Bijrijder van de damespuber | ENJOY! The Good Life

Bijrijder van de damespuber

De puber heeft vorige week haar rijbewijs gehaald. Geweldige prestatie! Ze wordt echter pas van de zomer 18 jaar en mag dus nog niet alleen achter het stuur. Nog een halfjaar ben ik de sjaak. Ik ben namelijk haar 2toDrive coach. Wat goed van pas komt momenteel want ik kan de komende maanden niet autorijden omdat ik mijn been in het gips heb.

Felbegeerd

Afgelopen donderdag haalde ze het felbegeerde stukje roze plastic op en sindsdien wil de puber maar één ding. Rijden! Logisch natuurlijk. Ik word dan ook om de haverklap van de bank gelicht en sjouw mijzelf bekrukt naar het uitzichtpunt van onze oprit waar ik goed zicht heb op de garage.

Klein mobiel

Mijn kleine mobiel staat altijd in de garage. De arme ziel kan niet veel hebben en moet dan ook met zorg gehuisvest worden. Die garage is niet heel makkelijk gesitueerd ten opzichte van de oprit. Het uitrijden is dus best een uitdaging. Daarnaast staan er ook nog eens een paar kliko’s in de weg. Zelf raak ik ook nog wel eens een muurtje of een kliko en heeft mijn geliefde mobiel hier en daar weleens een krasje opgelopen.

Eigengereide puber

Ik weet dus maar al te goed wat een uitdaging het is om schadevrij de garage uit te krijgen. Met dat gipsen poot van mij kan ik niet rijden dus de damespuber had gelijk een enorme ‘bijzondere verrichting’ te trotseren. Vanaf mijn uitzichtpunt moest ik aanwijzingen geven. Maar ja, pubers doen nu eenmaal altijd het tegenovergestelde van wat jij als moeder zegt.

Ik stond dan ook al snel met mijn handen in het haar toen ik zag dat ze op een haar na de garagedeur eruit reed, en passant met de buitenspiegel tegen de kliko reed. Bijna in haar tocht haar fiets meenam waarvan ik al ontelbare keren heb gezegd dat hij in de garage moet en niet daarbuiten. Ook bleek het niet handig dat er nog een hek aan het eind van de oprit stond. Al met al brengt ze het er nog goed vanaf.

Opstopping

Met gepaste tegenzin stap ik in, gordel om en mij stevig vastklampend aan mijn krukken. Achteruit de afrit af en de weg op. Bam! De auto slaat af. Weer starten, motor bijna verzopen. Nieuwe poging. Bam! Hij slaat weer af. We krijgen samen enorm de slappe lach en kijken voorzichtig om ons heen of niemand het heeft gezien. Vooruit nog maar eens proberen. Bam! Weer. Het lachen begint ons al iets te vergaan. Achter ons is ook een kleine opstopping ontstaan want we blokkeren de openbare weg behoorlijk. Ik sommeer haar maar weer de oprit op te rijden. Ook dat gaat niet al te soepel en de arme schat zit inmiddels met trillende beentjes achter het stuur. En ik met klotsende oksels!

Als het verkeer weer doorstroomt kijken we elkaar aan. Gooien we de handdoek in de ring of gaan we er weer voor? De damespuber snapt er niets van. Dit had ze nooit tijdens haar lessen. Ik stel haar gerust. Die auto van mij is net een skelter en de combinatie koppeling en gas is zelfs voor mij nog weleens een dingetje. We doen gewoon een nieuwe poging.

Bijrijder van de damespuber | ENJOY! The Good Life

Oefenen

Dit keer slaat de auto nog maar twee keer af en ik dirigeer haar naar een groot parkeer terrein waar ze eerst maar eens het optrekken moet gaan oefenen om weer een beetje zelfvertrouwen te krijgen. Aanvankelijk lijkt het maar niet te lukken om soepel weg te rijden, maar na tig keer bijna in het dashboard gehapt te hebben gaan we dan soepel op weg. Ze rijdt heel erg goed en als ik naar links kijk dan zie ik een trotse, jonge meid aan het stuur. Waar blijft de tijd! Even geleden croste ze nog met haar loopauto door het huis heen en nu is ze een grote, knappe chauffeuse.

