Buffet van Odette

Buffet van Odette, Amsterdam

Dit keer geen gerecht als lunchtip maar een heel restaurant. Buffet van Odette stond al een tijdje hoog op mijn lijstje. Op Pinterest (ENJOY! The Good Life)  heb ik een bord ‘HOTSPOTS’. Hierop zet ik alle restaurants waar ik nog graag een keer wil eten of waar ik gegeten heb en die TOP zijn.

Afgelopen vrijdag was ik een dagje in Amsterdam en heb ik geluncht bij Buffet van Odette op de Prinsengracht. Wij waren best vroeg voor de lunch. Gelukkig maar… want tijdens lunchtijd is het lastig hier een plekje te bemachtigen als je niet gereserveerd hebt.

Buffet van Odette salades

Geen fancy gedoe

Het restaurant ligt op een hoek aan de mooie gracht. Er is een fijn terras maar die lag nog in de schaduw dus hebben wij de lunch binnen genuttigd. Bij binnenkomst wordt je allerhartelijkst ontvangen en mijn oog viel gelijk op de grote bar waar grote schalen met de heerlijkste salades op stonden. We namen plaats aan een tafeltje bij het raam. Op tafel stond al een fles water en glazen. Fijn…. geen gedoe met fancy water hier.

Buffet van Odette salade

Verveine

We bestelden een Latte Macciato en een Verveine thee. Deze thee had ik niet eerder gedronken. Het is een kruidenthee gemaakt van een citroenachtig plantje dat oorspronkelijk uit Chili komt. Het was een heerlijke frisse kruidenthee.

Buffet van Odette menukaart

Het menu

Maak dan maar eens een keus voor de lunch. Voor mij alleen maar heerlijkheden. Ik koos uiteindelijk voor de gerookte zalm met linzen en gepocheerd ei. Mijn tafelgenote voor roerei met zalm.

Buffet van Odette menu

Goede keus

Mijn keus bleek een heel goede te zijn…..dit is mijn lekkerste lunch ever!! De linzen waren aangemaakt met citroen, koriander en in honing ingekookte zilveruitjes. Daarnaast heerlijke verse bietjes, geweldig warm gerookte zalm, een huisgemaakte mayonaise aangemaakt met mierikswortel, een gepocheerd ei, wat salade en brood. Een bord vol lekkers.

Buffet van Odette ei

Goddelijk

Die linzen! Goddelijk…. en dan de zalm…. nog nooit eerder zo’n heerlijke gerookte zalm gegeten, de mayonaise en dan dat gepocheerde eitje. Dit is gewoon ware Foodporn!

Binnen no time liep het restaurant vol en dan wordt het behoorlijk hectisch. Mijn tip is dan ook om hier vroeg te gaan lunchen. Dat is heel relaxt en heeft het vriendelijke personeel nog alle tijd voor je. Ook voor het diner kun je bij Buffet van Odette terecht. Dit is een restaurant waar ik vaker terug ga komen!

Buffet van Odette lunch


Buffet van Odette, Prinsengracht 598, 1017 KS Amsterdam 020 – 4236034 website Elke dag geopend van 10 – 22 uur.


 

 • Avatar
  Deborah
  http://deborahhamar.wordpress.com

  Ik krijg trek… Hele grote trek…

  maart 19th, 2015 15:12
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Heel snel naar Amsterdam 🙂

   maart 21st, 2015 6:48
   Reply
   02
 • Avatar
  Cleem
  http://Cleem

  Geweldige lunch, helemaal eens! Ik had heb genoteerd in mijn receptenboek: de mayo was aangemaakt met mierikswortel. Zó lekker!

  oktober 4th, 2017 10:00
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Mierikswortel! Dat was het. Hoog tijd om weer eens een hapje te eten bij Buffet van Odette. Door jouw reactie heb ik enorme trek gekregen 🙂 Leuk dat de lunch in de smaak viel!

   oktober 11th, 2017 6:07
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.