BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life  BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset

De eettafel is dé plek waar wij de meeste tijd doorbrengen. Daar wordt aan gegeten (natuurlijk), gewerkt, gestudeerd, geborreld en daar vinden creatieve uitspattingen plaats. Op zich was ik heel tevreden met de eetkamerset die ik had, maar ik ben nogal veranderlijk als het om mijn interieur gaat. Ik wilde dus weer eens iets anders in huis.

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life

Opruimen

Allereerst ben ik foto’s gaan maken van de oude eetkamerset. Want voordat er iets nieuws komt, moet er budget voor zijn. En om te voorkomen dat er nog meer meubels, in de al overvolle garage zouden belanden, zette ik het hele ‘zwikkie’ op Marktplaats.

Hoewel mijn omgeving druk op mij uitoefende om de set vooral niet weg te doen, pubers die niet zo houden van veranderingen en vriendinnen die venijnig sneerden dat ik er toch geen drol voor zou krijgen op Marktplaats was ik onverbiddelijk. En Marktplaats is mijn grote vriend. Dé plek om leuke en betaalbare spullen scoren én te verkopen.

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset

 

 

 

De eerste keer dat ik de set te koop zette wilde het niet helemaal lukken. Kopers die niet op kwamen dagen of pingelaars die het boeltje voor een prikkie wilden. Ik heb het daarom maar een paar maandjes laten rusten. En het er toen weer opnieuw opgezet. Mooiere foto’s gemaakt en hoppa SOLD! Aan een heel leuk stel. Zij blij en ik blij want ik had een goede prijs gevangen. Genoeg om een nieuwe eetkamerset te kunnen kopen

 

Visualiseren

In mijn hoofd had ik de nieuwe situatie al helemaal gevisualiseerd. In ieder geval een kleine, ronde eettafel die uitgeschoven kan worden. Moderne stoeltjes en alles wit of doorzichtig. De witte uitschuifbare tafel INGATORP van Ikea leek mij perfect. Op Marktplaats ben ik op zoek gegaan om er één voor weinig te scoren. Na weken mailen, bieden, afspraken maken die afgezegd werden en/of vervoer regelen was ik er klaar mee. Ik ben gek op recyclen en koopjes scoren, maar er zijn grenzen.

Wie wat bewaard

Als tussenoplossing had ik uit de garage een oude eetkamerset getoverd, die ik ooit bij de kringloop had gescoord. Die begon mij behoorlijk tegen te staan. Hij was klein, gamel en was ietwat ranzig. Een aftands object in mijn gezellige huisje. Op zich wel handig dat ik nog iets in huis had om aan te eten. Zul je altijd zien dat de pubers aanschuivers uitnodigen.

Kopen, kopen…

Ineens was ik er klaar mee en sjeesde met mijn kleine mobiel naar het Zweedse woonwarenhuis. Trok de tafel en een opbergbankje STUVA uit de rekken en ging met volgeladen auto huiswaarts. Gelukkig hebben wij hier in huize ENJOY! een heel handige meid. Zowel de jongenspuber als ik, raken ernstig in de stress bij het aanzien van al die schroefjes, moertje, boutjes en andere losse onderdelen die een bouwpakket van IKEA met zich meebrengt.

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life

Binnen no time heeft de damespuber de tafel en het bankje in elkaar gefreubeld. Nu nog eetkamerstoelen. Bij de godin had ik geweldige ‘hippe’ stoeltjes gezien. Kuipstoeltjes van Charles Eames. Helaas was er geen budget voor de ‘real thing’ en moest ik genoegen nemen met ‘rip offs’. Oh boy, dat voelde niet helemaal goed want ik heb eigenlijk de pest aan namaak. Maar ja, het was dat of anders niets.

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life

 

 

Stoelen

Ik heb gekozen voor drie witte stoeltjes met houten pootjes en een bankje erbij voor als we gasten aan tafel hebben en om de zooi een beetje aan het oog te onttrekken.

 

 

 

 

 

 

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life

Op Marktplaats scoorde ik nog een bankje met een opberglade en zette daarop leren handgreepjes van Wolkedewietje.nl. Toch vond ik het geheel allemaal veel te klinisch. Zo’n strak witte tafel, plastic stoeltjes en een bank zonder sjeu. Eerst maar eens wat gezelligs op tafel. Genoeg prullaria in da house.

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life

 

 

Nog was het niet naar mijn zin. Ik tikte wat verschillende schapen vachtjes op de kop bij Sika Wonen in Krommenie (leuke winkel!) en een donkergrijze LUDDE van IKEA. Het begon te komen. Er moest nog iets op die strakke bank. Dat vond ik uiteindelijk ook op Marktplaats. Bij een jongedame die, uitgerekend in mijn eigen dorp, haar interieur webshop opdoekte. Daar vond ik een stapel gezellige fluwelen kussens en een mooie plaid van Imbarro.

 

 

Met de kussens ben ik behoorlijk uit mijn comfortzone gegaan qua kleurkeuze. Okergeel, mosgroen en warm blauw. Nu is het helemaal naar mijn zin. Hoewel ik nog wel een paar gewaagdere kussens erbij wil met vogels, bloemen of bladeren.

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life

Wat ik er van vind?

Om eerlijk te zijn moet ik wel wennen aan al dit nieuws. We moeten nu heel voorzichtig zijn want je hebt zo beschadigingen en dan is het meteen niet meer mooi omdat alles zo clean en strak is. De stoeltjes zijn niet heel solide en de bank mist ook zitcomfort en gezelligheid. Mijn vorige set was een heerlijke wegkruip hoek. Alles was geleefd en een vlekje of een beschadigingetje geen punt.

Toch vind ik het geheel wel heel erg mooi geworden. Het is strak, licht en vooral heel ruimtelijk. Daar was het eigenlijk ook wel om te doen. Ik wilde meer lucht, licht en ruimte. En dat is gelukt.

Wat vind jij van mijn nieuwe eetkamerhoek? Misschien heb je nog tips om het nog sfeervoller te maken? Houd jij ook zo van veranderen?

 

 IJslandse Schapenvacht € 49,-

TRUE GRACE Wallet Garden Candle in tin £ 20,-

ZUIVER Albert Kuip armstoel € 179,-

Sierkussen Imbarro VeloursJadegroen 40x60cm € 37,90

Kave Home Oakland Tafel € 459,-

Natural Collection Teakhouten plateau € 39,95

 

Goossens lamp YMA € 119,-

Tafel INGATORP, lamp, zandloper TILLSYN, zwart houten dienblad, vacht LUDDE en bankje STUVA allen IKEA, Eetkamerstoelen: Domini Design, Kussens en plaid: IMBARRO, Houten plateau: Action, Flesje: Yaya Interieurs, Kaars in tinnen potje: True Grace, Schapenvachtjes: SIKA Wonen, Krommenie. #nospon

ENJOY! interior changes.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.