Zo moeder, zo dochter.... | ENJOY! the Good Life

Zo moeder, zo dochter….

Hier bij ENJOY! The Good Life draait het om het goede leven. Groots en klein genieten in de ruimste zin van het woord. En soms sijpelt er een wat persoonlijk genoegen doorheen. Vaak gaat dat over mijn puberdochter. Jullie welbekend als de damespuber. Eigenlijk heb ik twee pubers maar de kleine man heeft zijn toevlucht gezocht bij zijn vader. En sinds een jaar wonen de damespuber en ik saampjes.

Dat was in het begin niet heel makkelijk omdat wij allebei, en vooral ik verdrietig waren om het gemis van de kleine man in huis. Maar langzaam heeft alles een plekje gekregen en is het eigenlijk heel speciaal hoe de damespuber en ik samen leven. Het is heel fijn als je met iemand samenleeft die je ook echt begrijpt. En dat je zonder woorden aanvoelt hoe de bui van de ander is en je beter even je mond kunt houden.

Als het lukt met onze drukke schema’s, worden er potten thee gezet, chocoladerepen erbij en dan heerlijk ongegeneerd samen Netflixen. Gordijnen dicht, cv hoog en lekker wegkruipen onder een dekentje. Een serie die wij leuk vinden om samen te kijken is Gilmore Girls. Dat gaat over het leven van een single moeder met haar tienerdochter. Voor ons is dat één en al herkenning 🙂

En natuurlijk gaat het hier in huize ENJOY! ook niet altijd als een lieflijk kabbelend riviertje. Soms is het een stroomversnelling met een bulderende waterval als grote finale. Dat is niet zo vreemd met de hormonen van de puberteit aan de ene kant en de hormonen van de grote “O” aan de andere kant.

Er worden weleens wat traantjes gelaten, trillen nogal eens wat deuren in hun sponning en ook de buurman zal zo één keer per maand hoofdschuddend door zijn huis lopen omdat het lieftallige damesduo een deur verder weer eens bonje heeft.

Maar onze band is ijzersterk en we weten dat we allebei onvoorwaardelijk van elkaar houden. Geen geheime agenda’s, achterbakse streken of manipuleren. Tegen elkaar kunnen zeggen waar het op staat. Dat is heerlijk want zo ontstaat er wederzijds vertrouwen. En bij ons kan dat want wij lijken op elkaar.

Onze uitspattingen eindigen meestal in een enorme huilbui omdat wij ons dan heel schuldig naar elkaar voelen dat we zo lelijk tegen elkaar hebben gedaan. Na wat knuffels over en weer schieten we altijd in een enorme lachstuip want we zien zelf ook wel in hoe belachelijk de situatie is.

Gelukkig weten alleen wij dat en onze buurman, die waarschijnlijk ook wel stiekem lacht om die rare meiden naast hem……

ENJOY! mother and daughterhood.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.