52 weken Spaar Challenge | ENJOY! The Good Life

52 weken Spaar Challenge

Een Challenge! En dan eentje die je aan het einde van de rit een bom duiten oplevert. I’m in!…. Ik heb namelijk altijd grootse plannen, ellenlange reislijstjes en die MINI die ik al zo lang wil die komt ook maar niet dichterbij. Dus ga ik deze 52 weken Spaar Challenge graag aan. Wie weet kan ik aan het eind van het jaar kerst vieren bij Herang Tunet, een miniatuur MINI kopen of…. een Sonos box. Alles is mogelijk!

52 weken Spaar Challenge | ENJOY! The Good Life

Spaarpotjes.

Aan het eind van de 52 weken Spaar Challenge heb je € 1378,- bij elkaar gespaard. En dat… vind ik een enorm bedrag waar je echt iets mee kunt. Sparen lukt mij normaal gesproken echt niet. Alles gaat altijd schoon op. Wel probeer ik kleine spaarpotjes te maken om iets met de kinderen te doen, een etentje bij een veel te duur restaurant, eens een nachtje weg of voor als de wasmachine het begeeft. Helaas lukt dat maar matigjes. Bij het minste geringste plunder ik de pot. Ik geef namelijk gewoon teveel geld uit.

52 weken Spaar Challenge | ENJOY! The Good Life

Hoe het werkt?

Met deze 52 weken Spaar Challenge voel ik een succesje aankomen…. Wat is het idee? Je spaart elke week een vast bedrag volgens een wekelijks schema. Je start met € 1,- en de week erna verhoog je het bedrag met € 1,- dus in week 2 leg je € 2,-, week 3 € 3,- en zo verder t/m week 52. Hier vind je het schema. En aan het eind van week 52 heb je dan € 1378,- gespaard.

52 weken Spaar Challenge | ENJOY! The Good Life

Omgekeerd sparen.

Nu is het wel leuk om met een klein bedrag te beginnen maar dan moet je uiteindelijk in de dure decembermaand meer dan € 200,- inleggen. Ik heb de challenge dus omgedraaid. Ik begin met € 52,- en bouw elke week met een euro af. Voor mij werkt dat beter. Het overzicht hiervoor vind je hier. Je kunt de challenge dus doen hoe het jou het beste past.

52 weken Spaar Challenge | ENJOY! The Good Life

Beter laat dan nooit.

Nu hoor ik je al denken… lekker dat je daar nu mee komt want we zijn al in week 3. Beter laat dan nooit zeg ik dan maar. Ik heb de pot gisteren dan ook gelijk met drie weken vol moeten storten. Door mijn huis eens grondig uit te mesten en dingen die ik nooit gebruik op Marktplaats te zetten heb ik mijn inleg weer bij elkaar weten te scharrelen zonder er een lekkere belegde boterham minder om te moeten eten 🙂

52 weken Spaar Challenge | ENJOY! The Good Life

DIY.

Je kunt het bedrag natuurlijk in een oude sok gaan sparen maar ik vond het leuk om het in een glazen pot te doen. Die heb ik een beetje opgepimpt en nu is het een nog groter feestje om de uitdaging aan te gaan.

52 weken Spaar Challenge | ENJOY! The Good Life

Can I count you in?

Doe je mee?! Ik ben heel benieuwd! Eigenlijk ben ik ook best wel nieuwsgierig naar het doel waar jullie voor gaan sparen. Leuk als je jouw doel met ons wilt delen 🙂

52 weken Spaar Challenge | ENJOY! The Good Life

PS…. Je kunt natuurlijk lekker ‘old school’ in een pot sparen maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om elke week het bedrag op een aparte rekening te storten 🙂 

ENJOY! The Challenge.

