BROWNIE MET KERSEN | ENJOY! The Good Life

BROWNIE MET KERSEN

De afgelopen twee weken heb ik met veel plezier het nieuwe kookprogramma van Yvette van Boven gevolgd. Hierdoor ben ik geïnspireerd geraakt om weer eens wat te gaan bakken. Hier in huis heeft ‘de damespuber’ mij van mijn baktroon afgestoten. Wat ik overigens geen probleem vind want zij maakt de meest verrukkelijke baksels, tot grote ergernis van mijn al groter groeiende kont.

BROWNIE MET KERSEN | ENJOY! The Good Life

Sexy combi

Al een tijdje wil ik graag iets met kersen en chocolade maken. Een sexy combi ‘made in heaven’. Een brownie met kersen…. dat lijkt mij superlicious! De brownie en ik hebben eigenlijk niet zo veel met elkaar. Ik vind het een plat, machtig, ietwat recht toe, recht an… eh.. geval.

Met gemak kan ik het normaal gesproken afslaan. Dus ben ik met mezelf de uitdaging aangegaan om er een onweerstaanbare lekkernij van te maken. En dat is gelukt…. Binnen 24 uur was de enorme schaal brownie’s met kersen schoon op. Zelfs om de laatste kruimels werd gevochten.

BROWNIE MET KERSEN | ENJOY! The Good Life

Zonder bloem

Wat de brownie zo bijzonder maakt is dat hij niet gemaakt is van bloem. In plaats daarvan gebruik ik amandelmeel. Hierdoor is hij minder machtig en heerlijk smeuïg. Misschien voor sommigen iets te fluffy maar ik houd er van. De zoete fruitsappen van de kersen verzachten de machtige smaak van de chocolade. De combi van de kersjes met de pure chocolade zorgt voor een smaaksensatie in je mond. Het water loopt mij in de mond terwijl ik dit recept met jullie deel…..

BROWNIE MET KERSEN | ENJOY! The Good Life

De gedachten van mijn al groeiende achterwerk laat ik in dit geval maar varen want het bevat wel een paar calorietjes. Maar geen gezeur daarover. Je moet er af en toe een feestje van maken voor jezelf en dat kan met dit recept héúl goed! Slingers en feestmutsen niet nodig…..

Hoe je deze heerlijkheid maakt?

 • 225 gram boter (roomboter natuurlijk!)
 • 200 gram suiker
 • 150 gram gemalen amandelen (kant en klaar of zelf blanke amandelen in de keukenmachine malen)
 • 3 eieren, losgeklopt
 • 225 gram mooie pure chocolade met tenminste 70% cacaobestanddelen
 • 2 theelepels vanille-extract
 • 100 gram grof gehakte Pecan noten
 • handje verse kersen (meer of minder naar smaak, kersen halveren en de pit verwijderen)

BROWNIE MET KERSEN | ENJOY! The Good Life

1. Verwarm de oven voor op 170º C.

2. Laat de chocolade en boter smelten in een pan met een dikke bodem op een laag vuur. Zet de pan van het vuur , roer er de vanille en de suiker door. Laat het mengsel iets afkoelen.

3. Klop de eieren, de gemalen amandelen en de gehakte Pecan noten door het mengsel. Op het laatst spatel je er de gehalveerde, pitloze kersen doorheen. Doe het beslag in een vierkant bakblik van 24 cm, een bakvorm van folie of een ovenschaal. Vet deze heel goed in met boter en bloem of bekleed hem met bakpapier.

4. Zet de bakvorm met het beslag voor 35 minuten in de oven. De bovenkant zal dan stevig zijn, terwijl het mengsel zelf nog smeuïg is. Laat het gebak afkoelen en snijd het voorzichtig in vierkante of langwerpige stukken. Garneer met een beetje poedersuiker en mooie kersen.

BROWNIE MET KERSEN | ENJOY! The Good Life

 ENJOY!

 

 

 

 

 • Avatar
  Jenn
  http://jennnsfigments.com

  Heerlijk, chocola en kersen zijn een fijne combi!

  september 17th, 2015 13:06
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.