Alles overzichtelijk met dit Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

Alles overzichtelijk in dit Bullet Journal

De vaste lezers van ENJOY! weten inmiddels wel dat ik enorm enthousiast ben over het Bullet Journal. Eerder schreef ik er al dit artikel over. Een kruising tussen een agenda, notitieboek en dagboek. Geen rondslingerende losse post-its, het zoveelste to-do lijstje, krabbels, dat ene telefoonnummer, die leuke website die je wilt onthouden of het lijstje met wat je in moet pakken voor de vakantie. Alles verzamel je keurig en overzichtelijk in een Bullet Journal. Niet meer zoeken waar je iets opgeschreven had, geen notities die in de was verloren gaan omdat het nog in je broekzak zat en als je nog wilt weten hoe het weer vorig jaar op jouw verjaardag was, dan vind je dat in een handomdraai terug.

Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

Een minder vol hoofd

Een BuJo helpt je ook productiever te zijn. Het is namelijk een uitdaging om dagelijks je bullets allemaal ingekleurd te zien en zo niet schuiven ze door naar de volgende dag zodat je er niet makkelijk onderuit komt. Het helpt je een stap in de richting van een minder vol hoofd.

Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

Creativiteit

Maar bovenal kun je met een Bullet Journal je eigen creativiteit kwijt. En nu hoor ik je al roepen dat je daar allemaal geen tijd voor hebt. En dat mag maar als je eenmaal bent begonnen aan een Bullet Journal dan krijg je met regelmaat wat heerlijke momentjes voor jezelf cadeau. Niets is relaxter dan een beetje krabbelen, schrijven en tekenen. Het maakt je rustig en je wordt er blij van. En daarnaast krijg je er een heerlijk overzichtelijk leven voor terug en geloof mij, er is geen afspraak die je meer vergeet.

Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

Nieuw Bullet Jaar

Inmiddels ben ik alweer een beetje aan het rondkijken welk Bullet Journal ik volgend jaar zal gaan gebruiken. Zelf ben ik heel enthousiast over het Leuchturm1917 notebook met dots maar je wilt weleens iets anders. Ik kwam dit mooie Bullet Journal tegen waar ik heel enthousiast van werd.

Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

Mooie Bullet Journal

Dit Bullet Journal ziet er super mooi uit. De flexicover is prachtig vormgegeven en in een heel rustige kleur. Alleen van de buitenkant word ik al blij. Als je hem opent dan is er ruimte voor een index of legenda en op de eerste pagina voor eventueel een voorwoord. Verder is het BuJo (Bullet Journal) gevuld met 240 blanco genummerde pagina’s voorzien van puntjes. Zelf vind ik de notebooks met puntjes het prettigst. Handig om te schrijven maar ook om te tekenen en lijnen te trekken. De kwaliteit van het papier is ook mooi stevig waardoor het niet snel door zal drukken als je met kleurtjes aan de gang gaat.

Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

Zamarra Kok

Vanaf pagina 240 t/m 256 geeft Zamarra Kok alle weetjes prijs over een Bullet Journal. De basisprincipes van een BuJo, waarom je in een tijd van digitalisering zou kiezen voor papier, verzamelingen, ideetjes en decoratie inspiratie. Maar bovenal kun je in dit BuJo je creativiteit de vrij loop laten.

Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

Cadeau idee

Dit Bullet Journal is ook een ultiem cadeau om te geven. Koop er wat markers en stiften bij en reken maar dat je origineel voor de dag komt. Het boekje ziet er niet alleen prachtig uit maar juist omdat het achterin ook beknopt weergeeft hoe een BuJo werkt en er allemaal voorbeelden worden gegeven is het leuk om er iemand mee te verrassen. Alvast een cadeautip voor de komende feestdagen 😉

Dit Bullet Journal is uitgegeven door Karakter Uitgevers en is verkrijgbaar in de boekhandel of lifestyleshops voor € 12,99. Of je koop hem hier online. 

Heb jij al een Bullet Journal of lijkt het jou wat? Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Laat je van je horen?

Bullet Journal | ENJOY! The Good Life
* Dit Bullet Journal kreeg ik op verzoek toegestuurd van de uitgever en dit artikel bevat een affiliatie link. Deze link verwijst naar een online winkel. Als jij op de link klikt of iets bestelt dan ontvang ik een kleine vergoeding. Jou kost het helemaal niets extra.

Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

ENJOY! Bullet Journalling

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.