WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 9, 10 en 11 december 2016

Heerlijk, bijna weekend! En ik heb leuke plannen. As we speak….. ben ik op het Allerhande Kerstfestival waar ik een sneak peek krijg voordat het festival officieel geopend wordt. Als ik het programma bekijk moet het een geweldig festival te gaan worden. Ik laat jullie natuurlijk weten hoe het was 🙂 Verder ben ik van plan om naar de tentoonstelling ’90 jaar Marilyn Monroe’ in de Nieuwe Kerk in Amsterdam te gaan en natuurlijk lekker door de hoofdstad struinen, naar de film en een hapje eten. Genoeg plannen en benieuwd of het allemaal gaat lukken. Je ziet het maandag in de Snapshots 🙂 Voor nu…. een heleboel kersterige weekendtips. Ik hoop dat je ze leuk vindt……

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

BOSCH WINTERPARADIJS, Den Bosch

De Parade in ‘s-Hertogenbosch wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een sfeervol winterparadijs! Jong en oud zijn welkom voor optredens, gezelligheid en winterse gerechten. Kortom: een winters dagje genieten doe je bij het Bosch Winterparadijs. Onder het genot van glühwein, poffertjes en warme chocolademelk, kun je ‘s-Hertogenbosch bewonderen in winterse sferen. Aanschouw de kerststal of laat je meevoeren door prachtige concerten.

 • Wanneer: van zaterdag 10 december t/m 8 januari 2016
 • Waar: ‘s-Hertogenbosch
 • Gratis Toegang
 • meer info

wt allerhande

ALLERHANDE KERSTFESTIVAL, Spoorwegmuseum, Utrecht

Kom! En laat je verrassen & inspireren op het Allerhande Kerstfestival.

Op 9, 10 en 11 december is het weer zover! De tweede editie van het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Drie dagen lang proeven, eten, drinken en bovenal inspiratie opdoen voor de kerstdagen. Ben jij er dit jaar ook bij?

Op het Allerhande Kerstfestival vind je de lekkerste recepten, laatste trends en nieuwste producten. Van borrel tot het dessert, elke gang van het kerstdiner komt aan bod. Naast proeven bij de vele foodstands kan je deelnemen aan workshops en live kooksessies. Er zijn dit jaar nog meer culinaire experts aanwezig, waaronder Ron Blaauw, Moshik Roth, Nadia Zerouali en Harold Hamersma. Daarnaast krijgt iedereen de mogelijkheid om de groente-, fruit-, vlees- en visspecialisten van Albert Heijn te ontmoeten.

Heb je even genoeg gegeten en gedronken? Ook op het gebied van beauty en bijvoorbeeld tafelstyling is er genoeg inspiratie op te doen. Of luister naar één van de muzikale acts die zich tijdens het festival laten horen. Het Allerhande Kerstfestival, alles voor een heerlijke kerst.

 • Wanneer: 9, 10 en 11 december van 10-20 uur
 • Waar: Het SpoorwegmuseumMaliebaanstation 163581 XW Utrecht
 • Tickets: € 10,- p.p.
 • meer info

WEEKENDTIPS | ENJOY! the Good Life

MIDWINTERFEEST, Graft-De Rijp

Het tweejaarlijkse Midwinterfeest in De Rijp is een topevenement dat altijd vele tienduizenden bezoekers trekt.

De 8e editie van het Midwinterfeest vindt plaats van 9 t/m 11 december. In de diverse mooie kerken van De Rijp, in tenten en in de gezellige cafés van het dorp kun je genieten van live muziek en andere optredens. Meer dan zestig groepen en artiesten staan gedurende het weekend op de planken! Nieuw is de lichtjesavond op vrijdag 9 december.

Een ander belangrijk onderdeel van het evenement is de sfeervolle kerstmarkt. Het pittoreske en voor de gelegenheid prachtig verlichte centrum van De Rijp is natuurlijk een ideale locatie voor een sprookjesachtige wintersfeer. En dan kom je ook nog eens overal straatventers, schoorsteenvegers en andere ‘Dickensfiguren’ in nostalgische kleding tegen!
Kijk voor alle informatie op midwinterfeest-graftderijp.nl. Er is overal vrij entree.

 • Wanneer: vrij 9 december van 19.15-21 uur, zat 10 december van 11-22 uur en zon 11 december van 11- 18 uur
 • Waar: Graft-De Rijp
 • Gratis Toegang
 • meer info

WEEKENDTIPS | ENJOY! the Good Life

KERSTFAIR Heerlijkheid Mariënwaerdt, Beesd

Tot en met 11 december organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Kerstfair. Het landgoed betovert met honderden lichtjes, guirlandes en kerstbomen, gezellige kampvuren en gevelhuisjes.

De 15e Kerstfair is groter opgezet dan voorheen. In het historische hart van het landgoed, met zijn eeuwenoude boerderijen, koetshuis en landhuis, staan ruim 150 stands met lekkere, mooie en bijzondere artikelen. De winkeltjes bevinden zich in de monumentale gebouwen en in grote tenten. Bezoekers kunnen zich laten inspireren voor het kerstdiner, meedoen aan workshops of kleding, cadeautjes en ander moois kopen voor de feestdagen. De landgoedkok zorgt voor heerlijke gerechten en drankjes, terwijl diverse koren christmas carols ten gehore brengen. Wie het landgoed eens vanuit een ander perspectief wil bekijken, rijdt mee met een arrenslee getrokken door paarden met rinkelend bellentuig. Het landhuis, Huis Mariënwaerdt, is rijk gedecoreerd in kerstsfeer. Een gids vertelt bezoekers alles over de kersttradities op het landgoed tijdens een rondleiding door het landhuis.

 • Wanneer: vrijdag 9 december van 11-21 uur, zaterdag 10 december van 11-21 uur, zondag 11 december van 11-18 uur
 • Waar: Heerlijkheid Mariënwaerdt’t Klooster 5, 4153 RR Beesd
 • Tickets: € 10,- p.p.
 • meer info

WEEKENDTIPS | ENJOY! the Good Life

WINTERFAIR, Alkmaar

De Winterfair Alkmaar is inmiddels een begrip geworden. Het decor van authentieke pandjes en originele boetiekjes zal van 11.00 tot 17.30 uur gedompeld zijn in een heerlijke wintersfeer.

Alle 80 winkeliers zullen de deuren geopend hebben en velen zullen tevens met een kraam vertegenwoordigd zijn. Deze worden aangevuld met een tal van “externe” standhouders met mooie, creatieve, lekkere en bijzondere produkten.

Om de Wintersfeer te vergroten, zal de Oude Stad Alkmaar opgeluisterd worden door Dickens-gezelschappen, levende muziek en sfeermuziek, verrassende attracties en mooie decoraties. Ook de horecagelegenheden zullen volop deelnemen aan het dit winterevenement.

 • Wanneer: zondag 11 december 2016 van 11-16.30 uur
 • Waar: Binnenstad Alkmaar
 • Gratis Toegang
 • meer info

En wat zijn jouw plannen voor komend weekend? Heb jij nog leuke weekendtips? Voor dit weekend of een ander weekend? Laat van je horen 🙂 En wie weet vind je jouw tip terug in de weekendtips van ENJOY!

ENJOY! your weekend.

 

 • Avatar
  Nancy Baten
  http://www.nancysfashionstyle.com

  Wat een leuke tips! Het spoorwegmuseum is een super mooie locatie dus veel plezier daar!

  december 9th, 2016 7:30
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.