ANNA NOOSHIN - ON TOP | ENJOY! The Good Life

Boekreview On Top van Anna Nooshin

Een boekreview op ENJOY! Volgens mij is het de eerste van mijn hand. Ik ben namelijk geen boekenwurm. Al heel lang heb ik geen rust om mij af te sluiten met een boek of zelfs een tijdschrift. Hoewel ik lezen wel heel fijn vind komt het er gewoon niet van. Het enige ‘boek’ dat ik al jaren lees is oneindig…. namelijk mijn MacBook.

Wel koop ik regelmatig boeken. Yes, call me crazy! Maar soms wil ik een boek gewoon hebben voor het moment ik ineens wel de rust vind om een boek te lezen. Zo had ik al een tijdje het boek van Anna Nooshin op de plank liggen. Na het lezen van een artikel over slaapstoornissen door smartphone-, televisie- en laptop gebruik voor het slapengaan. Besloot ik, dat ik voortaan voor ik mijn luikjes sluit, te gaan lezen. On Top leek mij een luchtig boek om mee te beginnen.

ANNA NOOSHIN - ON TOP | ENJOY! The Good Life

On Top is de must have inspiratiegids voor vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never seen before – privéfoto’s waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien.

ANNA NOOSHIN - ON TOP | ENJOY! The Good Life

Anna Nooshin, het valt mij op dat veel mensen haar niet kennen. Dat zijn vaak mensen van mijn ‘belegen’ leeftijd. En om eerlijk te zijn had ik ook nog nooit van haar gehoord toen ik nog geen blog had. Het is een pittige jongedame met een enorme online staat van dienst. Ze is succesvol blogger, vlogger, Instagrammer, YouTuber, oprichtster van NSMBL en sinds kort zit ze aan de desk bij RTL Boulevard. Ik vind het ontzettend knap hoe succesvol al die ‘teens and twenty somethings’ online zijn. Daar zou ik als ‘bejaarde’ in deze online wereld een hoop van kunnen leren.

On Top had ik dan ook gekocht op basis van de titel “Jouw handboek voor online succes / Most succesvol blogger business” En dat van de hand van Anna. Dat zou mij wel een heel stuk wijzer maken in de virtuele- en blogwereld. Helaas heeft het mij die wijsheid niet opgeleverd. Mijn notebook die ik voor handen had liggen om waardevolle tips te noteren bleef blanco. Anna geeft geen tips prijs, het is een boek dat geheel en al over Anna zelf gaat. De subtitels hadden wat mij betreft weggelaten kunnen worden.

ANNA NOOSHIN - ON TOP | ENJOY! The Good LifeHet eerste deel van het boek greep mij nog wel want dat ging over Anna’s jeugd. Hoe zij op zevenjarige leeftijd met haar ouders en zusje vluchtte uit Iran, vervolgens jaren verbleef in een AZC en opgroeide in Aalsmeer. En hoe zij uiteindelijk blogger werd.

Ergens halverwege ben ik haar kwijtgeraakt en verloor ik mijn interesse. Gemiep over het twintigerdilemma: geniet er van nu het nog kan! Koopverslaving, tweedehands daten, fashion, beauty… Een héél hoofdstuk over een grijze haar die ze bij zichzelf vond. Get real! Ik heb het boek uitgelezen omdat ik graag afmaak waar ik aan begin maar het was een slaapverwekkende tweede helft.

Natuurlijk werkt het niet mee dat ik de veertig al ruimschoots gepasseerd ben en mij steeds minder druk maak om wat anderen van mij denken. Laat staan om de aftakeling die zijn intrede al doet vanaf het moment dat je volwassen bent geworden. Hoe graag je ook wilt daar is niets aan te doen.

ANNA NOOSHIN - ON TOP | ENJOY! The Good Life

Het boek is overigens goed gevuld met (insta)foto’s van Anna. Een enkele daargelaten, zijn ze allemaal prachtig gestyled en geshoot. Ook de layout van het boek en de hardcover alleen al zou prima dienst kunnen doen als props en misstaat zeker niet op de koffietafel.

Ik denk dat een tiener, twintiger en misschien zelfs een vroege dertiger dit boek wel kan waarderen. En als je Anna als persoon te gek vindt, dan moet je dit boek ook zeker lezen. Maar als je meer te weten wilt komen over de online wereld of ondernemen in het algemeen kun je dit boek beter in het schap laten staan. Binnenkort komt er een nieuw boek van de hand van Anna. Ik hoop van harte dat die iets meer diepgang gaat brengen.

On Top van Anna Nooshin is verkrijgbaar voor €20,- in de boekhandel of hier online te bestellen.

ENJOY! reading.

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.