Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk

Als ik iets een leuke rubriek vind bij ENJOY!, maar ook bij andere websites en in tijdschriften, dan is het de binnenkijker. Heerlijk gluren achter de voordeur van een ander. En daar vind je heel verrassende interieurs en inspiratie. Op Instagram volg ik diverse accounts waar niet alledaagse interieur plaatjes gepost worden. Vaak staan de woonstijlen ver van mij af, maar juist daarom heel leuk om te volgen en de ideetjes eruit te plukken die wel passen bij mijn eigen stijl.

Iemand die ik al een tijdje met veel plezier volg, is Marilu van @Vintagelu. Ze heeft een niet alledaags interieur, een eigen uitgesproken stijl en waait niet met de interieur trends mee. En extra leuk zijn de oude kiekjes die voorbij komen in de stories uit de ’50 en ’60. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg haar of ik jullie mocht laten meegenieten van haar mooie plekje. Tussen de foto’s door leren wij haar ook gelijk een beetje beter kennen.

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Even voorstellen:

Marilu Cusano is 53 jaar oud en half Italiaans. Samen met haar man en zes katten woont ze in het Drentse Emmer-Compascuum. Sinds 1994 woont zij daar in een oud arbeidershuisje wat zij en haar man in de loop der jaren zelf hebben verbouwd en een stuk aangebouwd hebben. In het dagelijks leven was Marilu locatie coördinator op een kinderdagverblijf. Helaas is zij haar baan kwijtgeraakt door ziekte. Zij is nierpatiënt. Van haar man heeft ze vorig jaar een donornier gekregen en momenteel gaat het naar omstandigheden goed met haar.

Marilu over haar huis

Ons huis staat, in een zogenaamde lintbebouwing, langs een kanaal met allemaal vrijstaande huizen. Het huis dateert uit 1800. Vroeger was het een klein huisje waar twee gezinnen in hebben gewoond. Toen wij erin trokken hadden we als woonruimte een woonkamer, een keukentje, één slaapkamer en een aftandse douche ruimte met een toilet. Die douche ruimte deelden wij ‘gezellig’ met een padden familie. In de oude bijkeuken, die destijds gebouwd was zonder fundering en dus helemaal scheef naar beneden liep, stond de wasmachine. Toch zijn we verliefd geworden op het huisje, al was het alleen al vanwege de glas en lood ramen.

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Verbouwen of slopen?

Om eerlijk te zijn was het een flinke oude zooi. Veel asbest, voor de vloerbalken waren boomstammen gebruikt, oude elektra kabels enz. Als het aan de gemeente had gelegen hadden ze de boel graag tegen de grond gezien en nieuwbouw voor in de plaats. Gelukkig werden na heel veel moeite en vele gesprekken onze verbouwplannen goedgekeurd en konden we de oude elementen van het huis behouden. In de afgelopen tien jaar heeft mijn man stukje bij beetje het huis verbouwd en in dezelfde stijl een stuk aangebouwd. De badkamer is de laatste klus die we onlangs geklaard hebben.
Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Wat is er zo fijn aan jullie huis?

Het huis staat in een fijne buurt. Het is ruimtelijk, rustig en als buren staan we voor elkaar klaar. Op de oude elementen in het huis ben ik nog altijd verliefd, zoals de glas en lood ramen. En ook heel blij ben ik met de woonkamer die achter uitkijkt op de tuin. Heel tevreden ben ik met hoe het geworden is, hoe het interieur uitgepakt heeft en met al mijn kringloopvondsten die hier een prachtige plek vonden.

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Hoe is jouw inrichting ontstaan en hoe zou je jouw interieur-stijl omschrijven?

Het is heel fijn dat mijn handige man alles kan maken wat ik bedenk. Daarnaast is hij, net als ik ook heel creatief. Zo doet hij het grove werk en verf, behang en saus ik achter hem aan. Waar ik kan, help ik graag mee. We vinden het heel belangrijk dat alles onze eigen sfeer en stijl heeft. Onze interieur-stijl zou ik eclectisch willen noemen. In ons huis kan ik heerlijk mijn creativiteit kwijt. Ik mag graag allerlei inrichtingen bedenken en stylen.

