BIG FAT TIPSY TRIFLE | ENJOY! The Good Life

BIG FAT TIPSY TRIFLE

Het eerste wat ik ‘s ochtends doe als ik met mijn warrige hoofd mijn bed uitstap is uit mijn slaapkamerraam naar mijn moesdak turen. En als het weer het toelaat zoals vanochtend dan gooi ik de deur open en laat die frisse lentegeur de slaapkamer binnenstromen. Ik kan het dan niet laten om al mijn plantjes in mijn ‘tuintje’ even langs te gaan en inwendig even te begroeten.

trifle boven

Simpel geluk… een paar bakken met groenteplantjes. En dan wordt mijn blik gevangen door dieprode aardbeitjes die mij vrolijk aanstaren. Wow! Hier word je blij van…. Ik pluk de rode schatjes en eet ze gelijk op. Wat zijn ze zoet en onwijs lekker! En meteen krijg ik een visioen van de Big Fat Tipsy Trifle. Die ga ik vandaag met jullie delen. Mijn ‘all time favourite’ en die van mijn gasten. Om dit heerlijke zomerse gevoel nog eens te versterken.

trifle aardbei

Ik heb hem al eens met jullie gedeeld in de blogpost Dinner with Friends maar hij verdient een eigen prominente plek hier op het blog. Ik deel het recept met jullie…. en wedden…. dat het ook jouw favoriet wordt?

Ingrediënten:

  • 1 roombotercake
  • 1,5 dl amaretto, cognac, grand marnier o.i.d.
  • 800 gram aardabeien, kroontjes verwijderen en halveren
  • 250 gram amerettikoekjes of bitterkoekjes, verkruimd
  • 750 dl slagroom
  • merg van 1 vanillestokje of enkele druppels vanille essence
  • 100 gram poedersuiker
  • 200 gram witte chocolade

Voor deze trifle heb je een flinke trifle schaal nodig. Dat is best lastig aan te komen. Het is mij ook nog niet gelukt. Ik gebruik een ronde glazen schaal hiervoor. En die zet ik, als ik daar de kans voor krijg, op een glazen taartschaal. Dat ziet er heel feestelijk uit.

trifle cake

Snijd de cake in plakken van 5 mm dik en bekleed met een aantal plakjes de bodem van de schaal. Zorg ervoor dat ze mooi compact liggen.

trifle fruit

Besprenkel de cakelaag met de drank naar keuze. Neem dan (zo mogelijk) aardbeien van dezelfde grootte en druk ze omgekeerd met de gesneden kant tegen het glas. Herhaal dit rondom. Strooi wat koekkruimels over de cakelaag, tot een derde van de hoogte van de aardbeien.

trifle i schaal

Klop de slagroom stijf met de vanille en poedersuiker, tot bijna de dikte van roomkaas. Verdeel een derde van de room over de aardbeien en koekkruimels en strijk het oppervlak glad met de achterkant van een lepel. De laag room moet enkele millimeters boven de hoogte van de aardbeien uitkomen. Kijk van een afstandje naar je meesterwerk in wording om te zien of de bovenkant van de room vlak is. Zo niet veeg dan met een stuk keukenpapier rond de rand van de schaal en bestrooi met een laagje geraspte witte chocolade.

Garneer nog mooi met wat aardbeien.

trifle pin

Op zoek meer leuke nagerechten? Misschien is dit een idee?

Een zomerse tiramisu met Pallini Limoncello

Kwarkcake met aardbeien

Zomerse tiramisu met aardbeien en framboos

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

Lorraine Pascale | ENJOY! The Good Life

Deze Trifle komt uit het kookboek van Lorraine Pascale, Home cooking made easy. Dit boek staat vol met leuke, simpele recepten met een hoge WOW factor. Dit kookboek is hier online te bestellen voor € 19,99

 

 

ENJOY! this big fat tipsy trifle

Foto’s @ENJOY! The Good Life
Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.