.

Op zoek naar meer bullet journal artikelen op ENJOY!?

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Een Bullet Journal beginnen

 

Favorite: Micron pennen voor je Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ MICRON pennen voor de Bullet Journal

 

Alles overzichtelijk in dit Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Alles overzichtelijk in dit Bullet Journal

 

Meer ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! organizing your life with the Bullet Journal.

Foto’s @ENJOY! The Good Life
 • Avatar
  Marja Duin
  http://www.marjaduin.nl

  Hi José,
  Wat leuk dat je ze naast elkaar hebt gezet! Ik ken die Leuchtturm niet en ga in januari beginnen met mijn bujo, maar mijn Action-bujo ligt echt naar me te lonken. Ik word sowieso altijd erg getriggerd door lege witte pagina’s… Ik nu ook een paar stiften gekocht in de kleuren van de huisstijl van mijn website. Moet mooi worden. Kan niet wachten op de kerstvakantie 😉
  groet, Marja

  november 15th, 2018 11:42
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Leuk! Ik ben heel benieuwd hoe het bujo’en je bevalt. Genoeg witte pagina’s om gezellig te vullen 🙂

   november 16th, 2018 7:47
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.