WEEKENDTIPS 4, 5 en 6 januari 2019 | ENJOY! The Good Life

 

WEEKENDTIPS 4, 5 en 6 januari 2019

De laatste weken van het jaar was iedereen druk met de feestdagen dus konden de weekendtips wel gemist worden. Nu zijn de weekendtips weer terug. Dit keer weer met uiteenlopende tips.

Hortus by night, Amsterdam

De Hortus is dit weekend weer open in de avond tijdens ‘Hortus by Night’. Trek lekker je dikke trui aan voor een winterse nachtwandeling door de Hortus. De Hortus is dit weekend geopend tot 22.00 uur. Ontdek de sprookjesachtige wereld van de botanische tuin bij nacht. In De Hortus is een knusse wintersfeer gecreëerd met duizenden lichtjes. Kleurrijk verlichte kassen met eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. En kruip na je wandeling dicht tegen elkaar aan bij het kampvuur op het winterterras voor een kopje warme chocolademelk of glühwein.

Combineer een bezoek aan de Hortus met het Amsterdam Light Festival

New Year’s Beach Clean Up bij Aloha, Wijk aan Zee

2019 goed beginnen? Doe dan mee met de New Year’s Clean Up zondag a.s. op het strand en de Noordpier bij Aloha in Wijk aan Zee. Samen zorgen voor een opgeruimd strand. Al het opgehaalde afval wordt gewogen zodat er bijgehouden kan worden wat er verzameld is. Na afloop krijgen de deelnemers warme Tony Chocolonely. Er wordt voor fijne beats gezorgd en de vuurkorven worden ontstoken voor de nodige warmte.

VAKANTIEBEURS VOOR BIJZONDERE REIZEN, Amsterdam

Het doel van deze ‘vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ is een omgeving te scheppen waar het massatoerisme niet de toon aangeeft, maar waar selectief gekozen wordt voor kwaliteit en authenticiteit! Bijzondere reizen ‘off the beaten track’. Veelal actieve vakanties op basis van maatwerk. Twee dagen lang 250 live presentaties over onbekende delen van Europa en de wereld. Get inspired!

  • Wanneer: zaterdag 5 januari van 11-20 uur en zondag 6 januari van 10-18 uur
  • Waar: Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam
  • Wat kost dat?: € 10,90 p.p. (online)
  • meer info

IJ-Hallen, NDSM, Amsterdam

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen doen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 5 januari en zondag 6 januari kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-Hallen, T.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

weekendtip | ENJOY! The Good Life

NOORDERMARKT en de lekkerste appeltaart eten bij WINKEL 43

Op zaterdag een bezoekje brengen aan de gezellige Noordermarkt in de Jordaan. Je scoort er de heerlijkste verse weekendboodschappen, de mooiste bloemen en met een beetje mazzel een mooi stukje antiek.

De appeltaart van WINKEL 43 | ENJOY! The Good Life

Na het struinen over de markt plof je heerlijk neer bij Winkel 43 waar je de lekkerste appeltaart van Amsterdam kunt eten.

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life

Breng ook zeker een bezoekje aan De Weldaad een paar deuren verder. Voor de allermooiste oude meubels voor je interieur en andere prachtige woonaccessoires.

Dit waren de tips voor het komende weekend. Heb je zelf nog een leuke tip voor een komend weekend. Laat het weten hieronder in de comments of mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life, IJ-Hallen, Vakantiebeurs bijzondere reizen, Aloha, Winkel 43, Hortus Amsterdam

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.