fashion breton 11
Source

Bretonse strepen.

Ik ben bepaald geen modemeisje. De laatste mode volg ik wel maar niet om zelf te dragen. Veel vind ik leuk maar veel past niet bij mij. Ik ben van het praktische soort en hou toch meer van ietwat klassieke en tijdloze items. Natuurlijk probeer ik weleens uit de band te springen maar dat beland dan steevast achter in de kast, al dan niet met de kaartjes er nog aan.

fashion breton14

Maar één item vind je als rode draad in mijn ‘walk-in’ terug. De Bretonse gestreepte top. In heb ze in veel verschillende kleuren, modellen en maten want een streep hoeft nooit in de ‘zak van Max’, die kan altijd. En ik kan er geen genoeg van krijgen. Als ik al eens in een modezaak sta, wat zelden het geval is want ik ben een echte online shopper, dan heb ik steevast een gestreept shirt in handen.

fashion breton13
Source

Ik houd van classy items en die uitstraling heeft een Bretonse streep. En tegelijkertijd weerspiegelt het voor mij het ultieme Joie de Vivre. Haar in een staartje, een simpele oog make-up met een vette winged eyeliner, rode lipstick, streepshirt, blazertje, jeans en een paar sneakers. Beter kan niet en is van alle tijden.

fashion breton 12
Source

Het Bretons gestreepte shirt werd in 1858 geïntroduceerd als uniform voor Franse zeelieden. Het idee achter de strepen was om de zeelieden goed zichtbaar te laten zijn in geval van nood. De shirts hadden 21 strepen. Voor elke overwinning van Napoleon één. Daarnaast zijn de shirts lekker draagbaar en werden ze uiteindelijk heel populair bij de arbeiders in Noord-Frankrijk. Diverse families hadden zo hun eigen streeppatroon maar de kleur was altijd hetzelfde. Namelijk Indigo blauw.

fashion breton
Source

Coco Chanel pikte de Bretonse streep op na een bezoek aan de Franse kust. En verwerkte deze in haar nautische collectie van 1917 waarna het razend populair werd bij celebraties als Audrey Hepburn, Brigitte Bardot en James Dean.

fashion breton5
Source
fashion breton2
Source

Inmiddels heeft ieder modemerk elk seizoen wel een Bretonse streep in zijn collectie en kun je bij grote modeketens als Zara en H&M je hart ophalen.

fashion breton4
Source

fashion breton16

De shirtjes zijn inmiddels een iconisch mode item geworden. De Bretonse streep is niet alleen leuk voor shirtjes maar ook voor allerlei andere mode items en accessoires. En zelfs in huis kan ik een goed streeppatroontje zeker waarderen.

fashion breton9
Source
fashion breton1
Source

Het streepshirt is een items dat zich makkelijk laat combineren met andere designs en materialen.

fashion breton 19
Source

Best bijzonder dat de strepen gelijk een nautisch gevoel oproepen terwijl het ook vanuit het nautische is ontstaan. Vooral in zomer misstaat een prachtig gestreept item niet.

fashion striped 18
Source

Voor mij zal het Bretons gestreepte shirt altijd een streepje voor hebben.

ENJOY! the iconic striped shirt.

 • Avatar
  GlassesShop
  http://www.glassesshop.com

  So many pretty items!

  augustus 31st, 2016 3:21
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.