Budget find: functioneel en decoratief wandrek | ENJOY! The Good Life

Budget find: functioneel en decoratief wandrek

Waarschijnlijk heb je dit low-budget wandrek op Instagram Stories van ENJOY! al voorbij zien komen. Bij toeval liep ik tegen dit leuke wandrek aan en om eerlijk te zijn een beetje uit nood gekocht omdat mijn kast van de muur gedonderd was. 

Je kent het wel, je gaat naar de Action voor een fles doucheschuim en een paar nieuwe vaatdoekjes en je komt met allemaal meuk thuis wat je helemaal niet nodig hebt. Ze hebben zoveel leuke spullen voor piepkleine prijsjes. Ik kan dat niet weerstaan.

Budget find: functioneel en decoratief wandrek | ENJOY! The Good LifePrullaria

Hoewel mijn hart sneller gaat kloppen van design stukken van grote ontwerpers of tijdloze items voor mijn interieur, heb ik ook een zwak voor goedkope prullaria en kringloopvondsten. Winkels als Kwantum, Xenos en de Action probeer ik zoveel mogelijk te mijden want als ik er kom, koop ik er alles wat los en vast zit. Zoveel leuke spullen voor zo weinig. Dat kan nooit kloppen denk ik dan en toch sleep ik al die hebbedingen mee naar huis. Terwijl ik weet: ‘Het kost niets, maar het is ook niets’.

Budget find: functioneel en decoratief wandrek | ENJOY! The Good LifeKringloopvondsten

Dat gevoel heb ik niet met kringloopvondsten. Ik hecht heel veel waarde aan de mooie spullen waar ik bij de kringloop tegen aan loop. Niet alleen vanwege de kleine prijs, maar ook omdat ik het mooi vind dat ik nog kan genieten van andermans afdankertjes. Dat het niet verloren gaat en bij mij een tweede leven krijgt. Het is niet alleen duurzaam, maar het eventuele verhaal wat erachter zit intrigeert mij.

Budget find: functioneel en decoratief wandrek | ENJOY! The Good Life

Wandrek

Terug naar het wandrek. Die ging mee. Thuisgekomen dook de damespuber er meteen op om het ding in elkaar te zetten. Zij heeft veel geduld voor dat soort dingen en ze is nog handig ook. Terwijl ik de maaltijd in elkaar flanste, knutselde zij het wandrek in elkaar. Tijdens het eten bewonderde ik mijn nieuwe aanwinst. In gedachten was het al helemaal gestyled. Hoewel het niet klopte met de realiteit nu. De humeurige witte kater had bezit genomen van het wandrek en lag er heerlijk demonstratief in.

Budget find: functioneel en decoratief wandrek | ENJOY! The Good Life

Na het eten eerst die witte kater met zijn kont uit het rek geveegd. Die was het niet helemaal eens met deze actie dus elke keer als ik even wegliep, lag hij er weer heel voldaan in. Ik verzamelde wat boeken uit de ter aarde gestorte kast om die op mijn nieuwe rek te zetten. Al snel had ik in de gaten, dat ik ook hier, niet al teveel op kon zetten. Het is niet gemaakt van al te stevig materiaal. Wat stapels boeken, plantje hier, kaarsje daar, wat frutsels en een plaid onderin. Eigenlijk ben ik heel tevreden met het eindresultaat.

Budget find: functioneel en decoratief wandrek | ENJOY! The Good Life

Voor nu is het een mooie tussenoplossing. Een stylish hoekje wat ook nog functioneel is. Nu nog proberen er niet teveel in te stouwen om te voorkomen dat ook deze winstpakker in elkaar dondert. Het wandrek is in zwart en wit verkrijgbaar bij de Action voor € 12,95. (168 x 42 x 36,5 cm)

Heb jij dat ook altijd bij de Action? Dat je met spullen naar buiten komt waar je eigenlijk helemaal niet voor naar binnen ging? Wat is jouw beste aankoop bij de Action?

Budget find: functioneel en decoratief wandrek | ENJOY! The Good Life

Bovendste plank:

Staan stekjes die op water staan in een oud blikje van de kringloop, een leeg flesje van de bitter lemon van Naturfrisk (Ekoplaza) en een paar geweldige boeken. Shoot! van Anki Wijnen. Inmiddels is er een nieuwe uitgave van Shoot!. De oude, mooi gebonden versie is ook nog tweedehands verkrijgbaar. Daaronder het prachtige, net uitgekomen kookboek Tokyo. En mijn favoriete boek, ‘Het vintage tea party jaar‘ van Angel Adoree. Je weet wel van die leuke serie waarin zij met haar man, Dick Strawbridge, een kasteel gaan verbouwen tot gastenverblijf en trouwlocatie. Dit boek is zo mooi en kost een prikkie! (9,90).

Budget find: functioneel en decoratief wandrek | ENJOY! The Good LifeTweede plank:

 ook weer een aantal geweldige boeken. De Catalaande keuken. Het prachtig kookboek over de stad die hoog op mijn travellist staat: Kopenhagen. Een culinair bezoek aan Kopenhagen. Het kookboek van Pascale Neassen, Nog Eenvoudiger. In dit boek focust ze meer dan ooit op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten en werk. Appeltaart bij Janneke thuis . Afgelopen week zag je uit dit bakboek, vol appeltaarten, al een heerlijke Zweedse Äppelkaka voorbij komen. Deze topper, Grandi Gusti, waarover later op de blog meer. Dat ik gek ben op Tiny Houses is geen geheim. Dit boek ‘Tiny Houses, minder huis’, meer leven‘ mocht dan ook niet ontbreken. De zandloper met goud zand (Ikea) kreeg ik van mijn zus onder het mom van ‘Tijd heelt alle wonden’ tijdens mijn lange revalidatie proces. Het flesje (Yaya) kreeg ik van een lieve vriendin. De gouden plantenspuit is een kringloopvondst. De houten onderzetter is van de Action.

Budget find: functioneel en decoratief wandrek | ENJOY! The Good LifeDerde plank:

Een stekje van mijn pannenkoeken plant, de ‘kak’tus kreeg ik cadeau van mijn lieve schoonzus en de geurkaars is van H&M Home (9,90). Op de onderste plank een gebreide plaid in oker/wit. (Imbarro).

ENJOY! styling new spaces at home.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.