BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

BUDGET SHOPLOG

Volgens mij kennen jullie dat gevoel wel…. Na de feestdagen zijn januari en februari altijd een beetje ‘niks’ maanden. Na alle overvloed van de december maand met kerstversieringen, verlichting en gezelligheid is het een beetje kale bedoening in huis. Januari is dan ook de maand dat ik weer met een nieuwe blik naar mijn interieur kijk en graag wat kleine dingen verander.

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Niet nodig

Een beetje vrolijkheid in huis kan geen kwaad. Met dat doel, en een paar andere, ging ik naar de Action. Hier vind je soms heel leuke dingen voor een prikkie. Mijn missie slaagde niet helemaal want ik vond niet waar ik naar op zoek was. Maar wat zocht ik eigenlijk…. 😉 Wel vond ik een aantal andere mooie spulletjes. Want zo gaat dat in dit soort winkels. Je gaat voor het één en komt thuis met van alles en nog wat, wat je niet nodig had. Maar wat ik meenam deel ik graag met jullie.

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Retro plantenhanger

Al struinend door de winkel kwam ik deze retro plantenhanger tegen. Dit soort glazen items aan koorden of met macramé zag je vroeger heel veel in huis en al dat soort spullen komen weer terug. Het macramé was afgelopen jaar weer razend populair en ook ik ben aan het knopen en vlechten geweest.

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Tarantula

Ik twijfelde of ik deze plantenhanger wel mee moest nemen. Niet alleen kon ik geen keuze maken of ik de hanger moest nemen of de glazen appel. Maar ik had mij ook voorgenomen niet meer zoveel prullaria te kopen voor in huis. Mijn garage ligt er vol mee en hoewel ik altijd het plan heb om af en toe spulletjes te verwisselen komt alles wat in de garage terechtkomt er meestal nooit meer uit. Dat heeft ook te maken met de enorme spinnen die in mijn garage huizen. Ik durf niet zo goed iets te pakken uit de angst voor een aanval van een tarantula.

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Voor de damespuber

Maar ik had de damespuber mee en die leek de hanger heel leuk voor op haar kamer. En waarom ook niet. Zij heeft de genen van haar moeder dus ook zij is in januari altijd onrustig op zoek naar spulletjes om haar domein een stuk aangenamer te maken. En dus hop…. de glazen hangers in het mandje. Ik kocht er twee maar uiteindelijk is er maar eentje op haar kamer terechtgekomen want er is er één gesneuveld tijdens de fotosessie. Twee is toch eigenlijk ook heel 2016 🙂

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Plastic fantastic

De inrichting van de glazen plantenhanger is het bedenksel van de damespuber. Als advies gaf ik haar geen echte cactus te nemen want na een laatste inspectie van haar kamer bleken alle cactussen triest als snot over de rand van hun pot te hangen. Ook al is het een cactus, een beetje licht en water hebben ze wel nodig. Dus nam ze de witte steentjes mee en gingen wij op zoek naar ‘plastic fantastic’ cactussen.

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Hebben! 

Al fotograferend begon ik ze steeds leuker te vinden en misschien pik ik ze wel een keer stiekem in. Zijn leuk op een plek waar te weinig daglicht komt voor planten. Zoals bijvoorbeeld het toilet. De glazen plantenhanger kost € 4,95, een pot met witte steentjes € 0,85 en de plantjes komen van de Kwantum en waren € 1,25 p.stuk. De circusletters op de achtergrond zijn van de Hema € 4,95 en de schilderijlijst MOSSLANDA komt van IKEA v.a. € 4,95

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Tableware

Inmiddels weten jullie wel dat ik een enorme zwak heb voor serviesgoed. En hoewel ik eigenlijk alleen het Engelse servies van Burleigh spaar, staan er in mijn servieskast nog wel drie andere serviezen die ik niet kon weerstaan. En ook bij Action ging ik weer voor de bijl voor dit mooie, blauwe serviesgoed. Voor blauw heb ik sowieso een zwak.