 • Avatar
  Lida

  Ik ben begonnen met een €, heb dus nu €6 in mijn potje

  januari 19th, 2016 14:50
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Succes! Het is een leuke uitdaging 🙂

   december 2nd, 2016 8:08
   Reply
   02
 • Avatar
  Moesje

  Ik ben ook begonnen bedt wel een uitdaging omdat ik van 900€rond moet komen maar ik ga er voor 🙂

  februari 16th, 2016 20:15
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Als je een klein inkomen hebt is het helemaal een uitdaging. Het gaat je vast lukken 🙂 Succes!

   december 2nd, 2016 8:09
   Reply
   04
 • Avatar
  lisa

  Ik wil het aankomend jaar oog gaan doen maar nu mijn vraag. Aan het einde van het jaar heb je meer als 1000 in huis liggen is dat niet eng. En als je het naar de bank brengt krijg je dan geen problemen over zwartgeld?

  december 2nd, 2016 2:35
  Reply
  05
  • Avatar
   José

   Ik kan het je zeker aanbevelen. Door dit spaarsysteem heb ik dit jaar drie citytripjes kunnen maken. Meteen antwoord op je vraag over een groot geldbedrag in huis…. De bodem van de pot is bij mij in zicht. Ik wacht niet tot de pot helemaal gevuld is maar boek een reisje als er genoeg in de pot zit 🙂 Als je het op de bank wilt zetten lijkt mij dat geen probleem. Het is gewoon spaargeld.

   december 2nd, 2016 8:14
   Reply
   06
 • Avatar
  Laura
  http://www.thenewgirlintown.com/

  Wat een handig systeem! Ik ga deze challenge ook proberen:)

  januari 4th, 2018 8:50
  Reply
  07
  • Avatar
   José

   Superhandig en makkelijk om op deze manier een lekker spaarpotje te hebben. Ben benieuwd hoe het jou vergaat.

   januari 5th, 2018 19:50
   Reply
   08
 • Avatar
  Laura | I scream beauty
  http://www.iscreambeauty.nl

  Ik heb dit vorig jaar geprobeerd…ben tot €200 ong gekomen….misschien moet ik een nieuwe poging doen!

  januari 4th, 2018 9:02
  Reply
  09
  • Avatar
   José

   Haha… heel herkenbaar! Ik ben afgelopen jaar ook niet zo ver gekomen. Maar ga ook weer een nieuwe poging doen. Ben benieuwd of ik jou ook weer over de streep heb getrokken.

   januari 5th, 2018 19:52
   Reply
   10
 • Avatar
  Thea
  http://www.thearie.nl

  Goed idee én een leuke pot. Moet misschien ook eens beginnen…al denk ik niet dat het geld tot het eind van het jaar in die pot blijft 🙂

  januari 4th, 2018 9:06
  Reply
  11
  • Avatar
   José

   Zeker de moeite waard om te beginnen. Waar je eindigt zie je dan wel weer. Bij mij gaat het, het ene jaar ook beter dan het andere 😉

   januari 5th, 2018 19:53
   Reply
   12
 • Avatar
  Marieke van den Broek
  http://MariekevandenBroek.com

  Oeh dit vind ik een hele goede! Al zitten we inderdaad al in week 3.. Ik ga meedoen maar begin dan weer omgekeerd aangezien ik juist veel (duurzame) cadeautjes voor mezelf heb gekocht.. Oepsie!

  januari 4th, 2018 9:27
  Reply
  13
  • Avatar
   José

   Haha…. je kunt het doen zoals het jou het beste uitkomt! En geloof mij, het is heerlijk als je de inhoud van de pot ziet groeien. Een echte challenge. Ik ben benieuwd hoe het jou vergaat.

   januari 5th, 2018 19:57
   Reply
   14
 • Avatar
  Lianne
  http://www.de-zoetekauw.nl

  Wat een toffe challenge! Ik ga eens kijken of ik er ook een variant op kan bedenken. Ik denk dat ik al het los geld wat ik in huis heb in een pot doe. En extraatjes via verkoop of via mn blog. 🙂

  januari 4th, 2018 10:44
  Reply
  15
  • Avatar
   José

   Leuk dat je mee doet! Ik ben benieuwd welke variant jij gaat doen.

   januari 5th, 2018 20:23
   Reply
   16

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.