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Wie of wat inspireert jou?

Net als vele met mij, laat ik mij graag inspireren door Pinterest en Instagram. Verder haal ik veel inspiratie uit mooie woonboeken en kunst. Linda Rodin (@lindaandwinks) inspireert mij met haar huis, kleding en unieke eigen stijl. Als je ouder wordt hoeft het niet automatisch te betekenen dat je je saai moet kleden.

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Marilu en interieur?

Qua interieur verander ik niet snel. Meestal is het een geleidelijk proces. Hoewel het afgelopen jaar wel veel dingen in huis zijn veranderd. De kleuren van de muren, behang en styling. De niertransplantatie heeft ervoor gezorgd dat er weer meer ruimte in mijn hoofd is gekomen voor creativiteit. Dat is er altijd wel geweest, maar het afgelopen jaar ging het weer stromen. Een aantal stukken zullen altijd onderdeel blijven van ons huisje. De lampen, de salontafel, mijn favoriete meubelstuk de art deco kast, de zonnespiegel, de bank en de witte West Germany vazen. Vaste stukken waar ik omheen bouw. Stukken met een verhaal, erfstukken, zoals de oude naaimachine van mijn oma.

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good LifeHeel veel spullen vind ik in kringloopwinkels. 70% van alle meubels in huis komen van de kringloopwinkel, Marktplaats of antiek winkels. Ik denk daarmee voordelig uit te zijn, maar als ik alles bij elkaar optel, geef ik daar best veel geld uit.

Interieur cat-proof met 6 katten?

Aan de ene kant houd ik er wel rekening mee. Nooit meer een stoffen bank voor mij en geen gordijnen. Maar aan de andere kant zijn er al talloze vazen gesneuveld. Zelfs hele mooie, dure exemplaren. Art deco beelden. Het is wat het is. Ik ben gek op ze en kan me geen leven zonder katten voorstellen.

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Wat is je favoriete plekje in huis en staat er nog iets op je verlanglijst?

Mijn favoriete plek is aan de keukentafel en ik ben nog op zoek naar een mooi nieuw vloerkleed voor de woonkamer.

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

Drie Instagrammers die je graag volgt?

Lastig om een keuze te maken. Er zijn zoveel mensen op Instagram die mij inspireren en waar ik heel leuk en fijn contact mee heb. Deze drie accounts heb ik gekozen omdat deze mij creatief stimuleren en vanwege hun eigenheid. Ze doen wat ze zelf mooi vinden en gaan niet met alle trends mee.

Bij wie zou jij wel eens binnen willen kijken?

Ik heb net een nieuw account op Insta ontdekt waar ik graag eens binnen zou willen kijken @kitschy_chique_the-_la_la.

Lieve Marilu, Wat leuk dat we bij je binnen mochten kijken en de vrouw achter het account wat beter hebben leren kennen. Dagelijks geniet ik en vele met mij van je mooie plaatjes op Instagram en in je Instagram Stories. Dank je wel voor deze inspirerende en prachtige binnenkijker!

Jouw binnenkijker ook op ENJOY!

Vind jij het, na het zien van deze binnenkijker, leuk als wij van ENJOY! ook eens bij jou achter de voordeur kijken? Laat dan hieronder in de comments je Instagram-account achter en/of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com en wie weet staat jouw interieur binnenkort op ENJOY! the shinen.

Shop de look:

         

             

Vlnr:

ENJOY! home styling.

Beeld: Marilu Cusano

Bewaar voor later op Pinterest

Binnenkijken bij Marilu: Eclectisch en kleurrijk | ENJOY! The Good Life

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Yvette

  Super leuk stukje, Marilu heeft echt een droomhuis.

  En ik ben altijd in voor een binnenkijker 🙂

  augustus 6th, 2020 9:09
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.