Blueberry pancakes | ENJOY! The Good Life

Blueberry pancakes

In het weekend of in de vakantie is een stapeltje pannenkoekjes als ontbijt ultiem geluk. Zelfs als je ze zelf klaar moet maken. Niet al te vroeg in de ochtend, met mijn warrige hoofd naar beneden en genieten van de stilte in de keuken. En dan van alles een beetje bij elkaar kieperen in de blender, even lawaai maken en klaar. Ondertussen een lekker kopje thee zetten. En al nippend van een dampende kop thee een hele berg pannenkoekjes bakken.

Bij de gedachte alleen al word ik blij.  Weet je wat ook zo fijn is van dit soort ontbijtjes? Dat je daarmee de pubers uit hun donkere holen weet te lokken. Als je dat wilt tenminste…. En heb je nu geen zin in gedoe in de ochtend? Dan maak je ze een dag van te voren en zet je ze weg in de koelkast. De volgende ochtend hoef je ze dan alleen maar even op te warmen in de magnetron. Zelfde geluksgevoelletje 🙂

Blueberry pancakes | ENJOY! The Good Life

Deze pannenkoekjes maakte ik van de week. Ze zijn ontzettend lekker maar schrik niet van de kleur. Omdat een deel van de bessen ook in de blender gaat worden ze een beetje groenig. Vreemd op zich, want je zou denken dat ze paars worden door de bessen…. De pubers gingen dan ook in eerste instantie steigeren, want die dachten dat ik groenten pannenkoekjes gemaakt had voor het ontbijt. Gekkies! Helemaal goed gekomen want ze smaakten goddelijk.

Met dit soort gerechten en ook met smoothies kieper ik er altijd van alles en nog wat bij elkaar wat mij lekker lijkt en wat ik in huis hebt. Het is in dit geval een behoorlijke lijst geworden. Heb je bepaalde ingrediënten niet? Geen punt, dan laat je ze lekker weg. Ben je een healthfreak of is suiker not done? Dan laat je de suiker en de chocolade lekker weg. Geen karnemelk in huis? Dan gebruik je gewone melk, geitenmelk, amandelmelk whatever. Gewoon een beetje spelen met recepten en het jezelf vooral niet te moeilijk maken. Maar heb je alle onderstaande ingrediënten wél in huis? Leef je dan uit want deze pannenkoekjes zijn THE BEST!

De laatste tijd vind ik het superhandig om gebruik te maken van maatcups. Destijds kocht ik ze omdat ik vaak Amerikaanse recepten maak. Nu ben ik er zo aan gewend dat ik er zelf ook graag mee werk maar dat betekend dat ik het voor jullie even om moet rekenen in grammen. Wil je meer weten over het gebruik van maatcups? Hier lees je een artikel dat ik er destijds over schreef.  Misschien is het handig als ik een keer een overzichtje maak met de omrekening van cups naar grammen 🙂

Blueberry pancakes | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten:

 • 2 handjes blauwe bessen
 • 1 rijpe banaan
 • 1 cup karnemelk (250 ml)
 • 1 ei
 • 1¾ cup bloem (220 gram)
 • 2 tl bakpoeder of baking soda
 • ¼tl zout
 • olie naar keuze om in te bakken
 • 1 tl vanille extract of een snuf vanille poeder
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 tl kaneel
 • ½ cup pure chocoladedruppels of grof gehakte pure chocolade (klein handje of naar smaak)

Voor de topping:

 • honing, stroop, ahornsiroop whatever…

Aan de slag:

Doe op 1 handje blauwe bessen en de chocolade druppels na, alle ingrediënten in de blender en maak er een smoothie van. Heb je geen blender dan gebruik je gewoon de mixer. Giet dit in een kom en voeg dan de rest van de blauwe bessen toe en de chocolade en roer alles even goed door. Verhit ondertussen in een koekenpan de olie en schep drie bergjes van het beslag in de pan. Laat deze een paar minuten doorbakken en draai ze dan om voor nog een paar minuten. En ga zo door tot al het beslag op is. Ik maak van dit beslag ongeveer 15 kleine pannenkoekjes.

Stapel een stuk of vier, vijf pannenkoekjes op elkaar en schenk er honing of andere siroop overheen en smullen maar! Bij mij was de honing op en gebruikte ik schenkstroop. Ook lekker!

ENJOY! your pancakes in the morning

Pictures: @ENJOY! The Good Life
 • Avatar
  Linda
  http://www.linlivin.nl

  Ik schrok in eerste instantie ook een beetje van de kleur…. 😉 Maar wat een waanzinnig mooie foto’s, je krijgt vanzelf trek in deze pannenkoekjes als je er alleen al naar kijkt! Ik ga ze zeker een keer uitproberen, kijken of ik onze puber daar ook een beetje op tijd mee uit bed krijg… ????

  augustus 12th, 2017 15:12
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.