Bekijks

Onderweg valt het mij op dat wij nogal bekijks trekken. Vast omdat ze denken: ‘Wie zijn die twee leuke blondines in die kleine rugzak op wielen?’. Nou mam…., verbreekt de damespuber mijn overpeinzing, ze kijken omdat jij er heel debiel uitziet. Je ziet eruit als een opgejaagd konijn dat staart in de koplampen van een auto. Ik schiet in de lach. Eh…. dat kan kloppen! Zo voel ik mij ook namelijk.

Home sweet home

Even later zijn we weer heelhuids thuis. Met een gerust hart zie ik de garagedeur weer dicht glijden. We gaan naar binnen en ik zeg haar dat ik trots op haar ben. Ze heeft goed gereden. Ik zeg haar maar niet dat ik nog even niet moet denken aan een volgend ritje 😉

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ LAMKAKKEN OP ZONDAG.

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Picture: @Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  AlettA

  Lieve José, wat een heerlijk verhaal, heb het met een brede smile op mijn face gelezen. Zat op het eind zelfs te schateren aan de keukentafel….
  Deze week gaat de jongste hier beginnen aan zijn eerste autorijles…ook hij is nog geen 18. Op de dag van zijn eerste les is meneer 16 jaar en 6 maanden. Zijn voornemen is om op 10 juli examen te gaan doen, dan is ie 17.
  Ben zo benieuwd hoe ie het gaat doen….meneer zit al een eeuwigheid op zijn kamer te rijden in ik weet niet wat voor auto’s van racemonster tot 10-tonner tot redelijk normaal. Heeft er een complete simulator met pook om te schakelen of zelfs met flippers achter het stuur.
  Zijn vader wilde hem een keer in zijn auto laten rijden op een groot parkeerterrein boven op een warenhuis….het was dat ie vanuit zijn ooghoek in ene een witte auto met strepen erop -aka een politieauto- zag anders had ie het zeker gedaan en meneer was er zo mee weg gereden…..weliswaar een automaat . Maar ach daar draait meneertje zijn hand niet voor om. Ook karten gaat hem goed af, paps wordt er driftend uit gereden….
  Veel veilige km voor Britt en succes als bijrijder en 2todrive coach.
  Grt Aletta

  januari 6th, 2019 8:21
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Haha…. dank je! Jouw spruit is er al helemaal klaar voor! Moet hij maar een keer in mijn Panda komen rijden staat hij zo weer met beide beentjes op de grond 🙂 Als zijn voorspelling uitkomt ben jij nog een jaar de sjaak. Sterkte!

   januari 6th, 2019 8:50
   Reply
   02
   • Avatar
    AlettA

    Hahahaha niet alleen ik hoor, zijn vader is er ook nog. Alleen heeft hij een automaat en is mijn Adam een schakelbakkie…. #gniffel En zag dat ie 5 mensen als coach mag kiezen….

    januari 7th, 2019 10:15
    Reply
    03
 • Avatar
  Anne’s plek
  http://annesplek.com

  Heel grappig om dit zo te lezen! Ik mag over een kleine twee maanden afrijden en ik zie mijn moeder nu dus ook al voor me, geniaal! Erg leuk artikel.

  januari 6th, 2019 13:26
  Reply
  04
  • Avatar
   José

   Laat je moeder het maar niet lezen anders durft zij misschien niet meer 🙂 Succes met afrijden en leuk een compliment te ontvangen van een leeftijdgenootje van de damespuber. Heel verfrissend om te lezen dat je in het ov juist niet op je smartphone zit om een statement te maken. Mooi artikel!

   januari 7th, 2019 11:54
   Reply
   05

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.