Appelhartjes voor jouw Valentijn.
Dit recept heeft hélemaal geen romantische oorsprong. Ik zit in een modus dat ik echt baal van de verspilling van voedsel hier in huize ENJOY!. Daarover later meer, anders heeft iedereen zo’n pokkenhumeur dat het hele valentijnsfeest je gestolen kan worden. Maar misschien kan dat je evengoed wel gestolen worden….. Ze zijn ook heel leuk om op een chagrijnige, regenachtige maandag te serveren. Wedden dat je dag meteen weer goed is?
Maar extra leuk is het om ze zondag te maken. Voor je liefste lief of samen met jouw kleine schatjes gezellig de keuken in te duiken, om deze lieve appelhartjes te maken.
Ze zijn makkelijk te maken en de ingrediënten heb je meestal wel in huis. Duik je vriezer maar eens in dan vind je vast en zeker een aangebroken pakje bladerdeeg, dat appeltje op de fruitschaal, dat er niet al te blozend meer uitziet kun je ook perfect hiervoor gebruiken….
Wat heb je nodig voor vier hartjes:
- 8 plakjes bladerdeeg (als je het bladerdeeg van de LIDL hebt heb je er 4 nodig die je dubbelvouwt)
- 2 el. honing
- ½ tl. kaneel
- ei
- kaneelsuiker
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Ondertussen schil je een appel. Een Jonagold, Elstar, Goudreignet net wat je voor handen hebt. Snijd de appel in vier partjes, verwijder het klokhuis goed zodat je geen scherpe stukje klokhuis in je hartjes hebt. Snijd daarna de vier partjes in heel kleine blokjes. Meng daar de honing, kaneel en als je het toevallig in huis hebt, een klein snufje vanillepoeder doorheen.
Leg twee bladerdeegplakjes met de poederige kanten op elkaar (anders krijg je ze niet meer van elkaar af) en snijd daaruit een mooi hart of als je een grote hartvormige steker hebt gebruik je die. Probeer zoveel mogelijk van het bladerdeeg te gebruiken.
Vul het midden van één deel van hart met de appelvulling. Laat de randjes vrij en besmeer die met een kwastje met losgeklopt ei. Leg het andere deel op het gevulde hartje en druk de randjes voorzichtig aan. Met een vork druk je de randjes goed dicht.
Bestrijk de bovenkant ook met ei en strooi hier een klein beetje van het kaneelsuiker op. Als je dat niet hebt kun je ook fijne kristalsuiker gebruiken waar je kaneel doorheen mengt.
Nu kunnen je hartjes de oven in waar je ze in 20 minuutjes afbakt.