marilyn monroe 90 years beeld

90 YEARS MARILYN MONROE

Een paar weken geleden bezocht ik de tentoonstelling “90 years Marilyn Monroe” in De Nieuwe Kerk in Amsterdam . Marilyn Monroe zou nu 90 jaar zijn. Een stijlicoon voor alle generaties.

marylin monroe 90 years nwe kerk

Tragiek

Tijdens de tentoonstelling krijg  je een goed inzicht in haar privéleven. Achter de façade van glitter en glamour schuilt een leven vol tragiek. Ze is beeldschoon, speelde in succesvolle films en werd als rolmodel aanbeden over de hele wereld. Maar ze had een ongelukkige jeugd en haar carrière kende behalve de hoogtepunten ook forse dieptepunten.

Marylin Monroe 90 years entree

Grootste icoon

In De Nieuwe Kerk krijg je een beeld van de contrastrijke binnen- en buitenwereld van Marilyn. Haar geestige, creatieve en progressieve persoonlijkheid en vastbeslotenheid om carrière te maken op haar manier. Een veelzijdig, bewogen levensverhaal van één van de grootste iconen van de twintigste eeuw. Van haar jeugd tot haar schokkende dood op 36-jarige leeftijd.

Marylin Monroe 90 years entree1

Privé bezittingen

De tentoonstelling is omlijst met meer dan 250 persoonlijke eigendommen van Marilyn. De objecten komen grotendeels uit de privé collectie van Ted Stampfer. Hij is in het bezit van de grootste Marilyn collectie.

marylin monroe 90 years jurk

Wat ik ervan vond?

De tentoonstelling heeft mij echt geraakt. Veel weten we natuurlijk al over Marilyn maar tijdens mijn bezoek leerde ik haar beter kennen. Eigenlijk had ik met haar te doen. Maar daarnaast is ze voor mij nog meer tot leven gekomen en ben ik haar nog meer gaan waarderen. Wat een ongelooflijk stijl-icoon! Een voorbeeld voor velen. Zeker een aanrader om hierheen te gaan.

marylin monroe 90 years txt2

De tentoonstelling is nog te bezoeken t/m 5 februari 2017.

 • Wanneer: dagelijks van 10-17 uur
 • Waar: De Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam
 • Tickets incl. audiotour: € 16,- p.p.
 • meer info

marylin monroe 90 years kaarten

Tentoonstellingsshop

Bezoek ook zeker even de tentoonstellingsshop. Hier vind je leuke kaarten met spreuken van Marilyn, kleding uit de jaren ’50, boeken, posters etc. etc. Ik werd er in ieder geval heel hebberig van 😉 Ik kocht er een aantal kaarten én een heel leuk boekje over Coco Chanel als aandenken aan deze prachtige tentoonstelling.

ENJOY! 90 years of Marilyn Monroe.

 

 • Avatar
  Nancy Baten
  http://www.nancysfashionstyle.com

  Lijkt me inderdaad heel mooi! Wat een mooie foto ook van haar!

  januari 8th, 2017 8:46
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Prachtig hè. Jammer dat ze zo vroeg stierf.

   januari 9th, 2017 19:11
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.