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Reliëf

Dit serviesgoed heeft aan de buitenkant een reliëf. Het was eerst de kleur, de reliëfjes. En toen ik de printjes aan de binnenkant zag, was ik verkocht. Hup, in het mandje. De damespuber probeerde mij nog te weerhouden. (Wie voedt, wie nou op?) maar ik gooide het op een zakelijk akkoordje. Dit setje zou ik voor ENJOY! gebruiken. Als props bij fotoshoots. Goed smoesje 😉

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Kommen

Schalen en kommen zijn nooit weg. Leuk om in op te dienen, je ‘mis en place’ in te bewaren, voor bij de borrel etc. etc. Wij eten altijd aan tafel en ik vind het leuk, ook als ik alleen of met de damespuber ben, om het eten in schalen op tafel te zetten. Het oog wil ook wat. Of bij een rijsttafel alle bijgerechtjes, toppings etc. in allemaal schaaltjes. Het liefst nog allemaal verschillende dan kan ik mijn hele servieskast leegtrekken 🙂

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Printjes

Kijk die printjes nou eens! Daar word je toch vrolijk van. Allemaal kleurtjes. Ik verheug mij al om dit servies van de zomer te gebruiken met de mooie felgekleurde, zelf geoogste groente die ik hierin serveer.

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Mix & match

Dit servies combineert ook fijn met het andere servies dat ik al heb. Ik vind het, het leukste om alles een beetje door elkaar te gebruiken omdat het er anders zo braaf uitziet. Dit servies past bijvoorbeeld geweldig bij het PIP en OILILY servies dat ik heb maar ook de mooie turquoise kommen van de Appie.

Het dinerbord is € 2,42, ontbijtbord € 1,99, grote schaal 20cm € 4,98, middelgrote schaal 15 cm € 3,12, kleine compote schaal € 12 cm € 1,66. Er zijn van dit servies ook kopjes en dressert schaaltjes verkrijgbaar.

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Stationary

Weer zoiets dat ik moeilijk kan weerstaan. Stationary. En dan vooral notebooks en schriftjes. En laat deze budgetwinkel daar nu ineens een heel nieuwe lijn van gelanceerd hebben. De leukste hardcovered linnen notebooks met pakkende quotes in goudprint. (€ 1,99) Allemaal in eigentijdse kleuren en gelinieerd. Ik kon het niet laten liggen 🙂

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Naast de notebooks zijn er vrolijk gekleurde pennen in setjes van vier (€ 0,79) en bijpassende pennenetui’s (€ 1,29).

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

De schoolschriftjes zijn per twee verpakt (€ 0,99). Ik ben voor schriftjes met marmerlook kaft gegaan en gouden printje voorop en voor de roze met een grafisch goud printje hetzelfde als de etui.

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

Ook leuk uit deze serie zijn de metalen draadprullenmand en pennenhouder. Ze zijn verkrijgbaar in mintgroen, koraal en goud. De prullenmand is €2,79 en de pennenhouder € 0,59

BUDGET SHOPLOG | ENJOY!The Good Life

De etui is superleuk en ook in meerdere printjes verkrijgbaar. De rits van mijn etui liep niet lekker en heb ik dan ook teruggebracht. Mocht je deze willen kopen is dat wel handig om daar op te letten. De etui is € 1,29.

Ik hoop dat je deze budget shoplog van de Action leuk vond. Welke items zou jij willen hebben? Of misschien heb je nog wel een andere leuke budgettip? Leuk als je een reactie achter laat hieronder.

ENJOY! budget must haves!

Photo’s @ENJOY! The Good Life

 

 • Avatar
  Nancy Baten
  http://www.nancysfashionstyle.com

  Die plantenhanger is heel erg leuk. Maar dat servies is echt super! Wat mooi zeg! Ik had gisteren even naar de Action willen gaan maar is er niet van gekomen. Volgende week maar even kijken!

  januari 12th, 2017 7:21
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Pas maar op als je erheen gaat 🙂 Best veel leuke spulletjes momenteel.

   januari 12th, 2017 8:21
   Reply
   02
 • Avatar
  Kim de Vries
  http://www.kimdevriesfotografie.nl

  Het roze notitieboekje, de etui en de notepapiertjes heb ik ook gehaald toen ik ze bij jou op het blog zag! Wat staat het toch leuk! 🙂

  januari 12th, 2017 8:19
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Superleuke spulletjes! Ik vergeet helemaal het geweldige memoblok inderdaad 🙂

   januari 12th, 2017 8:22
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.