Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Brei razendsnel een deken van lontwol

Nooit gedacht dat ik ooit nog eens iets zou gaan breien. Hoewel ik het leuk vind om creatief bezig te zijn heeft breien, en handwerken, nooit echt mijn interesse gehad. Ik ben weleens aan een breiproject begonnen, maar het hele zwikje lag uiteindelijk te verstoffen ergens in een hoek. Ik heb er het geduld niet voor.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Deken van lontwol

Op Instagram zag ik regelmatig de grof gebreide dekens van lontwol voorbij komen. Al lang stond zo’n deken op mijn verlanglijstje. Maar eigenlijk vond ik het altijd veel te duur om er één te kopen. Tot ik bij een trouwe lezeres van ENJOY! de deken op Insta voorbij zag komen. Vol trots showde ze haar zelfgemaakte plaid. Volgens haar ‘a piece of cake’ om te maken en zeker iets dat ik zou kunnen. Ik had daar zo mijn twijfels over. Binnen twee uur heb je de deken gefixt en kun je, je lekker warm nestelen. Klinkt aanlokkelijk én het is een heel stuk voordeliger om zo’n deken zelf te breien dan hem kant en klaar te kopen.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Zijdewinkel.nl

De volgende dag nam Lia mij op sleeptouw naar de Zijdewinkel.nl in Heemskerk, waar ze de lontwol verkopen. Wat een snoepwinkel! Grote balen prachtig gekleurde, superzachte merino wol en veel mooie voorbeelden. Natuurlijk was ik gelijk verkocht. Ik besloot het er op te wagen en ging voor de antraciet grijze kleur. Met een enorme baal wol ging ik huiswaarts.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Aan de slag

Gelukkig zette Lia mij gelijk aan het werk, anders had die baal er misschien nu nog wel gelegen. Het eerste opzetje was gedaan en ik had gelijk de smaak te pakken. Binnen een half uur was ik al een heel eind op weg. De damespuber was nieuwsgierig wat ik aan het doen was en besloot ook een paar baantjes te breien.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

XXL breien

Je kunt met de wol XXL breien. Dat doe je met je armen, mega grote breipennen, pvc buizen of bezemstelen;) Maar wij zijn gewoon op de eettafel gaan breien. Het voordeel daarvan is, dat als je even van je werk af moet, je niet met je armen vast zit in een breiwerk. Je legt het makkelijk even opzij en gaat later weer verder. Hoewel ik denk dat weinig mensen dat zullen doen. Als je eenmaal begint wil je hem gelijk afmaken.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Zo gepiept

Mijn deken was met anderhalf uur klaar. Dat is nog eens breien met snel resultaat. Samen met de damespuber zijn wij er ‘s avonds gelijk onder gekropen. Zó heerlijk warm. En hij staat prachtig in het interieur. We moeten wel oppassen dat de humeurige witte kater deze deken niet als zijn plek gaat toe-eigenen.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Nu hoor ik je denken…. Maar dat kan ik niet want ik ben niet handig of heb geen geduld. Onzin. Als jij graag zo’n deken wilt, gaat je dat zeker lukken. Het is ontzettend makkelijk en het gaat razendsnel. Je koopt of besteld een zak met 3 kilo lontwol. Dat is genoeg voor een deken zoals die van mij. De afmeting van de deken is ongeveer 120×150 cm. Afhankelijk van hoe vast of los je breidt. Voor de deken zet je 15 steken op en brei je de wol helemaal op.

Aanbieding

Ik heb de wol van de Zijdewinkel in Heemskerk. Momenteel hebben zij een leuke aanbieiding voor een zak met 3 kilo lontwol, ivoor of antraciet gemeleerd, voor € 49,00. Je kunt hier op donderdag en vrijdag tussen 10-17 uur terecht of op afspraak. De wol is ook makkelijk online te bestellen. Als je vragen hebt over de wol etc. staan de dames van de Zijdewinkel.nl je graag te woord.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Gevoelig voor wol

Zelf ben ik heel blij met mijn warme deken en maakte hem van de lontwol die in de aanbieding is. Echter ben ik heel erg gevoelig voor de wol en krijg kriebelende ogen en moet vaak niezen. Heb je last van wolproducten of allergieën houdt hier dan rekening mee. Je kunt in dat geval beter voor de iets duurdere Merino wol kiezen. Deze is van een fijnere kwaliteit (21/22 micron) en is gladder. Omdat hij geverfd is heb je minder kans op een allergische reactie.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Op de website van de Zijdewinkel.nl vind je alle informatie, de wol en filmpjes (helemaal naar onder scrollen) hoe je zelf een deken kunt breien. Wil je een deken, kussen of bedloper kant en klaar kopen? Dat kan bij Wolletje Bol. En er worden ook workshops gegeven. Voor informatie kun je terecht op de website van de Zijdewinkel.nl. Dank aan Lia voor de tip en medewerking en de Zijdewinkel.nl voor de prachtige wol en alle info.

