Een volkstuintje | ENJOY! The Good Life

YES! Een volkstuintje….

Wie mij een jaar of vijf geleden had gezegd dat ik in een volkstuintje zou gaan wroeten had ik vierkant in z’n gezicht uitgelachen. Volgens mijn omgeving heb ik nogal ‘Gooische genen’ en stuk voor stuk vallen ze om van het lachen als ik enthousiast begin te vertellen over mijn volkstuintje.

Doen waar je blij van wordt

Dat interesseert mij geen fluit want ik doe lekker wat mijn hart mij ingeeft. Al een aantal jaar verbouw ik wat tomaten, kruiden etc. in oude aardappelkisten in mijn eigen tuin en ik heb mijn dakterras omgetoverd tot moesdak. Maar ik wil meer. Alles wat je zelf verbouwd is zoveel lekkerder en je weet precies wat er met je eten is gebeurt. Ook vind ik het een enorme rijkdom als ik begin te koken en mijn eten zo van het dak af kan plukken.

Waarschuwingen ten spijt

De keuze voor de volkstuin was niet zo’n grote stap. Ik ga het gewoon een jaartje proberen. Alle waarschuwingen ten spijt…. Ik ga ervoor. Voor de kosten van een moestuin hoef ik het niet te laten. Ik geloof dat een tuintje van ongeveer 100 m2 zo’n 20 euro per jaar kost. Ik heb de rekening nog niet gehad dus weet het niet exact. Ik deel mijn tuin ook nog eens dus het kost mij maar de helft.

Ook hoef ik niet een half uur door weer en wind te fietsen naar mijn tuintje want mijn volkstuintje is aan het einde van de straat. Ik kan zo in mijn tuindersoutfitje, met hark en schoffel de straat uitlopen en hopelijk terugkomen met een kruiwagen vol verse groenten.

Een volkstuintje | ENJOY! The Good Life

Officieel

Deze week kreeg ik de officiële toewijzing. Mijn tuinders partner in crime kwam mij de papieren persoonlijk overhandigen samen met zijn zaadlijsten. Als kleuters hadden wij al enorm veel lol over het hele zaadgebeuren. Anyway…. het is officieel. Ik heb een volkstuintje. En hoewel er de komende maanden nog niet zoveel kan gebeuren, ga ik mij wel al verdiepen in een tuinplan. Wat ga ik zaaien en waar ga ik mijn zaden bestellen. Ga ik voor ‘gewone’ of biologische zaden.

Samen met de andere tuinders partner in crime, die een tuin naast ons huurt hebben wij hier van de week al flink over zitten bomen. Leuk om de ervaring van een andere tuinder te horen en een betere keuze te kunnen maken wat je wel en wat beter niet kunt verbouwen.

Natuurlijk ga ik al mijn volkstuin ervaringen met jullie delen. Wie weet word jij ook enthousiast. Of misschien ben je al een ervaren volkstuinder en heb je nog wat goede of leuke tips voor mij?

Een volkstuintje | ENJOY! The Good Life

Optimistisch

Ik heb er enorm veel zin in. Heerlijk in de buitenlucht en een goede reden om wat extra beweging te krijgen. Want met al dat bloggen roest je een beetje vast achter het beeldscherm. Ik zie het als een enorme uitdaging en ben ontzettend benieuwd wat mijn werk mij deze zomer aan oogst zal opbrengen. En ik kijk ook uit naar de gezellige samenwerking met mijn twee partners en meer nog naar de heerlijke momenten op het aangrenzende bankje (zie foto) onder het genot van vers gebakken appeltaart en heerlijke glaasjes Chardonnay. De mannen denken dat ik mijn hele tuintje vol ga zetten met Chardonnay druiven maar ik ga echt mijn best doen er een succes van te maken. Of zie ik het allemaal te rooskleurig in? We zullen zien 🙂

De damespuber is zeker niet gecharmeerd van mijn nieuwe uitdaging. Niet zozeer vanwege het tuintje….. “Als jij jezelf belachelijk wilt maken moet je dat lekker doen” is haar mening.  Maar meer de groente die hier vanaf gaan komen. Het enige waar haar hart sneller van gaat kloppen zijn pannenkoeken en sushi. Laat dat nou net niet op de moestuin groeien….

ENJOY! garden life.

 

 

 

 • Avatar
  AlettA
  http://AlettaVeenboer

  Leuk stukje, geen tips hier. Ga wel me verhalen volgen, koop mijn veggies en fruities bij de winkel of groente juwelier ;-))

  januari 6th, 2017 7:43
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Wie weet gooi ik wat in de aanbieding als het flink groeit 😉

   januari 9th, 2017 19:06
   Reply
   02
 • Avatar
  Sco

  Leuk Jose!!! Ik kom zeker n keer buurten bij je! Roseetje/wijntje erbij….;)

  januari 6th, 2017 18:49
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Je bent van harte welkom! Wel even een paar paadjes schoffelen dan hè 😉

   januari 9th, 2017 9:40
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.