Zoete aardappelpizza met lekkers uit de zee

Lekker en gezond? Dat is deze heerlijke zoete aardappelpizza! Bij ENJOY! komt zelden nog een ‘gewone’ pizza op tafel. Wij zijn inmiddels verknocht aan de zoete aardappelpizza. Zelfs de pubers vinden het te pruimen en dat wil wat zeggen. Eerder heb ik al eens de zoete aardappelpizza met champignons en pesto gedeeld en nu heb ik een nieuwe variant voor je met verschillende soorten vis en garnalen.

Online boodschappen

Elke week worden de boodschappen heerlijk luxe aan huis bezorgt. Dat is ooit uit nood geboren omdat ik niet uit de voeten kon met mijn enkel, maar ik heb het zo gehouden. Ik heb namelijk een enorme hekel aan boodschappen doen en het online shoppen bevalt mij heel erg goed. Minder verleidingen en niet meer elke week iets om tegenop te zien.

Het online boodschappen shoppen bij de Jumbo is favoriet. De bezorgkosten zijn te overzien en ze hebben vaak leuke aanbiedingen zoals bijvoorbeeld drie tapas voor € 5,- of 2 bakken noten voor € 5,-. Fijne winstpakkers waar ik graag gebruik van maak.

Zo kwam ik op het idee van de zoete aardappelpizza met vis. Een blikje tonijn heb ik altijd in huis en ik bestelde er drie verschillende tapas bij. Een bakje ansjovis, knoflook garnalen en knoflook olijven. Die laatste peuzelde ik bij de borrel op en de eerste twee gebruikte ik op de pizza. Die werd verrassend lekker!

Ingrediënten voor 1 pizza (2 personen)

  • 2 geschilde zoete aardappels
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 1 cup havermout (100 gram)
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

Voor de topping:

  • blikje tonijn, goed uit laten lekken
  • kleine rode ui in dunne ringetjes of reepjes
  • bakje ansjovisfilets, (tapas Jumbo)
  • bakje knoflookgarnalen, (tapas Jumbo)
  • 1 bol mozzarella in stukjes geplukt
  • klein blikje tomatenpuree
  • peper en zout

Pizza van zoete aardappel | ENJOY! The Good Life Pizza van zoete aardappel | ENJOY! The Good Life

Pizza van zoete aardappel | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Schil de zoete aardappel, snijd deze in stukken en kook deze in water voor 10 minuutjes. Giet daarna af en zet zonder deksel even weg om een beetje af te koelen.

Doe alle ingrediënten voor de pizzabodem in de keukenmachine zodat alles goed fijn en door elkaar gemixt wordt. Heb je geen keukenmachine? Geen punt, dan prak je de aardappels fijn met een vork of met een stampot stamper en roer alles goed door elkaar.

Pizza van zoete aardappel | ENJOY! The Good Life

 Pizza van zoete aardappel | ENJOY! The Good Life

Bekleed de bakplaat met keukenpapier. Schep hier het mengsel op en leg er een vel keukenpapier bovenop om de pizza plat te drukken en te vormen. (Kan trouwens ook met de pannenlikker als het deeg niet teveel kleeft). Zorg dat je de pizza niet té plat maakt anders wordt het deeg heel erg hard. Ongeveer een halve centimeter dik. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Bak de pizzabodem in 35 minuten in een oven van 175°C (hetelucht) af.

Haal de bodem uit de oven. Schep het blikje tomatenpuree (of flinke kneep uit de tube) leeg op de bodem en verdeel dit met de bolle kant van een lepel over de hele pizzabodem.

Verdeel hierop de uitgelekte tonijn, ansjovisfilets, garnalen, rode ui, mozzarella, peper en zout.

Schuif de pizza nog voor 10 minuten in de hete oven. Maak af met eventueel wat vers geraspte Parmesan en rucola.

Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via InstagramTwitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #enjoythegoodlife

Op zoek naar meer recepten? 

BLOEMKOOL COUSCOUS | ENJOY! The Good Life

 

 

Bloemkoolcouscous

 

TONIJNBURGER van Bart van Olphen | ENJOY! The Good Life

 

 

Tonijnburger van Bart van Olphen

 

SASHIMI BOWL ZALM EN AVOCADO | ENJOY! The Good Life

 

 

Sashimi bowl

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your pizza.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life
Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.