Afgelopen weekend heb ik heerlijk Portugese Vis gegeten. Dat is één van mijn lievelingsgerechten. Ik heb eigenlijk geen flauw idee waarom het Portugese Vis heet. Het is een familierecept maar ik kan mij niet voorstellen dat wij Portugese roots hebben. Eén ding weet ik wel zeker en dat is dat het heel erg lekker is.

Dit is mijn eerste Vlog. Beetje onwennig maar grappig om te doen. Ik hoop dat je het leuk vindt. Hieronder kun je het volledige recept terugvinden.

Ingrediënten:

 • 500 gram kabeljauw of andere witvis
 • 1 citroen
 • 3 tenen knoflook
 • peper en zout
 • laurierblad
 • oregano, Italiaanse of Provencaalse kruiden
 • bloem
 • 1 a 2 eieren
 • 1 liter archide olie

Het lekkerste is het om de vis een dag van te voren in de marinade te leggen of anders ’s ochtends. Was en droog de vis. Snijd de filets in flinke stukken. Maak de marinade in een schaal of een gripzakje. Voeg de uitgeperste citroen en eventueel wat geraspte schil, uitgeperste knoflook en de kruiden door elkaar. Leg hierin de vis en zorg dat de vis helemaal goed in de marinade ligt. Af en toe een beetje doorroeren of het zakje omschudden. Bereiding: Zet twee schaaltjes klaar. Eén met een losgeklopt ei en één met bloem. Laat de filets een beetje uitlekken en haal die dan eerste door de bloem en daarna door het ei. Bak de filets (niet te veel in één keer) vervolgens in de frituurpan of in olie ongeveer 5 minuten. Halverwege keren. HEERLIJK! Serveer met salade en gebakken aardappeltjes. Ook koud lekker voor bij een picknick.

TIP: Ik bak de vis in een liter archide olie. Na gebruik schenk ik de olie terug in de fles zodat ik de olie nogmaals voor het bakken van vis kan gebruiken. Je kunt de vis ook in je frituurpan bakken maar dan moet je daarna wel het vet vervangen.

ENJOY! this gorgeous recipe.

 • Avatar
  Marion
  http://mijnkladblog.nl/

  Helemaal goed voor een eerste vlog! Super! Het lijkt me ontzettend lekker die vis! Ik moest ook ontzettend lachen (niet uitlachen, lief lachen 🙂 ) om dat stukje dat je niet wist waar je die lepel van de vis moest laten. Nou, toch maar weer terug in de pan! Leuk om je in het ”echt” zien! Tof!

  augustus 26th, 2014 13:14
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Mijn dochter en ik hebben wel vreselijk gelachen met het filmpje opnemen en er is veel geknipt 🙂 Fijn zo’n assistente want ik snap daar (nog) geen hout van.

   augustus 26th, 2014 19:46
   Reply
   02
 • Avatar
  Jenn
  http://jennnsfigments.com

  Leuk om te zien, en het lijkt me heerlijk om eens te proberen.

  augustus 26th, 2014 19:53
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Dank je wel! Hoor graag of je het ook zo lekker vindt.

   augustus 26th, 2014 20:40
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.