About 2016 | ENJOY! The Good Life

About 2016

Veel collega-bloggers kijken deze laatste dagen van het jaar terug met een jaaroverzicht. Zelf vind ik dat altijd leuk om te lezen. Eigenlijk was ik niet van plan om een overzicht te gaan maken want ik kijk liever niet terug maar graag vooruit. Maar omdat ik het zelf ook leuk vind om het van een ander te lezen. Vooruit dan maar 🙂

Blogwise:

Laat ik met de blog beginnen. Dat is het makkelijkste ;). Ik mag wel zeggen dat ik met ENJOY! The Good Life een geweldig jaar achter de rug heb. De bezoekersaantallen stijgen nog steeds, zo af en toe waagt een lezer een berichtje achter te laten want ik enorm leuk vind. Daar doe je het natuurlijk voor. Graag kom ik in contact met mijn lezers. En hoewel ik weet dat jullie echte lurkers zijn….. Vind ik het toch leuk als er zo af en toe een leuke reactie op een artikel gegeven wordt. En jullie mogen mij ook altijd mailen hè, voor een vraag, een opmerking of whatever je kwijt wilt.

Afgelopen jaar zijn er 90.000 bezoeken gebracht aan de website. WAUW!!!! Stel je eens voor als ik al die mensen op de koffie zou krijgen? Ik sta echt versteld van het aantal. En samen zorgden zij voor bijna 117.000 pagina weergaven. Ten opzichte van vorig jaar is dat een verdubbeling! Daar ben ik best trots op en dat allemaal natuurlijk ook dankzij jullie. Leuk dat jullie graag de artikelen van ENJOY! lezen.

TOP 5 best gelezen:

De best gelezen artikelen zijn inmiddels echte evergreens geworden. Het zijn artikelen die gevonden worden door nieuwe lezers. Zij gaan op zoek op het web en komen bij ENJOY! terecht. Helemaal bovenaan staan de bezoekers die de site via de startpagina binnenkomen dus die tel ik voor het gemak even niet mee. De top 5 ziet er als volgt uit…..

1. Peek Inside #Berenklauw  (7000x) Een kijkje in huize ENJOY! en wat weetjes over de berenklauw. Een heel decoratief item voor in huis maar wel eentje waar je voorzichtig mee om moet gaan. Alle ins & outs hierover lees je in het artikel. Grappig om te zien dat dit artikel nog altijd zo populair is maar dat het interieur hier inmiddels al een paar keer gewijzigd is.

2. Weekend soepje van Jamie (6100x) Elk weekend is het vaste prik. Blijkbaar gaan jullie in het weekend vaak op zoek naar een lekker soepje. Zo’n dampende pan comfort food is natuurlijk ook ultiem gezinsgeluk. Deze soep is een favoriet van mij. En dat voor iemand die eigenlijk helemaal geen fan van soep is 🙂

3. Pubertaal #skeer (4800x) Pubers…. een dankbaar en graag gelezen onderwerp. Als je pubers in huis hebt is het fijn te lezen dat je niet de enige bent die met het gedrag van deze wezens moet worstelen. Ze houden er een aparte levensstijl en taal op na. Ik vind het wel geinig en deel het graag met jullie.

4. 6 gezonde ontbijt ideeën (2500x) Een goed begin van de dag. Je motor starten en de hele dag knallen. Dat kan met deze ontbijt ideetjes. Van alles en nog wat en weer eens wat anders dan een bruine boterham met kaas.

5. Het Ruiterhuys, Castricum (2400x) Dit is een plekje waar ik graag kom. En uitstapjes deel ik graag met jullie. Leuk om te zien dat dit soort artikelen door jullie graag gelezen worden. Het is altijd fijn om er op uit te gaan. Met je vriendin, verkering, (schoon)familie of je gezin. En handig om hotspots te ontdekken als je bijvoorbeeld een weekendje weg bent. Zeker een keer heen gaan als je in de buurt bent. Bedenk wel….. Je bent niet de enige 😉

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good LifeSocial Media

Ook op Social Media is ENJOY! gegroeid. Ik heb er een soort haat/liefde verhouding mee. Want het slurpt bakken tijd en ik vraag mij echt af waarom wij al onze tijd daarin steken. Sociaal gezien verarmen we als het om persoonlijk contact gaat. Maar anyway…. de huidige generatie zweert erbij en wil deze ietwat belegen blogger een beetje meedoen in deze online wereld zal ik eraan moeten geloven. En dus post ik braaf. Het houdt niet over maar soit…..

 Samenwerkingen

En nog een leuke bijkomstigheid van bloggen is de mooie samenwerkingen die je aangaat. Afgelopen jaar waren dat er ook weer een aantal. En natuurlijk de vele events, festivals en etentjes waar ik heen mocht. Zo kom ik op plekken waar ik anders nooit terecht gekomen zou zijn. Dankbaar ben ik voor de fijne contacten die ik heb met een aantal leuke PR-bureaus.