Hou jij ook zo van woonplaids? Lekker ‘s avonds onder wegkruipen met een kop dampende thee en Netflix aan? 

Op zoek naar meer DIY ideetjes van ENJOY!?

week 9 dierpotjes

 

 

♥  Beestenboel opbergpotjes

 

DIY: Botanische wandbordjes | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Botanische wandbordjes maken

 

DIY: Eucalyptus krans | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Eucalyptus krans maken

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! some XXL knitting

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

 • Avatar
  Jamey
  http://www.beauty-unboxing.nl

  Jaa wat gaaf zeg! Ik wil dit ook een keer proberen te maken.

  januari 19th, 2018 12:03
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Ik kan het je aanraden. Zo gepiept en je krijgt er een prachtige woonplaid voor terug.

   januari 27th, 2018 10:02
   Reply
   02
 • Avatar
  MamaPlaneet
  http://SandraTurel

  Ik heb laatst een filmpje gezien waar ze dit dus ook deden. Het ziet er echt fantastisch uit. Goed gelukt ook zo te zien.

  januari 19th, 2018 14:16
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Iedereen kan het! Zelfs ik 😉

   januari 27th, 2018 10:02
   Reply
   04
 • Avatar
  Inge

  Lijkt me echt heerlijk zo’n deken maar ik ga heel eerlijk zijn over brijen!

  Ik heb 20 jaar geleden in het eerste jaar van de basisschool een muis moeten breien en dat vond ik zo vreselijk moeilijk dat ik er nu nog de kriebels van krijg als ik er aan denk!

  januari 19th, 2018 18:43
  Reply
  05
  • Avatar
   José

   Haha… herkenbaar! Daarom begon ik ook met gezonde tegenzin. Maar deze deken helpt je over jouw brei trauma heen 🙂

   januari 27th, 2018 10:03
   Reply
   06
 • Avatar
  Melissa
  http://melissaschrijft.nl

  Ik wil dit al zo lang doen. Alleen even geen geld voor op moment maar ik ga het zeker eens proberen

  januari 20th, 2018 5:14
  Reply
  07
  • Avatar
   José

   Je moet altijd iets te wensen houden 🙂 Ook leuk om de wol voor je verjaardag te vragen?

   januari 27th, 2018 10:04
   Reply
   08
 • Avatar
  Merel
  http://www.lotuswritings.nl

  Wat gaaf zeg! Ik vind hem heel mooi geworden en je geeft me hoop haha. Ooit begonnen aan een sjaal met gewone pennen, maar dat werd uiteindelijk meer iets waar ik Barbie mee blij kon maken. Met je armen breien lijkt me idd niet handig. Je zal maar naar de wc moeten…

  januari 20th, 2018 8:21
  Reply
  09
  • Avatar
   José

   Haha,,, nee dat armbreien lijkt mij onhandig. Dit is goed te doen. Ben beniuwd of je, je eraan gaat wagen.

   januari 27th, 2018 10:05
   Reply
   10
 • Avatar
  Maargy
  https://www.maargy.com

  Wow wat een super gave deken, erg decoratief ook meteen! Ik kan zelf niet tegen wol, maar ik zou al aan de slag gaan voor het knusse effect. Leuke foto’s ook 😉

  januari 22nd, 2018 0:23
  Reply
  11
  • Avatar
   José

   Dank je! Ik blijk dat dus ook met wol te hebben. Maar hij staat wel heel decoratief!

   januari 27th, 2018 10:17
   Reply
   12
 • Avatar
  Helena & Nele
  http://fivemoreminutes.be

  Ooh, ik wil al lang zo eentje! Maar ik heb echt de skills niet om er zo eentje zelf te maken, en als je ze koopt vind ik ze best prijzig. Maar ze zijn zooo ontzettend mooi!

  januari 22nd, 2018 9:26
  Reply
  13
  • Avatar
   José

   Ik zeg ‘Just Do It’. Het is doodsimpel. Zelfs ik kan het 🙂

   januari 27th, 2018 10:18
   Reply
   14
 • Avatar
  Judith
  http://JudithJasper

  super gaaf zeg! Ik had ooit wel de wol gekocht, uiteindelijk in een kussen gedaan want gebeurde niets mee

  januari 22nd, 2018 12:18
  Reply
  15
  • Avatar
   José

   Jammer!! Misschien komt het nog eens uit het kussen 🙂

   januari 27th, 2018 10:42
   Reply
   16
 • Avatar
  Lisa Schmidt
  http://lisaheleen.nl

  Oooh dit wil ik ook maken! Wat is ‘ie goed gelukt zeg!

  september 29th, 2019 20:26
  Reply
  17

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.