Bananenbrood met appel, kaneel en cranberry

Je herkent het vast wel, bananen die met de dag donkerder kleuren. Niet lekker meer om zo op te eten en je neemt je voor ze nog te gebruiken voor een smoothie of een baksel. Van de twee bananen die bij mij bijna vanzelf van de fruitschaal afwandelde, maakte ik dit overheerlijke en makkelijk te maken bananenbrood.

 

Bananenbrood met appel, kaneel en cranberry | ENJOY! The Good Life

Lekkere snack

Aangezien er geen suiker, bloem of boter in verwerkt is kun je er zonder schuldgevoel een lekkere dikke plak van smikkelen. Ik at het zelfs als ontbijt. De bananen, appel en cranberry zorgen voor het zoet waardoor het niet zo’n smakeloze healthy hap wordt.

Bananenbrood met appel, kaneel en cranberry | ENJOY! The Good Life

Houdt je niet van cranberry? Vervang dan de cranberry’s door krenten of rozijnen. Of je doet er stukjes chocolade in. Je kunt variëren met van alles en nog wat.

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 1 appel in kleine stukje gesneden (natuurlijk geschild en ontdaan van klokhuis)
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram gemalen havermout
  • 1½ tl. bakpoeder
  • 1 tl. kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 100 gram cranberry’s

Bananenbrood met appel, kaneel en cranberry | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht oven).
  2. Doe de bananen in de keukenmachine en pureer ze. Heb je geen keukenmachine dan prak je ze of zet je de staafmixer erop.
  3. Maal de havermout fijn en voeg de bananen toe. Voor een wat grovere structuur van de cake zou je de havermout er ook ongemalen in kunnen doen.
  4. Voeg hierbij het amandelmeel, bakpoeder, kaneel, honing, zout en eieren toe. Mix alles tot een mooi beslag.
  5. Spatel er als laatste de stukjes appel en de cranberry’s doorheen.
  6. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Dan is het makkelijker om het bananenbrood uit de vorm te krijgen. Bak de cake in drie kwartier gaar. Check even met een satéprikker of de cake gaar is. Als hij er schoon uitkomt is hij perfect.
  7. Even af laten koelen en dan met het bakpapier uit de cakevorm tillen. Papier eraf halen en serveren op een mooie schaal. Smullen maar!

Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via InstagramTwitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #enjoythegoodlife

Op zoek naar meer recepten? 

Blauwe bessen havermout koekjes

 

♥  Blauwe bessen havermout koekjes

 

BOTERKOEK MET CITROEN EN ROZEMARIJN | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Boterkoek

 

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Chocolade Sinaasappelcake

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.

ENJOY! a good piece of your home baked bananabread.

Pictures ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

  • Avatar
    missynicolekatje
    http://www.missynicolekatje.com/

    Dit lijkt me erg lekker om te maken en ga ik eens uit proberen
    Je hebt een leuke website en ga je zeker volgen

    augustus 26th, 2018 12:27
    Reply
    01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.