AMSTEL BOATHOUSE | ENJOY! The Good Life

AMSTEL BOATHOUSE

In Amsterdam lijkt elke minuut wel een nieuw restaurant op te ploppen, allemaal even hip, snel en gevuld met hetzelfde pluimage. Wat een verademing om in een zaak te komen waar het een beetje voelt als thuiskomen, waar je rustig kunt neerploffen in de grote fauteuils bij de haard en gezellig met vrienden of familie kunt borrelen en heerlijk kunt dineren. Dat kan in het onlangs geopende Amstel Boathouse.

AMSTEL BOATHOUSE | ENJOY! The Good Life

Verborgen parel

Op een prachtig plekje aan de Amstel, midden in het groen van het Martin Luther Kingpark, ligt dit verborgen pareltje. Het is gevestigd in het oude Miranda Paviljoen maar binnen vind je niets meer terug van die vergane glorie. Het is er licht, strak maar ontzettend gezellig en warm ingericht met veel meubels en accessoires van Rivièra Maison. Voor zowel het interieur als het exterieur is de inspiratie terug te vinden van het Boathouse in New York en voel je de grandeur uit vroeger tijden.

AMSTEL BOATHOUSE | ENJOY! The Good Life

Gratis parkeren

Groot voordeel is dat je niet alleen kunt afmeren met je bootje aan de steiger maar ook gratis kunt parkeren op de ruime parkeerplaats naast het pand. Waar vind je dat nog in Amsterdam! De eigenaren hebben overigens nog grootse plannen. Daarvoor zullen zij vanaf 23 december nog een paar maanden sluiten om de laatste verbouwingen uit te voeren. Zo komt er nog een enorme Amerikaanse veranda om het pand heen, wordt het terrein opgehoogd tot Amstel-niveau en wordt de aanlegsteiger vernieuwd en groter gemaakt zodat je te zijner tijd ook heerlijk aan de Amstel kunt zitten voor een hapje en een drankje.

AMSTEL BOATHOUSE | ENJOY! The Good Life

The Good Food

En het eten? Daar valt niets op aan te merken. Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch, een borrel met borrelplank of ander lekkers. En dan staan er voor het diner prachtige gerechten op de kaart. Van oesters tot kalfswang, fruits de mer, steak tartare tot heilbot. Genoeg heerlijke gerechten om uit te kiezen. En zo ziet dat er dan allemaal uit……

AMSTEL BOATHOUSE | ENJOY! The Good Life

Een proeverijtje van Steak Tartare en oesters.

AMSTEL BOATHOUSE | ENJOY! The Good Life

Als voorgerecht de tonijn five spices en één van de hoofdgerechten, de langzaam gegaarde (48 uur) kalfswang. Beide gerechten erg lekker en heel verfijnd qua smaak.

AMSTEL BOATHOUSE | ENJOY! The Good Life

De heilbot met chorizo worst, gepofte paprika en couscous.

AMSTEL BOATHOUSE | ENJOY! The Good Life

En als nagerecht de lemoncurd met meringue en fruit en koffie/thee met friandises.

Deze prachtige zaak zal ik zeker weer bezoeken en ik kijk erg uit naar maart, wanneer Amstel Boathouse helemaal klaar is voor het zomerseizoen 2017. Dat wordt heerlijk mijmeren vanaf de veranda, wijntje in je hand en turend over de Amstel……

  • Wanneer: Zondag tot en met donderdag: 10:00 – 23:00 uur. Vrijdag en zaterdag: 10:00 – 24:00 uur (t/m 23 december) Daarna medio maart weer geopend.
  • Waar: Amstel Bootshouse, Amsteldijk 223
, 1079 LK Amsterdam Tel: 020 – 2211505
  • Website

 ENJOY! The Good Life

Pictures: ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.