rijks ruw schilderen

Hier in het Noord-Nederland is het deze week voorjaarsvakantie. Voor de thuisblijvers met kinderen heb ik een aantal leuke tips geselecteerd voor het hele gezin. Kijk snel mee of er iets voor jullie bij zit. Voor de pubertips even een stukje doorscrollen 🙂

DD300432

NEMO, Amsterdam

Van jong tot oud: iedere bezoeker ontdekt in NEMO zelf de wereld van wetenschap en technologie. NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor iedereen die nieuwsgierig is. Onderzoek vijf verdiepingen met tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops.

Science Center NEMO neemt je mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Iedere bezoeker, van jong tot oud, kan hier wetenschappelijke kennis ervaren.

Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Workshops, filmpjes en demonstraties maken je NEMO dag compleet. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken.

In de vakantie zijn er dagelijks tien verschillende thema voorstellingen voor allerlei verschillende leeftijdsgroepen. Ook voor pubers. Nemo is dagelijks geopend van 10-17.30 uur.

jack-bestelt-een-broertje-aee

Bioscooptip: Jack bestelt een broertje.

Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan totaal niet alleen zijn. Jack’s grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet. Hoe vaak hij zijn moeders er ook
om smeekt. Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil. Als Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben gaat er een wereld voor hem open. Hij kan dus gewoon zelf een broertje bestellen! Dit besef resulteert in een reis vol wonderlijke ontmoetingen met de meest vreemde figuren, waarbij Jack ontdekt dat hij zelf eigenlijk best leuk gezelschap is.

Met o.a. Georgina Verbaan, Jelka van Houten, Lies Visschedijk, Gijs Naber, Plien van Bennekom, Patrick Stoof, Dick van den Toorn, Tygo Gernandt, Eva Van der Gucht, Sanne Vogel, Patrick Martens, Remko Vrijdag, Anne-Marie Jung en Ralf Mackenbach.

rijks ruw schilderen

Ruw schilderen met Rembrandt, Rijksmuseum, Amsterdam

Een workshop die uitdaagt om het net even anders te doen, zoals Rembrandt het in zijn tijd ook anders deed.

Ruw en gelaagd schilderen. Net als Rembrandt deed in zijn latere periode. Wat is de magie van de dikke lagen verf? Wat doet het met licht? En wat met het verhaal dat je wilt vertellen?

 • Voor kinderen 6–12 jaar
 • Elke zaterdag: 14–16 uur en in de voorjaarsvakantie elke dag: 11-13 en 14-16 uur
 • € 10 per persoon (incl. toegang museum)
 • Het programma start in de Teekenschool, Hobbemastraat 25 (tegenover het Zuiderbad). Meld je daar uiterlijk 15 minuten voor aanvang.

teyler

Teylers Museum, Haarlem.

Teylers Museum is een waar paradijs voor kinderen. Het historische gebouw met spannende hoekjes, prachtige fossielen van reusachtige dieren, glinsterende mineralen, immense natuurkundige apparaten, kostbare munten en tekeningen en schilderijen van beroemde meesters, voert ze naar lang vervlogen tijden. Keer op keer!

Voor alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud ligt er bij de ticketverkoop een gratis speurtocht klaar door de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstelling. In het Museumcafé vinden ze grappige speelgoeddieren, boekjes en spelletjes.

In de vakanties is het Lab open, waar de kids kunnen experimenteren met licht, kracht, geluid en elektriciteit. Tot de vonken er van af vliegen! Ook zijn er workshops, speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud.

Het museum werd bezocht door de Museumbende van de AVRO en kreeg drie sterren.

Ik ben hier zelf een paar jaar geleden geweest met de kleine man. Het is echt een prachtig gebouw met geweldige collecties. De speurtocht is erg leuk en leerzaam. Het Lab super spannend! Een aanrader en midden in het gezellige centrum van Haarlem.

 • Openingstijden: In de vakantie van maandag t/m zaterdag van 10-17 uur en zondag van 12-17 uur.
 • Toegangs voor volwassenen 12 euro en voor kinderen van 6 t/m 17 jaar 2 euro.Kids tot 6 jaar zijn gratis
 • Teylers Museum, Spaarne 16 , 2011 CH HAARLEM. Check de website.

motivatie-pubers

Ik vind het knap als je jouw puber voor iets gemotiveerd krijgt….. Die van mij willen niets waar beweging aan te pas komt. Toch weet ik ze altijd wel te porren voor Amsterdam.

Naar het Vondelpark…..

Het prachtige groene park midden in Amsterdam en vlakbij de grote musea. Ruimte genoeg om lekker een balletje te trappen.

vondelpark-coveren wat drinken of eten bij Vondelpark3

vondelpark3

of …..

de-vondeltuin-amsterdam-vondelpark

in de Vondeltuin.

pizzabakkers

Beetje door de stad slenteren en dan een pizzaatje happen bij de Pizzabakkers

De Foodhallen Amsterdam minibios

week 42 De Foodhallen

Filmpje pakken bij de Filmhallen en lekker eten in de Foodhallen.

Of misschien heb je nog iets aan mijn vakantietips met pubers van afgelopen kerstvakantie.

Wat het ook wordt…. ENJOY!

 

 

 

 

 • Avatar
  w. vernie
  http://www.jonger.nu

  Beste heer/mevrouw,

  Wat leuk om ons eigen plaatje op uw website te zien! Dat beschouwen wij als een compliment. Wij besteden veel tijd een aandacht aan het maken van deze plaatjes en deze zijn auteursrechtelijk beschermd. Wij zouden het daarom op prijs stellen als u de naam van onze organisatie Jonger noemt en een link naar onze site toevoegt als u onze plaatjes gebruikt.

  Zodat u nu en ook eventueel in de toekomst van onze plaatjes gebruik kunt maken.

  Indien u hier geen gehoor aan wilt of kunt geven, vragen wij u het getoonde plaatje te verwijderen.

  Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

  het Jongerteam.

  november 9th, 2015 16:50
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Helemaal terecht! Ik heb gelijk een naamsvermelding en link toegevoegd. Natuurlijk maak ik graag gebruik van jullie pakkende plaatjes 🙂

   november 9th, 2015 17:35
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.