7 nadelen van single zijn | ENJOY! The Good Life

7 nadelen van single zijn

Vorige week heb ik jullie heel stoer de voordelen van het single zijn prijsgegeven. Vandaag gooi ik wat nadelen bij je naar binnen. Want hoewel ik mijzelf niet echt single voel, ik woon nog onder één dak met twee pubers, loop ik wel tegen een aantal missers aan. Het allergrootste gemis kun je zelf wel invullen. Diezelfde pubers lopen mij daarvoor behoorlijk voor de voeten.

1. Zoektocht

Als je net single bent kun je niet wachten om te gaan daten. De hele snoepkraam die Tinder heet swiped aan je voorbij. Er worden wat koppel pogingen gedaan, je struikelt eens over een leuke collega, op de snelweg word je achterna gezeten en bij de openstaande brug geschaakt, Social Media is ook een prima tool om met een leukerd in contact te komen. Want hé, ‘zoekt en gij zult vinden’. Maar na ontelbaar veel pogingen, denk je te weten, dat er maar één man op een wit paard bestaat. Dat is Sinterklaas.

2. Altijd weer die vragen

Ben je net single en moet je regelmatig alle moed bij elkaar verzamelen om alleen op pad te gaan. Naar verjaardagen, die bruiloft, kerstfeestjes etc. Krijg je altijd weer die vraag. “Is je man wéér voor zaken in het buitenland?”, “Geen oppas vanavond?”.

Als je wat langer single bent krijg je te horen, “Wanneer zien we jouw vriendje eens?”, “Goh, jij bent vast heel kieskeurig” of de ergste “Ik snap niet dat jij nog single bent. Je bent zo leuk?!” @#!&?…

En als je heel lang single bent dan moet je, je echt zorgen maken want dan vraagt niemand meer wat. Net als jij heeft iedereen de hoop opgegeven.

3. Alleen

Hoewel ik nu nog niet alleen ben, begin ik mij toch wel al een beetje zorgen te maken over hoe dat straks moet als die pubers hun geluk elders gaan zoeken. Dan is er niemand meer om samen een filmpje mee te kijken, mee weg te kruipen onder een dekentje, lekker de slappe lach te hebben tot je buikkramp hebt, voor te koken of samen koekjes bakken én alles opeten tot je stront misselijk bent. Of eens lekker samen bekvechten en weer goedmaken. Natuurlijk heb je genoeg leuke mensen om je heen verzameld, maar onvoorwaardelijk samenzijn kan eigenlijk alleen in een relatie.

4. Single zijn is duur!

Alles moet je in je uppie betalen. Boodschappen, huur, vaste lasten en dan heb ik ook nog eens twee grazers in huis die klauwen met geld kosten, je kasten leegeten en nog geen kostgeld betalen. Etentjes, vakantie? Er valt niets te splitten. Sterker nog, ik betaal de hoofdprijs want alles gaat keer drie. En als ik in mijn uppie op vakantie zou willen, dan moet ik ook diep in de buidel tasten, want dan betaald ik een flinke toeslag voor mijn hotelkamer. Omdat ik noodgedwongen ‘all by myself’ in dat grote hotelbed lig. En als je geen toeslag hoeft te betalen? Mag je overnachten in de bezemkast.

 5. Gezelschap mobiliseren

Wil je een avondje op stap, een weekendje weg, op vakantie? Dan moet je altijd eerste mensen bellen en die zover krijgen dat ze ook enthousiast worden van jouw plannen. Fijn zou zijn als je geliefde je op sleep neemt. Of bij gebrek aan een verkering zou er een balboekje moeten zijn, met gegadigden, die altijd beschikbaar zijn. Voor die roadtrip door Europa, uit je dak rocken op Pink Pop, een romantisch diner, een Bossche Bol eten bij de Groot, dansen aan zee of een lekker ontbijtje op bed. Zolang ik zo’n boekje nog niet heb, zal ik zelf moeten blijven lobbyen, om samen leuke dingen te kunnen ondernemen.

6. Helpende hand

Wij vrouwen mogen dan door de jaren heen behoorlijk geëmancipeerd geworden zijn…. Toch is het fijn, als de lamp het begeeft, je zelf geen vreemde capriolen op een wiebelige trap uit hoeft te halen om de lamp te vervangen. Zal je net zien dat net dié schroevendraaier weer niet in dat compacte en vooral voordelige Ikea gereedschapsetje zat.

Gelukkig heb ik een handige broer, maar die laat zich de laatste tijd ook verdacht weinig zien, bang om weer aan de klus te moeten. Of wat dacht je van die levensgrote spin, waarvan het angstzweet je uitbreekt? Gelukkig heb ik daar de buurman voor 😉 Want om nou 112 te bellen voor een spin, dan weet je ook dat je de ochtend editie van De Telegraaf haalt. Die verloofde die 24/7 klaar staat zou dan toch handig zijn. Scheelt een hoop gênante momenten.

7. Zorgen delen

Zal ik wel genoeg inkomen houden om het in mijn eentje te redden? Ga ik freelancen of toch een vaste baan? Hoe zit dat met mijn pensioen? Wat als de kinderen gaan studeren? Iedereen heeft weleens zorgen die je ’s nachts wakker houden en die je niet met iedereen wilt delen. Dan is het fijn als je met je wederhelft naar een oplossing kunt zoeken en die je dan ook gerust kan stellen.

Dit waren een aantal nadelen van single zijn. Gelukkig ben ik positief ingesteld en houd ik mij graag vast aan het lijstje van vorige week. En wie weet deel ik op een zeker moment de voor- en nadelen van een relatie 😉

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ Blinde Vink

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.