100 dingen opruimen

100 dingen opruimen.

Al vaker heb ik geschreven over opruimen. Bijvoorbeeld hier en hier. Maar het wil maar niet lukken bij mij.

Opruimgoeroe.

Op vele blogs lees ik de tips van opruimgoeroe Marie Kondo. Zij heeft de bestseller “Opgeruimd” geschreven. Ik heb het boek op mijn Wannahaves lijst staan maar eerlijk gezegd weet ik inmiddels na vele zelfstudie’s en handboeken wel hoe het moet. Maar nu nog doen! En soms begin ik het wel maar blijf ik ergens steken en gaat mijn voornemen weer naar de achtergrond.

Wat Marie onder andere schrijft is dat we alleen de spullen moeten houden die we ECHT willen houden. Tsja… als het aan mij ligt wil ik alles houden anders had ik het niet of was het allang in de kliko beland. Dit laatste klopt toch niet helemaal als ik naar de 100 dingen kijk die ik opgeruimd heb 😉

‘Het is veel prettiger om een kast te hebben vol lievelingsboeken dan een kast vol ongelezen boeken die nog moeten worden gelezen. Dat voelt toch als een kast vol huiswerk.’

Het enige criterium dat je jezelf moet opleggen bij alles wat je overweegt weg te doen is….

‘Word ik hier gelukkig van?’

Aha… en dus niet…

 • Misschien toch handig als ik ooit eens een tuinfeestje geef (sta tafels/partytenten)
 • Nuttig om te bewaren voor het geval mijn vriendin komt met haar baby (hydrofiel luiers, slabbet, Aventfles)
 • Leuk als ik dat boek bewaar als cadeau of die stapel tijdschriften voor als ik ziek ben.

NOT, NOT, NOT!!!!

Weg ermee!

Meteen wegkieperen, weggeven of naar de Kringloop met die handel! Slik…. oké…. ik ga er een nachtje over slapen. Je moet ruimte maken in je huis. Ruimte in je huis geeft ruimte in je hoofd. Zover snap ik het prima maar DOE HET DAN OOK! En dat ga ik dus nu doen…

Hoe? Ik ga mijn eigen strategie er op loslaten. Nou ja… eigen strategie… een beetje van mezelf en een beetje van het eindeloos aantal blogs dat ik al over dit onderwerp heb gelezen. Ik ga met mijzelf de challenge aan om 100 dingen op te ruimen. Hetzij weg te gooien, weg te geven of naar de Kringloop te brengen. En het voelt nu al lekker.

Ik heb een tasje genomen waarvan de hengsels gebroken waren, had ik gelijk al mijn eerste opruimer te pakken, waarin ik alles verzamel wat weg kan en ‘hopsa’ weg ermee. Dit is leuk!…. En de tas was binnen no-time vol. Nu ligt die tas alweer een paar dagen op de overloop omdat ik niet zo goed weet wat ik ermee aan moet. Ik kan toch niet zomaar alles weggooien? Morgen moet het van mezelf in de kliko. Ik moet streng zijn!

 • Wat moet iemand met een sok waar een gat inzit….
 • Kledinglabels, waarom bewaar ik die dingen?
 • Een verroeste medicijnkast?

Morgen gaat alles weg. Maar niet voordat ik het allemaal heb vastgelegd 🙂 Ik maak een overzicht van wat ik wegdoe. Mocht ik toch ineens iets missen kan ik hier nog teruglezen of ik het opgeruimd heb…

Of misschien brengt dat jou ook nog op een goed idee? En sommige dingen zijn te schaamtelijk of hilarisch voor woorden dat iemand, lees: ik, dat bewaard. Als je ergens interesse in hebt…. let me know 😉

Let’s go:

 1. Sok met gat (anyone?)
 2. Paar nieuwe sokken (geen katoen)
 3. Hemdje te klein/te groot
 4. Kledinglabel H&M
 5. Kledinglabel Scotch R’Belle
 6. Imodium (tht 2011)
 7. Regenjassen (tht 2012)
 8. Paracetamol zetpillen
 9. Paracetamol (leeg)
 10. Sinaspril drankje
 11. Nieuw make-up sponsje
 12. Nieuwe nagelborstel
 13. Nieuw puimsteentje
 14. Tas
 15. Leesbril
 16. Shirt
 17. Armbandje
 18. Beugelgipsmodel
 19. Therme Anti Transparant
 20. Elastiek
 21. Codeïnetabletjes
 22. Ski Combistick
 23. Armband
 24. Toiletkast
 25. Lampionlampje
 26. Lege batterijdoos
 27. Voetbalvaantje
 28. Leeg doosje batterijen
 29. Servetten
 30. Verlopen cadeaubon
 31. Leeg snoepdoosje 3x
 32. Kapot lampje 2x
 33. Vol doosje snoep
 34. Onderzetters
 35. Lege pen
 36. Blocknote
 37. Riempje
 38. Verlopen kortingsbonnen
 39. Verjaardagskaart
 40. Anubis kaarten 2x
 41. Kassabon 13x
 42. Visitekaartje
 43. Lege batterijen 19x
 44. Losse kauwgompjes 5x
 45. Losse snoepjes 3x
 46. Oude munten 3x
 47. Kralen 4x
 48. Huiswerkblad
 49. Spaarkaart Taartenshop
 50. Brillenkoker
 51. Oude portemonnaie (zonder inhoud)
 52. Portemonnaie (kapot en zonder inhoud)
 53. Kraaltje
 54. Deksel
 55. Touwtjes 5x
 56. Versiersel
 57. Kledinglabel Hema
 58. Kledinglabel Scotch
 59. Kledinglabel Articles
 60. Leeg doosje van bitje
 61. Spaarkaart
 62. Lint
 63. Pleister
 64. Simkaartje
 65. Deksel
 66. Zonnebril
 67. Balletje spelletje
 68. Balletje spelletje
 69. Zonnebril zakje
 70. Sluitclips 6x
 71. Consumptiemunt Bobs
 72. Consumptiemunt Bobs
 73. Schroef
 74. Spijker
 75. Japanse eetstokjes
 76. Verband
 77. Navulling Stabilo
 78. Zakmes
 79. Knijper
 80. Golftee
 81. Cadeaulabel
 82. Verrassingsei
 83. Verrassingsei
 84. Verrassingsei
 85. Diadeem
 86. Sjaaltje
 87. Gebruiksaanwijzing
 88. Notebook
 89. Hello Fresh kaart
 90. Hello Fresh kaart
 91. Hello Fresh kaart
 92. Deka telefoonkaart
 93. Telefoonhoesje
 94. Potlood
 95. Zakje knipsels
 96. Stift (leeg)
 97. Stift (opgedroogd)
 98. Gum
 99. Haarspeldje
 100. Pen (leeg)

Makkelijk.

Dat viel mee en toch honderd dingen opgeruimd. En zo makkelijk! Ik trek een willekeurige lade open en daar haal ik zomaar 30 dingen uit die weg kunnen.

Dit voelt goed en is makkelijk en te overzien. Volgende week weer 100 dingen. Nog 4 miljoen spullen te gaan…..

Doe je mee?

En dat boek van Marie Kondo?…. Dat leen ik graag een keer van iemand. Als ik het koop komt er weer iets in huis wat tot het eind der dagen blijft slingeren 🙂 Wil je het boek toch bestellen of er meer info over hebben dan kan dat hier.

ENJOY! Decluttering.

 

 • Avatar
  Deborah
  http://deborahhamar.wordpress.com

  OMG!! Ben blij dat ik daar gelukkig niet zo veel moeite mee heb.
  Weg is weg.
  Wat ik wel een probleem vind is onze extra zolder… Daar wordt (niet alleen door mij maar ook door vriendlief en uk) van alles verzameld. Er is nl nog plek zat. Dus waarom weggooien?
  Maar er gaat een tijd komen dat we ook daar een hoop weg, weg, weg moeten doen..
  🙂
  Succes met keuzes maken, afscheid nemen en het daadwerkelijk weg doen haha.

  maart 10th, 2015 12:11
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Nou… weet je…. het bevalt mij eigenlijk wel. Sta te popelen voor de volgende 100. Zie in alles iets dat weg kan. En lades zijn favoriet. Daar kiepert iedereen alles maar in. Ik ook overigens haha….. Jij succes met de zolder tzt 🙂

   maart 10th, 2015 17:05
   Reply
   02
 • Avatar
  Jenn
  http://www.jennnsfigments.com

  Leuk om te lezen! Ik heb ook zo’n challenge gedaan, maar deed er toch wel iets langer over hoor…

  maart 11th, 2015 16:50
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Haha… maar ik heb zoveel troep! Kan nog heel vaak 100 dingen opruimen 🙂

   maart 11th, 2015 17:02
   Reply
   04
 • Avatar
  Xaviera
  http://soulheartedly.nl

  Wat fijn dat je 100 dingen al hebt kunnen wegdoen! Ik kan mij voorstellen dat het lastig is als je van nature moeite hebt met weggooien. Ik heb het boek Opgeruimd! recent gelezen, erg leuk om te lezen (al moet je sommige dingen een beetje met een korrel zout nemen naar mijn mening haha). Ik ben van nature al iemand die veel opruimt en makkelijk weggooit, maar bijvoorbeeld haar manier van dingen alleen houden als je er blij van wordt vond ik erg mooi om te lezen.

  maart 11th, 2015 22:42
  Reply
  05

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.