weekend3

Dit weekend is de grote uittocht naar de zon of naar de wintersportgebieden. Als je lekker weg gaat wens ik je een heel fijne vakantie. En voor de thuisblijvers heb ik een paar tips voor het komende weekend.

weekendtips #8/2015

Noordermarkt & Boerenmarkt, Amsterdam.

Iedere zaterdag en maandag kun je terecht op de Noordermarkt, midden in de gezellige Jordaan. De Noordermarkt is een kleurrijke en gezellige markt van internationale allure. Je kunt er terecht voor een enorm aanbod aan antiek, curiosa, hedendaags design, ambachtelijke en duurzame producten, nieuwe en vintage kleding, lekkere hapjes, originele sieraden, Oosterse tapijten, beeldende kunst en nog veel meer. De aangrenzende Biologische markt en de dagmarkt op de Lindengracht, direct om de hoek, zorgen op zaterdag voor nog veel méér kijk en koopplezier.

Als je mijn impressie van de Noordermarkt terug wilt lezen kijk dan hier.

En vergeet vooral niet een heerlijk appeltaartje te eten bij Winkel 43.

Op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en maandag van 9.00 – 14.00 uur.

wintertuin affice

Bar & Restaurant Herengracht, Amsterdam.

Een winter zonder kaasfondue is als een winter zonder kou. Zaterdag 21 februari staat de Wintertuin bij de Herengracht in het teken van de alom geliefde kaasfondue! Denk aan een grote pan gesmolten kaas, braadworsten van de grill en vers gebakken brood. Om warm te blijven stoken ze goed de heaters op en serveren ze winterse cocktails, rode wijn en speciaal bier vanachter de Wintertuin buitenbar.

winteruin gezellig

Let’s get cheesy!

Herengracht Restaurant-Bar Herengracht 435, 1017 BR Amsterdam. Check de website.

dining with the tsars

Hermitage Amsterdam. Dining with the Tsars

De tentoonstelling presenteert acht magnifieke porseleinen serviezen, bestaande uit 1034 onderdelen, uit de collectie van de Hermitage in St. Petersburg. Bewonder de topstukken van onder andere Catharine de Grote, het Berlijnse Dessertservies en het nooit eerder tentoongestelde servies dat in 1949 door het Hongaarse volk aan Stalin werd geschonken. Een bezoekje aan Dining with the Tsars laat je ervaren hoe de feesten en banketten van de Russische tsaren er in die tijd uit hebben gezien.

Hermitage, Amsterdam, Amstel 51, Amsterdam. Check de website. Openingstijden: Dagelijks van 10-17 uur.

Geniet van je weekend! Als het lukt ga ik naar de Herengracht voor de kaasfondue en het is echt weer voor een heeeeele lange Netflix marathon 🙂 Heb jij al plannen gemaakt?

ENJOY! your weekend.
 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.