hortus loqlander duo cafe

BEER PAIRING DINNER 

De komende twee donderdagavonden (11 en 18 augustus) nog geen plannen? Dan heb ik een heel originele uittip voor je…. Echter, snelheid is geboden want er is maar een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

hortus bloemen (1)

Bijzondere locatie

Lowlander Beer organiseert deze twee avonden een heel bijzonder diner in één van ’s werelds oudste tuinen, de Hortus Botanicus. Dineren op de meest idyllische plek van Amsterdam.

hortus lowlander sfeer

Kruiden en specerijen

De drie verschillende biersoorten van Lowlands worden gebrouwen volgens een plantaardig proces. Samen met de Hortus Botanicus hebben zij een 3-gangen menu samengesteld dat perfect matcht bij de drie verschillende biertjes. De specifieke planten en kruiden die voor het proces gebruikt zijn, worden vers uit de tuin van de Hortus geplukt. Ik ging jullie voor. Kijk je mee?

hortus lowlander duo white ale

Voorgerecht

Het voorgerecht bestaat uit een salade met gerookte forel. Daarbij een garnituur van bietjes, tomaat en broccoli in een kruidig jasje van White Ale bier met een Curaçaose sinaasappel dressing.

Daarbij het Lowlander White Ale biertje gebrouwen met onder andere Curaçaose Sinaasappel, Vlierbessen en Kamille. Een fris blond biertje met een fruitige en bloemige afdronk.

hortus lowlander duo ipa

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht een gegrilde eendenborst met groenten van het seizoen, Roseval aardappeltjes en een chutney van mango, koriander en witte thee.

Het bijpassende biertje is de Lowlander I.P.A. Een bier gebrouwen met koriander en witte thee. Dit biertje heeft een behoorlijk kruidig aroma.

hortus lowlander duo poorter

Nagerecht

De laatste gang alweer. Het nagerecht van Indonesische spekkoek met daarbij geserveerd een stoofpeertje, vanille ijs en droplikeurtje.

En hierbij hoort een stevig heel donker bier, de Lowlander Poorter waar ook de vanille en drop tonen in terugkomen.

Wil je deze unieke avond ook beleven? Reserveer dan snel een tafeltje op één van de beschikbare donderdagen. Te beginnen vanavond.

hortus lowlander koffer

Lowlander Bier

Lowlander Bier is een biertje van Nederlandse bodem. Wij Nederlanders komen namelijk van de ‘lage landen’ Wij leven op zee niveau of zelfs daaronder. Een constant gevecht tegen het water en daarnaast ook nog eens echte ontdekkingsreizigers. Van alle tochten namen wij kostbare lading mee als kruiden en specerijen. En juist dat bleek de inspiratie te zijn voor het creëren van het bijzondere bier van Lowlander. Welke verkrijgbaar is in drie soorten Lowlander White Ale, Lowlander I.P.A. en de Lowlander Poorter.

 

ENJOY! a good dinner and beer

Foto’s: @ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.