Voornemen

Afgelopen jaar raakte ik af en toe behoorlijk gedemotiveerd omdat bloggen echt een pittige job is en er heel veel uren in gaan zitten. Daar tegenover staan een hoop leuke zaken, contacten etc. Maar het laat de schoorsteen nog niet lekker roken. Komend jaar ga ik dat wat meer loslaten. Ik ga genieten van het bloggen, niet meer opkijken tegen collega bloggers en niet vergelijken. Want dat doe je ongemerkt toch. Dit jaar ga ik meer waarderen wat het mij brengt en zou het leuk vinden om meer in contact te komen met jullie. Ja, jij daar achter het scherm 😉

Haha…. ik word heel melig van dit soort artikelen. Het is net of ik bijna dood ben en terug kijk op mijn leven. Maar dat is zeker niet zo. ENJOY! The Good Life it is, komend jaar. Maar hoe zat het privé……

About 2016 | ENJOY! The Good Life

Privé

Hoewel de blog een groot deel van mijn leven omvat is er natuurlijk ook nog een stukje privé. Dat vind ik altijd lastig om te delen maar ik weet inmiddels dat jullie graag weten hoe het er in huize ENJOY! aan toe gaat dus ga ik proberen wat meer persoonlijke artikelen te schrijven (volgens mij was dat ook een voornemen van vorig jaar?). Over voornemens gesproken. Ik ben er gewoon niet goed in. Het is niet dat ik mij er niet aan houd maar ik vergeet ze gewoon. (goede smoes ;))

Dus geen voornemens……

Afvallen zou verstandig zijn maar de ervaring leert dat je daar alleen maar dikker van wordt. Wekelijks probeer ik wat punctueler met de tijd om te gaan. Te laat komen is ‘the story of my life’ maar hoe meer ik mij daar op focus hoe later ik op afspraken kom. Dus ook die laat ik maar varen. Vroeger gaan eten, ook zo één. Ik zit er niet mee want denk dat ik in een vorig leven een Portugese was. Ik leef het leven graag zo het komt en dat betekent dus dat wij vaak pas om 19.30 uur eten. Dit tot ergernis van de pubers. Hoewel zij er inmiddels steeds meer in berusten neem ik mij voor vroeger te gaan eten. Maar wederom wordt het dan alleen maar later en zitten wij inmiddels tijdens het acht uur journaal aan de maaltijd. Het is zoals het is. Er zijn ergere dingen…..

Nieuw jaar

Zoals ik al begon aan dit artikel houd ik niet van terugkijken. Het was een meer dan prima jaar. Maar ik kijk graag uit naar komend jaar.

Ik ga namelijk een aantal nieuwe uitdagingen aan waar ik erg naar uitkijk. Ten eerste begin ik, samen met een andere ondernemende dame, een nieuw bedrijf(je). Al een tijdje zijn wij aan het brainstormen en voorbereiden. Komende maandag gaan wij dan eindelijk echt van start. Ik heb er heel veel zin in. Binnenkort zal ik jullie hier meer over vertellen.

Dan…. iets wat niet iedereen zal snappen maar waar ik heel veel zin in heb, is dat ik komend jaar een volkstuin heb. Samen met twee ex-buurmannen gaan wij moestuinieren. En om eerlijk te zijn vind ik een moestuintje heel leuk maar dat ik deze uitdaging aanga samen met deze twee gezelligerds…. extra leuk! Ik denk dat er een enorme competitie gaat zijn wie de omvangrijkste oogst, mooiste bonen en grootste pompoen kweekt. Zo zijn mannen nu eenmaal. Maar stiekem vind ik dat dus heel leuk. Ik houd mij graag een beetje van de ‘domme’. Ik kijk ernaar, sta erbij en ongemerkt ga ik er met de hoofdprijs vandoor 🙂

Voor de rest ben ik van plan te doen wat ik altijd doe. Het leven nemen zoals het komt. Tijd hebben voor het onverwachtse, te waarderen wat ik heb, misschien een nieuwe verkering en vooral…… te genieten van het leven!

Lieve lezers…. Ik wens jullie een heel gezellige jaarwisseling en al het goede voor het nieuwe jaar! Enne….

ENJOY! The Good Life

 

 • Avatar
  AlettA

  Lieve José,
  Chapeau dat je toch iets op je blog hebt gezet About 2016,
  ik lees je blogs regelmatig en kijk iedere week toch wel een beetje uit naar je snapshots, vooral doorgaan

  december 31st, 2016 10:24
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   De Snapshots blijven zeker verschijnen elke maandag. Een geliefd item onder de lezers en leuk om te horen dat jij daar één van bent 🙂

   januari 3rd, 2017 10:15
   Reply
   02
 • Avatar
  AlettA

  Vreemd

  december 31st, 2016 10:31
  Reply
  03
 • Avatar
  Nancy Baten
  http://www.nancysfashionstyle.com

  Leuk om te lezen! En je zou kunnen beginnen met mee te doen aan mijn Fancy Friday linkup!

  december 31st, 2016 12:06
  Reply
  04
 • Avatar
  Andrea

  Hoi Jose,

  Een tijd geleden ben ik bij toeval op jouw site terecht gekomen toen ik iets opzocht over de True Grace geurkaarsen. Sindsdien ben ik een trouwe volger

  december 31st, 2016 16:22
  Reply
  05
  • Avatar
   José

   Wat leuk! Welkom bij ENJOY! Enne…. die kaarsen zijn echte MustHaves 🙂

   januari 3rd, 2017 10:11
   Reply
   06

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.